Zápasy
ne 8.1.2006 | Lukáš Souček

Junioři po vánoční přestávce bodovali ve Zlíně

Zápasové menu

Skóre utkání se měnilo už v 57 sekundě poměrně kuriózním gólem, když se Karel Marša trefil až od červené čáry. Do přestávky ještě náskok hostů navýšil Martin Dulovec. V následující třetině však Energetici trochu povolili a dovolili soupeři srovnat stav. Chvíli poté však Martin Petružálek přímo z buly trefil přesně. O dvoubrankový náskok se už ve třetí třetině postaral Jakub Luštinec, Zlín však zanedlouho snížil. Drama trvalo až do posledních okamžiků. Ukončil ho až Jiří Šimoníček, když přes celé hřiště trefil prázdnou klec domácích.

Již 57 vteřina utkání přinesla první branku. Karel Marša vystřelil přes zlínskou obranu už od červené čáry a nepříjemně zaskočil domácího Sedlára. První třetinu se u puku drželi hlavně hosté, největší zbraň domácích bylo uzamknutí Energetiků v jejich pásmu. V těchto chvílích dostal příležitost se vyznamenat zejména Jan Balážik, jenž celou první třetinu nedal zlínským střelcům šanci. Na druhé straně však Sedlár měl práce o něco více. Vychytal dvě obrovské gólové šance, ale na tu třetí už nestačil. Martin Dulovec ho po souhře s Ondřejem Dvořákem zkušeně prostřelil. Do přestávky lovil puk Sedlár ze své sítě ještě jednou, jenže hlavní rozhodčí gól Ondřeje Dvořáka neuznal kvůli úmyslnému kopnutí do kotouče.

Ve druhé dvacetiminutovce hosté výrazně povolili a to Zlínu dodalo novou krev do žil. Ve 27. minutě se Zlín konečně dočkal. Richard Rapáč projel třetinou jako nůž máslem a rychlým švihem zakončil. Uplynulo několik minut a bylo vyrovnáno, když Pavel Suk zamířil přesně. Energetiky znovu vzchopila až další branka, kterou se jim podařilo vstřelit s velkou dávkou štěstí. Jakub Luštinec vyhrál vhazování na Martina Petružálka, který poslal puk na Sedláre. Střela neměla téměř žádnou razanci, proklouzla Sedlárovi mezi betony a skončila jen pár centimetrů za brankovou čárou. Brankář domácích tedy dlouho neváhal a přenechal své místo Martinu Fousovi.

Do třetí třetiny šli obě mužstva s přeházenou sestavou a tento krok se vyplatil zejména Východočechům. Ti totiž v sedmé minutě vedli o dva góly zásluhou Jakuba Luštince, jenž proměnil kombinaci Václava Petra a Jana Šejnohy. Hosté drželi náskok do 56. minuty. V tu chvíli totiž při dvojnásobné přesilovce Jiří Piluša nahodil kotouč lobem před bránu a zřejmě trefil některého z hráčů. Kotouč se pak jakýmsi záhadným způsobem dostal za záda Jana Balážika a bylo to znovu pouze o gól. Dramatický závěr definitivně ukončil Jiří Šimoníček střelou do prázdné branky přes celé kluziště a bylo rozhodnuto. Hradec si ze Zlína odvezl dva body za výhru 5:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Burdych 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Martin Dulovec 1 0 1 0 0
Ondřej Dvořák 0 1 1 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 1 1 0 0
Lukáš Jirousek 0 0 0 0 0
Ondřej Kosina 0 0 0 0 0
Jakub Luštinec 2 0 2 0 0
Karel Marša 1 0 1 0 0
Václav Petr 0 1 1 0 0
Martin Petružálek 0 1 1 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 31 3 28 90,32 0 0