Zápasy mládeže
so 30.9.2017 | Klára Petrásková

Junioři opět čelili prodloužení, tentokrát vítězně. Bruslaře porazili 2:1

Zápasové menu

Hradeckým juniorům se zřejmě líbí hra tři na tři, v sobotu si ji totiž již popáté v sezóně střihli v rámci prodloužení. Čtyřikrát z toho vyhrálo po výsledku 2:1 domácí mužstvo, klání s Mladou Boleslaví nebylo výjimkou. Východočeši nejprve ve třetí třetině dotáhli jednobrankovou ztrátu a deset vteřin před koncem nastaveného času poté dokonali obrat za dva body.

Až poslední vteřina přinesla úvodní branku

Přestože bruslení hned od začátku nechybělo, oba celky jako by se nejprve oťukávaly. Větší šance přišly až po několika minutách, kdy Dominik Matouš osamocen na levém kruhu netrefil delší tyč, Štěpán Matějček z mezikruží mířil také mimo. Hned dvakrát byl blízko gólu Oscar Flynn, Bartozelova práce s hokejkou ale vystavila boleslavskému forvardovi stopku.

Slušné tempo pokračovalo i dál, a to možná i díky dvojnásobným početním výhodám. Jak Hradec, tak Boleslav dokázaly zamotat soupeře v jeho obranném pásmu, proti finálním ranám se ale pokaždé bravurně vytasili gólmani. Když už to vypadalo, že se do kabin odejde za počátečního stavu, rozjel se po pravé straně Oscar Flynn. Napoprvé sice trefil Bartozelovu výstroj, zpětně odražený puk už ale neomylně poslal vteřinu před sirénou do odkryté branky – 0:1.

Hradci chyběl k vyrovnání několikrát jen kousek

Druhá třetina nabrala pořádně na obrátkách až se zahájením série vyloučení. Nejprve šel na trestnou lavici hradecký Filip Moník, následoval ho vzápětí boleslavský Horský a Jirásek. Právě druhý jmenovaný byl navíc potrestán hned pěti minutami a po vypršení Moníkova trestu se tak Hradeckým naskytla nejprve dvojnásobná a poté dlouhá klasická početní převaha.

V ní Mountfieldu chyběl několikrát pouze vlásek k úspěšné trefě. Patrik Mašín totiž svým příklepem neuspěl před poloprázdnou klecí a stejně si o chvíli později počínal také Tomáš Kynčl. Z úhlu poslal kotouč jen napříč brankovištěm. Závěr dvacetiminutovky se nesl taktéž ve znamení přesilovky, tentokrát ovšem té boleslavské. I když Bruslaři směle ostřelovali Bartozela, většina početní výhody se přenesla do posledního dějství.

Východočeši srovnali a vybojovali páté prodloužení sezóny

Z jeho kraje měli hosté k dispozici hned tři početní výhody, Hradec ale většinu z nich nepustil Bruslaře do pásma. A když už, tak střely polapil Matěj Bartozel. Krátce před polovinou třetiny pak přišlo kýžené vyrovnání. Jakub Hašek narýsoval nahrávku skrz pásmo Štěpánu Matějčkovi, jenž bez okolků trefil místo mezi tyčí a přesouvajícím se brankářem – 1:1.

Závěr základní hrací doby chtěli oba soupeři sehrát především ze zabezpečené obrany, neboť věděli, že jediný gól by mohl rozhodnout o osudu celého mače. Na holi ho mohl mít Jakub Hašek, z levého kruhu pro vhazování ale trefil jen Markovu náruč. A tak se pokračovalo nastavením.

Domácí rozsekli zápas deset vteřin před koncem prodloužení

V něm hned v první minutě mohl rozhodnout Oscar Flynn, zakončení mu ale sebral svou vystrčenou hokejkou Bartozel. Na druhé straně nezamířil přesně pod lapačku David Chalupa, Patrik Straka zase zprava napálil jen tyčku. Třináct vteřin před koncem prodloužení svolal hradecký trenér válečnou poradu a nastolená taktika vyšla do puntíku. František Hnik vyhrál vhazování na Dominika Řepíka, jenž udělal pár kroků na střed hřiště a v čase 64:50 trefil pravý vingl – 2:1p.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 1 1 1 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 0 2
František Hnik 0 1 1 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 -1 2
Tomáš Kynčl 0 0 0 1 2
Patrik Mašín 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 1 0 1 1 0
Dominik Matouš 0 0 0 -1 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 2
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 -1 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 2
Dominik Řepík 1 0 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 65 27 1 26 96,30 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Na konci první třetiny jsme po naší hrubé chybě dostali gól, trochu jsme to podcenili. Sekundu před koncem je to vždycky pro tým špatný. Ve třetí třetině jsme zuby nehty srovnali a myslím, že prodloužení jsme si dneska zasloužili víc. Soupeř hrál dobře, jednoduše ze třetiny a rychlé protiútoky, my jsme měli čtyřicet střel a z toho dva góly, druhý až na konci prodloužení. Vyšlo vhazování, za což jsme samozřejmě rádi, jsou to pro nás důležité body. Ale zápas mohl být jiný, kdybychom proměňovali vyložené šance, které jsme měli. Bylo jich dost.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, že v Hradci se lehce nevyhrává a body nevozí. Myslím, že jsme měli dost možností, co se týká přesilovek, kde jsme utkání mohli zvrátit na svojí stranu. Naopak soupeř ale také několikrát nevyužil početní výhody, které měl. Měli jsme i štěstí, když jsme nedostali gól do prázdné brány. Remíza byla asi spravedlivá. Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhli až do samostatných nájezdů, byly hodně blízko. Ale vezeme bod, nejsme úplně zklamaní.