Zápasy mládeže
čt 14.9.2017 | Klára Petrásková

Junioři dokonali obrat a berou první výhru! Litvínov porazili 3:2

Zápasové menu

Juniorka slaví první vítězství v sezóně Třetí zápas, první vítězství! Junioři dotáhli čtvrteční duel do šťastného konce, i když zpočátku to tak nevypadalo – už v 7. minutě totiž prohrávali o dva góly. Místo paniky ale šlápli na plyn a do druhé sirény už bylo pod Bílou věží srovnáno. Obrat Lvi dokonali ještě před třetí sirénou a úvodní sezónní výhra tak má plnou hodnotu tří bodů.

Litvínov zahájil dvěma góly, Hradec korigoval v přesilovce

Tažení za první výhrou sezóny nezahájili hradečtí junioři úplně podle představ, neboť hostujícímu mužstvu stačilo pouhých šest a půl minuty k tomu, aby se dostalo do dvoubrankového náskoku. Jako první se v předbrankovém prostoru prosadil Filip Krsek, jehož o několik okamžiků později následoval Dominik Pecka – 0:2.

Ani přes inkasované góly ale Hradec nezůstal pozadu, ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky to byli Litvínovští, kdo se musel mít více na pozoru ve svém obranném pásmu. Snižujícího gólu se Východočeši dočkali v 17. minutě, kdy měli k dispozici vůbec první přesilovku zápasu. Štěpán Matějček si na soupeřovu branku najel zprava, obdržel křižnou nahrávku a milimetrovou ranou trefil protější dolní roh – 1:2.

Únik dvou na nikoho přinesl Lvům vyrovnání

Po přestávce jako by hra chvíli hledala to správné tempo. Dočkala se ho nakonec s litvínovskou přesilovkou, respektive chvíli po jejím vypršení. To jel v samostatném úniku na bránu Patrik Mašín, svou ranou ale našel jen Havlíkovu vyrážečku. Přestože ani Vervě v následujících okamžicích nescházely slibné palebné pozice, aktivnějším mužstvem na ledě byl Mountfield.

A jeho útočné snahy byly také po zásluze odměněny vyrovnávací trefou. Jakub Hašek vyčkal v přečíslení s nahrávkou až do posledního možného okamžiku a poté naservíroval kotouč na hůl Kryštofa Pažourka. Tomu stačilo hokejku jen správně natočit – 2:2. V závěru periody mohli jít Hradečtí dokonce do vedení, tečovaný pokus v mezikruží osamoceného Dominika Řepíka ale skvěle vychytal Havlík.

Třetí branka v hostující síti znamenala východočeskou výhru

Jestliže Hradci se více dařily závěry třetin, pak Litvínovu se naopak spíše vedly vstupy do jednotlivých dvacetiminutovek. Krátce po druhé přestávce totiž dostal na vrchol kruhů nabito Dominik Havlík, jehož dělovka proletěla kolem tyče jen o několik centimetrů.

Hradečtí svou síť uchránili a vydali se opět útočit. Tentokrát stála za gólovou akcí střela Adama Jonáše, jež od modré lajny doputovala až do litvínovské klece – 3:2. Severočeši se ale se soupeřovým vedením nechtěli smířit, a tak až do samého konce rozjížděli nebezpečné akce. Všechny ale zlikvidovala buď domácí obrana, nebo brankář Dvořák, a tak tři body zůstaly na východě Čech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 1 1 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
Martin Hejna 0 1 1 0 0
Patrik Hidveghy 0 1 1 -1 0
František Hnik 0 0 0 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 2
David Chalupa 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 1 0 1 1 2
Tomáš Kynčl 0 1 1 1 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 0 0 1 0
Štěpán Matějček 1 0 1 -1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 1 1 0 0
Kryštof Pažourek 1 0 1 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 0
Dominik Řepík 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 22 2 20 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Musím říct, že tohle bylo opravdu hodně důležité utkání. Kdybychom ho nezvládli, byla by to třetí prohra, a to už by pro kluky nebylo po psychické stránce moc dobré. Nicméně na začátku soupeř odskočil do dvougólového vedení a my jsme ho ztuha doháněli. Jsme ale strašně rádi, že jsme zápas zvrátili. V závěru to byly velké nervy, ale musím klukům poděkovat. Dneska jsme do hry dali možná i víc srdíčka a tři body jsme si zasloužili. Chtěl bych všem poděkovat za první domácí vítězství.

Radek Mrázek (HC Verva Litvínov):
Povedl se nám vstup do zápasu, pak jsme se ale nedostali k tomu, co jsme chtěli hrát a dělali zbytečné fauly. Druhý gól byl úplně zbytečný. Soupeř měl puk na naší modré a my jsme šli střídat. Při třetí brance byl brankář cloněný a puk šel od modré čáry. Tohle my bohužel nedokážeme, nám každou střelu všichni zblokují a trvá nám to moc dlouho.