Zápasy mládeže
ne 12.3.2017 | Martin Stříbrný, Jan Vavřina

Semifinále, vítej! Mladší dorost rozhodl o svém postupu v prodloužení – 2:1

Zápasové menu

Naděje na účast na domácím mistrovství republiky žije! Hradečtí mladší dorostenci zajížděli na led Litvínova za stavu 1:1 na zápasy s vědomím, že kdo vyhraje, postoupí do semifinále. Vyrovnanou bitvu, ve které Mountfield HK ztratil těsné vedení ve druhé třetině, rozhodl v prodloužení Petr Poppel. Hradec díky tomu postupuje do semifinále ELIOD Extraligy mladšího dorostu! Tam ho čeká suverén letošní sezóny HC Sparta Praha.

Hradec poslal do vedení Jaroslav Kašpar

Úvod utkání zřejmě poznamenala lehká nervozita na čepelích hráčů obou týmů. Ani jeden z celků ne a ne lépe zakombinovat. První větší šanci si vytvořili hokejisté Hradce v 11. minutě, kdy v přesilové hře trestuhodně z dobré pozice minul bránu Janoušek. Ve 14. minutě se opět jiskřilo před Klikou. Po Bartošově faulu v přesilové hře našel Bieniek v dobré pozici Poppela, jenže ten nadvakrát nedokázal propálit domácího brankáře.

V 18. minutě už to ale hostujícím hokejistům klaplo a Hradec šel do kýženého vedení! Jaroslav Kašpar se krásně natlačil před Kliku, naznačil střelu, čímž trochu rozhodil domácí jistotu v brankovišti a s chladnou hlavou nad betonem brankáře poslal kotouč do sítě – 0:1. V závěru první třetiny se ještě pokoušeli hosté navýšit svoje vedení opět v přesilové hře, jenže i tu domácí obrana v čele s Klikou přečkala, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro hradecký Mountfield.

Hradec měl další šance, gól ale vstřelila Verva

Také ve druhé části se spíše vylučovalo, než hrálo. Jednu z přesilovek svého týmu mohl hned ve 22. minutě zužitkovat Jan Myšák, když se rychlými třemi kroky dostal před Vacka, v tísni hostujících obránců ovšem nevystřelil příliš razantně a gólman neměl sebemenší problém ránu zlikvidovat. V 31. minutě to hořelo opět před domácí bránou, jenže obětavým zákrokem na poslední chvíli kotouč mimo tři tyče srazil Stehlík.

Dlouhé čekání na gól ukončili domácí až v 37. minutě, kdy se jim k radosti fanoušků na ZS Ivana Hlinky podařilo vyrovnat! Vojtěch Kysela nevěděl na modré co s kotoučem, tak ho nahodil na bránu. Před ní bylo velmi rušno, Vacek kotouč nezaregistroval, a ten zaplul přesně pod břevno – 1:1. V úplném závěru druhé třetiny mohl jít Hradec opět do vedení, Poppel ovšem ve vyložené tutovce minul poloprázdnou bránu Litvínova.

Zápas i celou sérii rozsekl Petr Poppel – Hradec je v semifinále!

Stejně aktivně, jak ukončili hosté druhou třetinu, tak začali tu třetí. Hned po třiceti vteřinách se musel ohánět Klika, Poppel trefil ovšem pouze boční konstrukci domácí brány. Ve 43. minutě už se domácí radovali z druhé branky, rozhodčí ovšem rozhodl, že kotouč brankovou čáru nepřešel, a tak se i nadále pokračovalo za nerozhodného stavu. V 52. minutě se mohl stát hrdinou domácích Berka, jenže z mezikruží bránu Vacka vysoko přestřelil. V závěru třetí třetiny se ani jeden tým nikam nehnal, a tak se na rozhodnutí muselo počkat až do prodloužení!

V něm po hákování usedl na trestnou lavici domácí útočník Marek Berka a hostující Mountfield rozhodl celou sérii brankou v přesilové hře! Hrdinou Hradce se stal v utkání velmi aktivní Petr Poppel, který si navezl kotouč na vrchol levého kruhu a nádhernou střelou pod horní tyč Klikovy brány poslal svůj tým do vytouženého semifinále – 1:2!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Szymon Bieniek 0 1 1 0 0
Martin Janda 0 1 1 1 4
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 2
Šimon Junek 0 1 1 1 0
Jaroslav Kašpar 1 0 1 1 0
Matěj Morong 0 1 1 -1 6
Tomáš Müller 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Petr Poppel 1 0 1 0 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Vojtěch Síla 0 0 0 -1 0
Martin Soukup 0 0 0 0 0
Vojtěch Záliš 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 64 36 1 35 97,22 0 0

Ohlasy k utkání

Radim Skuhrovec (HC Litvínov):
Samozřejmě zavládlo trochu zklamání u kluků, kteří však za celý rok odvedli veliký kus práce v tréninku i v posunu své kariéry. Jsme na naše hráče hrdý a i když to dnes nevyšlo, tak mají před sebou celou kariéru, a spousta z nich si play off ještě několikrát zahraje.

Petr Luštinec (Mountfield HK):
První zápas jsme odehráli tak jako první čtyři utkání v nadstavbové části, kdy padalo hodně gólů a my vyhráli 7:4. Ve druhém jsme propadli střelecky. Litvínov velmi dobře bránil a skvěle jim zachytal brankář Klika. My jsme dnes nepřijeli hrát vysoko, ale s poctivou obranou, což se nám vyplatilo a vyhráli jsme. Vyrobili jsme klukům totem, kde byla forma s Klikou, bohužel jsme po prohraném zápase museli Kliku odříznout, a to nám asi přineslo štěstí (usmívá se).