Zápasy mládeže
pá 9.12.2016 | Matouš Soukup

První zápas nadstavby nevyšel. Starší dorost padl s Energií po prodloužení

Zápasové menu

V rámci prvního souboje nadstavbové části hostil Mountfield na domácím ledě karlovarskou Energii. Dobrý vstup do zápasu ale nedokázali Hradečtí gólově zužitkovat, a tak se do vedení v průběhu druhé třetiny dostali hosté. Ani oni však hubený náskok neudrželi a utkání dospělo do prodloužení. V něm byli šťastnějším týmem Západočeši, kteří tak získali o jeden bod navíc za výhru 2:1.

Slibné šance Hradce ke gólu nevedly

Vstup do zápasu byl z obou stran opatrný a nenabídl tak mnoho zajímavých situací. Postupem času však domácí získávali převahu a s ní přicházely také šance. Do gólových příležitostí se jako první z hráčů dostal Mikuláš Matouš, ale ani jeden ze dvou slibných momentů zužitkovat nedokázal. Hradečtí pokračovali v tlaku, díky kterému přišla i přesilová hra.

Při ní mohl otevřít skóre Mikuláš Pohl, ale ani ten nedokázal využít povedené souhry svých spoluhráčů. V osmnácté minutě vystihl Vojtěch Síla rozehrávku obránců Energie, svou střelou karlovarskou síť, jako jeho spoluhráči, nerozvlnil. Šancí na vstřelení úvodní branky tak měli Východočeši opravdu hodně, z gólu se ale nakonec neradovali. První třetina však byla téměř zcela v režii Mountfieldu.

Zlepšená hra Energie přinesla první branku

Do druhé části vstoupil zcela jiný hostující tým, než ve třetině první. Karlovy Vary zlepšily hru a domácí obraně tak dělaly velké potíže. S jejich střelami si však dokázal hradecký Kouba poradit, a když už byl po tvrdé ráně Holuba překonán, pomohla mu levá tyč. Z ojedinělé šance tak mohli udeřit domácí z hole Jakuba Haška, ani ten ale nedokázal svůj únik proměnit.

V závěru třetiny se promrzlí diváci přeci jen dočkali gólu, který však velký úsměv na jejich tvářích nevykouzlil. Střelu Filipa Bernátha od modré čáry totiž dokázal šikovnou tečí umístit mimo dosah Kouby karlovarský Otakar Šik a poslal svůj tým do vedení – 0:1. Hosté se před samotným koncem druhé části ještě snažili o navýšení skóre, to však zůstalo nezměněné.

Mountfield vyrovnal, výhru však dokonala Energie

Do závěrečné části opět vstoupili lépe hosté, stav ale zůstával beze změny. V minutě pětačtyřicáté dostali domácí hráči výhodu přesilové hry, se kterou naložili náramně. Szymon Bieniek našel křižným pasem na druhé straně připraveného Mikuláše Pohla, který si zkušeně počkal a střelou mezi betony hostujícího Kašpara srovnal skóre zápasu – 1:1.

Mountfield se ze vstřelené branky dlouho těšit nemusel. Energie už se totiž radovala z gólu, rozhodčí však rezolutně rozpažil díky postavení hráče v brankovišti. Příležitostí k dosažení vítězné branky bylo na obou stranách dostatek, ale ani jeden z týmů se prosadit nedokázal. A protože gól nepadl, přišlo na řadu zřejmě spravedlivé prodloužení.

V něm také vyrovnaný zápas našel vítěze. Ve třetí minutě prodloužení ujeli hostující hráči na jediného obránce. Jiří Halberštát nakonec s notnou dávkou štěstí a pomoci Jakuba Habra dopravil puk do sítě a přisoudil druhý bod Karlovým Varům .

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Szymon Bieniek 0 1 1 0 0
Jakub Hašek 0 0 0 0 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 -1 0
Miroslav Kukla 0 0 0 -1 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 1 1 0 4
Mikuláš Matouš 0 0 0 -1 0
Matěj Morong 0 0 0 -1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 1 0 1 0 0
Petr Poppel 0 0 0 -1 0
Vojtěch Síla 0 0 0 -1 0
Dominik Sklenář 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 0
Daniel Vaňát 0 0 0 -1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 62 23 2 21 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Krupka (Mountfield HK):
Již před zápasem jsme věděli, že to bude vyrovnané utkání a moc gólů nepadne, neboť jsme my a Vary obdrželi nejméně gólů v základní části. A to se taky potvrdilo. Z obou stran to po celou dobu byla snaha o překonání obrany v čele s výborně chytajícími gólmany.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):
Vidím to jako vyrovnané utkání, kterému ta remíza po šedesáti minutách odpovídá. Nás v několika situacích, kdy jsme ztratili kotouč v přechodové fázi a soupeř to obrátil, podržel brankář Kašpar. Jsme moc rádi, že se nám podařil protiútok v prodloužení, díky kterému bereme dva body.