Zápasy mládeže
čt 2.2.2017 | Klára Petrásková

S Kometou bez bodu. Starší dorostenci vstřelili pouze jeden gól a podlehli Brnu 1:5

Zápasové menu

Čtvrteční odpoledne patřilo pod Bílou věží souboji domácího Mountfieldu s brněnskou Kometou. Vstup do utkání se povedl lépe hostujícímu celku, jenž po dvaceti minutách hry vedl už 2:0. V dalším průběhu zápasu Brněnští své vedení navýšili o další tři branky, načež Východočeši dokázali zareagovat jedinou trefou, a tři body tak putovaly na Moravu.

Kometa udeřila dvakrát během 22 vteřin

Po úvodních minutách, kdy se oba týmy zpočátku oťukávaly, zatuhla Hradeckým na chvíli krev v žilách. Plášil totiž dostal v útočném pásmu prostor, vystřelil a halou se roznesl zvuk nastřelené tyčky. Domácí posléze přestáli hru v početní nevýhodě a vydali se na útočnou zteč. Ve středním pásmu parádně přenechal Šedivý kotouč Jakubcovi a hradecká patnáctka ujížděla vstříc hostujícímu gólmanovi. Dlouhá klička však nevyšla a Holík si připsal úspěšný zákrok.

Po této akci se strhla na ledě šarvátka, z níž vyplynula přesilovka pro Kometu. Početní výhodu sice Brněnští nevyužili, chvíli po jejím vypršení se už ale mohli radovat. Ráně Štěpána Kučery pomohla do brány i nechtěná teč jednoho z hradeckých hráčů. Uplynulo pouze 22 vteřin a Brno vedlo už o dva góly, když z první propálil východočeského brankáře Matěj Svoboda – 0:2. V přesilové hře pak mohli Lvi ještě před přestávkou snížit, situaci dva na jednoho ale Matouš s Mašínem v branku nepřetavili.

Brno přidalo další dva góly, Hradečtí slavili jednou

Stejně jako na konci první, dostala se i na začátku druhé třetiny do přečíslení dvojice Hradeckých. Ze situace mohl těžit Matouš, tváří v tvář brněnskému gólmanovi ale svým pokusem mezi betony úspěch neslavil. A chvíli nato se zavlnila síť na druhé straně, když z první zamířil do odkryté části domácí klece Jakub Matula – 0:3. O šest minut později bylo na brněnské střídačce ještě veseleji. U levé tyčky si totiž vzal puk Jan Süss, který obkroužil bránu a zasunul černou pryž mezi tyč a beton domácího brankáře – 0:4.

Hradečtí již neměli co ztratit, a tak vsadili především na útok. Hašek se pěkně uvolnil v mezikruží a jeho střelu jen tak tak vyškrábl Holík rukou do ochranné sítě. Na co však již hostující strážce svatyně nestačil, to byla rána Kryštofa Pažourka, jež beze zbytku využila Havelcovu nahrávku zpoza brány – 1:4. V závěru dvacetiminutovky měla ještě Kometa k dispozici 85 vteřin hry ve dvojnásobné přesilovce, tuto početní výhodu však zužitkovat nedokázala.

Hosté završili bůra a potvrdili své vítězství

Do poslední části nastupoval Hradec s tříbrankovým mankem. I když se domácí snažili, obranný val Brna se jim překonávalo jen těžko. Ve slibné pozici se navíc zjevil hostující Střondala, ani jeho střela z pravého kruhu, ani následná dorážka ale za Dvořákova záda neprošly. Šanci prostřelit soupeřova brankáře v početní výhodě měly posléze oba celky, jak Mountfield, tak Kometa však své přesilovky nevyužily.

Chvilku poté, co neuspěl se svou ránou téměř od modré čáry Pažourek, se páté branky dočkali Brněnští. Karel Plášek dokázal využít vyjetí domácího brankáře a kličkou kolem betonu poslal puk za brankovou čáru – 1:5. Po sérii vyloučení se ještě při hře ve čtyřech dostal do samostatného úniku brněnský Süss, střelou na lapačku ale Dvořáka neoblafl. Stav 1:5 tak vydržel až do závěrečné sirény a tříbodovou výhru si domů odvezla Kometa.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 0 0 -1 0
Miroslav Havelec 0 1 1 -2 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -1 0
Filip Jirásek 0 1 1 -1 0
Miroslav Kukla 0 0 0 -2 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Denis Martinec 0 0 0 -2 0
Patrik Mašín 0 0 0 -1 2
Mikuláš Matouš 0 0 0 -1 0
Jakub Muška 0 0 0 -2 0
Kryštof Pažourek 1 0 1 -1 2
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 12
Matěj Síla 0 0 0 0 2
Dominik Šedivý 0 0 0 -2 14
Daniel Vaňát 0 0 0 -1 4
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 31 5 26 83,87 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Krupka (Mountfield HK):
Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, u kterého nesmíme dělat hrubé chyby. Kometa je totiž dokáže vzhledem ke své kvalitě proměnit. Hrubé chyby jsme ale přesto udělali, oni toho dokázali využít a výsledek si potom až do konce dokázali pohlídat.


Jan Zachrla (HC Kometa Brno):
Myslím, že v zápase jsme prostě dominovali. Co se týče výkonnosti i herního projevu, byli jsme lepší. Trochu nám dělala problém soupeřova agresivita, kdy jejich hráči dohrávali souboje, ale naštěstí jsme naší trpělivostí, pokorou a dovednostmi dovedli zápas tam, kam jsme potřebovali. Se zápasem jsme spokojení a klukům děkujeme.