Zápasy
pá 29.10.2004 | Lukáš Souček, Daniel Višňák

Dorostenci famózně obrátili zápas s PZ Kladnem a vyhráli 5:4

Zápasové menu

V páteční podvečer se hradečtí dorostenci představili na svém ledě. Tentokrát hostili soupeře z PZ Kladna, který před zápasem ztrácel na Východočechy pouhé tři body v tabulce týmů. Do Hradce Králové tak hosté přijeli s jediným cílem – získat dva body. Kladenští hráči v průběhu celého utkání nepustili domácí tým do vedení. Po dvou třetinách vedli už 4:2, jenže Energetici se vzchopili a svého soupeře doslova zmrazili třemi góly v první polovině závěrečné části. Zaskočení hosté už nedokázali odpovědět a tak domů odjíždí s prázdnou.

Kladenští se dostali do vedení hned v začátku zápasu. V přesilové hře tečoval kladenský útočník nahození obránce od modré čáry a tím dostal svůj tým do vedení 1:0. Hradeckým se povedlo odpovědět pár minut poté, když před bránou PZ Kladna tečoval střelu Vojtěcha Šandery Jiří Šimoníček. Dva podobné góly tak uzavřeli skóre první třetiny, ve které diváci jinak neviděli příliš pohledný hokej.

Další dva góly přidali hosté ve druhé třetině. Opět jednoduše poslali puk směrem na svatyni domácích a dojíždějící hráči kotouč tečovali nebo stínili brankáři. Dvoubrankové vedení samozřejmě dodalo kladenským hráčům sebevědomí. Energetici snížili na 3:2 tři minuty před koncem druhé části hry. Jaromír Marek vybojoval puk za brankou PZ Kladna a přihrál Ondřeji Fiedlerovi, který zakončil krásnou střelou pod víko. Hosté se však nenechali zaskočit a ještě do konce třetiny zvýšili své vedení na 4:2.

Ve třetí třetině předvedli Východočeši famózní obrat zápasu. Nejprve se před hostujícím gólmanem objevili dva nepokrytí hráči a Tomáš Kubišta doslova propasíroval puk do branky pod bezmocným ležícím brankářem. O tři minuty později vystřelil ze své kličky Ondřej Kohout a radoval se z vyrovnávacího gólu. Asistenci si připsal David Hrčka. Autor čtvrtého gólu se v 50. minutě zápasu ocitl sám před gólmanem hostů, ale trefil ho pouze do prsou. Následně objel s odraženým kotoučem branku a puk poslal do prostoru brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Jiří Kašuba (na snímku), jenž vstřelil vítězný gól utkání. Zaskočené PZ Kladno se muselo nejdříve vzpamatovat a následně se pokusit získat alespoň bod za remízu. I přes veškeré snažení se jim to však nepodařilo. Domácí hráči disciplinovaně bránili a nepustili soupeře do žádných větších šancí. Všechny střely v poslední části utkání pokryl Jan Balážik a výraznou měrou tak přispěl k výhře nad PZ Kladnem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 1 0 1 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
David Hrčka 0 1 1 0 0
Petr John 0 0 0 0 0
Jiří Kašuba 1 0 1 0 0
Ondřej Kohout 1 1 2 0 0
Jan Komárek 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 1 0 1 0 0
Jaromír Marek 0 1 1 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Martin Štěp 0 0 0 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 27 4 23 85,19 0 0