Zápasy mládeže
so 9.9.2017 | Jan Vavřina | FOTO: Jan Čech / HC Energie Karlovy Vary

Pro začátek jeden bod. Junioři padli na ledě Energie 1:2 po prodloužení

Junioři se k prvnímu zápasu vydali na západ Čech do Karlových Varů, kde je čekal urputný soupeř. Mountfield se díky Jakubu Muškovi dostal v závěru prvního dějství do těsného vedení, jenže Energie ho dokázala ve 38. minutě smazat. Po třetí siréně přišlo na řadu prodloužení, v němž o výhře domácích rozhodl v přesilové hře Petr Vodička.

Po úvodním vhazování začaly oba celky velmi aktivně, nicméně vysoké tempo zápasu dlouho nevydrželo. Hradci i energetikům se nedařil přesun do útočného pásma a ani tvoření větších šancí. Jako ty nebezpečnější pokusy lze označit v 10. minutě Havelcovu golfovou střelu z levého křídla a střelu hradeckého Pohla v početní výhodě. Gólu se nakonec diváci v KV Areně dočkali, a to na konci 18. minuty, kdy nahození Jakuba Mušky skončilo až za zády Grančarova.

Druhá část lahodila diváckému oku o poznání více. Více ze hry měli Východočeši, které ovšem likvidoval výbornými zásahy gólman Filip Grančarov. Necelou minutu po prvním buly se k puku dostal Řepík, nicméně karlovarského strážce branky nepokořil. Nepoštěstilo se ani ve 22. minutě Hidveghymu, ani o moment později Matějčkovi. Druhý jmenovaný se do nebezpečné pozice dostal i o sedm minut později, ale i tentokrát byl proti výborný Filip Grančarov. Hradec své šance využít nedokázal, ovšem energetici ano. Ve 38. minutě přesně a rychle vystřelil Michal Horký, který tak vyrovnal na 1:1.

Třetí třetina byla velmi vypjatá, oba celky se snažily strhnout vedení na svou stranu, přicházela další vyloučení i více strkanic. Jiskřilo se především v předbrankovém prostoru, kde si nikdo nenechal nic líbit. Zajímavý pokus na Filipa Grančarova vyslal Hašek, ale proti jeho střele se zaskvěl velmi pohledným zákrokem lapačkou domácí strážce svatyně. Gólmani již žádnou branku v základní hrací době neinkasovali, a tak se za stavu 1:1 přehouplo utkání do prodloužení.

Karlovarská Energie tahala většinu prodloužení za kratší konec, nakonec však, i díky výbornému výkonu brankáře Grančarova, se mohli domácí junioři radovat z vítězství. Zlomový moment přišel v čase 63:56, kdy byl vyloučen na dvě minuty hradecký Kryštof Pažourek a Karlovy Vary početní výhodu využily. Do konce prodloužení zbývalo 24 vteřin, když po pohledné kombinaci v útočném pásmu vyslal svou dělovku za záda brankáře Daniela Dvořáka Petr Vodička.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 0 0 0 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 2
Martin Hejna 0 1 1 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 0 0 0 2
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 4
Jakub Muška 1 0 1 0 0
Kryštof Pažourek 0 1 1 0 2
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 2
Dominik Řepík 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Arnošt (HC Energie):
Na první utkání přijel velmi kvalitní soupeř, Hradec je velice organizovaný tým s hodně dobrými hráči. V průběhu utkání jsme se postupně zvedali a i díky naší bojovnosti pro nás zápas dopadl šťastně. Myslím si, že to bude cesta v každém utkání takto pracovat a makat celých šedesát minut. Někdy šedesát pět.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
První zápas byl dost nervózní. Myslím, že za stavu 1:0 jsme měli vstřelit jeden další gól a bylo by po zápase. Nedali jsme ho, naopak jsme inkasovali. V prodloužení jsme nevyužili tři čtyři vyložené šance, následovalo naše vyloučení, které soupeř potrestal. Prohrát o jednu branku je vždycky nešťastné, ale hlavu vzhůru do dalšího utkání.

Fotogalerie