Zápasy mládeže
so 21.10.2017 | Klára Petrásková

Doma podruhé za tři body. Junioři přetlačili Olomouc a vyhráli těsně 3:2

Z dvanácti duelů dotáhli junioři přesnou polovinu do prodloužení nebo samostatných nájezdů, to však nebyl sobotní případ. Na led čtvrtého Hradce zavítala předposlední Olomouc a i když byl zápas vyrovnanější, než se mohlo na první pohled zdát, tři body si odnesli Východočeši. Ti dokázali hned třikrát odskočit na jednobrankový rozdíl a i když Mora dvakrát dotáhla, na hradecké vedení 3:2 už zareagovat nedovedla.

Hradec otevřel skóre, Olomouc v 18. minutě srovnala

Hokejisté se ještě ani nestihli pořádně rozkoukat a Olomouc už mohla být několikrát ve vedení. Nejprve v dobré pozici promáchl Beier a poté si hosté zahráli hned dvojnásobnou přesilovku. Na Bartozela lítaly puky ze všech stran, nejnebezpečnější situace ale nastala až po vypršení trestů. Palička vracel zpoza brány puk do brankoviště, kde do prázdné klece mířil Tomaník. Hradecký brankář však na poslední chvíli natáhl vyrážečku a zastavil puk na samé hraně brankové čáry.

Dobře secvičený signál záhy přinesl branku na druhé straně kluziště. Řepík vyhrál vhazování přesně na hůl Františka Hnika, jenž sotva pohlédl směrem k bráně a luxusní ranou vymetl pavučinky ve vzdálenějším vinglu – 1:0. Ještě do přestávky ale bylo srovnáno. Rok Macuh obdržel kotouč na střed hřiště a přiklepl ho mezi betony přesunujícího se gólmana – 1:1.

Východočeši přestáli tutovku a dostali se znovu do vedení

Druhou třetinu načali aktivněji domácí. Gaspar se natahoval na teč před brankou, byl ale podražen a místo puku skončil v bráně on. Chvíli nato se do dvojice šancí dostal Chalupa. Nejprve z otočky těsně minul vzdálenější tyč, poté po přebruslení celého hřiště zakončil jen do Ovčařiho vyrážečky.

Na druhé straně nechybělo moc a Mora mohla dokonat obrat. Tomaník totiž udělal několik kroků ze středu směrem k levému kruhu a svou bombu napálil na vzdálenější tyč. Tam se ale neskutečným zákrokem v pádu vymrštila Bartozelova lapačka a zabránila jistému gólu. Ještě před sirénou se ale síť přece jen vlnila, a to ta olomoucká. Adam Jonáš využil ztíženého výhledu brankáře, vyslal dělovku od modré čáry a touš zapadl přesně do vzdálenějšího horního rohu – 2:1.

Stejně jako proti Zlínu rozhodl o výhře Lvů Mašín

Už první pokus Říčky střílejícího z bekhendu byl nebezpečný, jeho druhá rána se už však ujala. Hradečtí obránci totiž chybně rozehráli a namazali Pěchovi, jenž předložil touš právě Patrik Říčkovi. Ten poté trefil vzdálenější roh – 2:2. V přečíslení dvou na jednoho mohl vrátit Mountfieldu vedení Hašek, z pravého kruhu ale netrefil místo mezi tyčí a brankářovým tělem.

Ve vlastním oslabení se ze svého druhého gólu zápasu mohl radovat Macuh, po projetí celého kluziště a oklamání beků mu ale na poslední chvíli ujel puk. To na druhé straně byli Hradečtí tři minutu před koncem třetiny úspěšnější. Patrik Mašín si na levé straně našel odraženou Kynčlovu střelu a z poměrně velkého úhlu dorazil kotouč do sítě – 3:2. Olomouc ještě zkusila kontrovat závěrečnou power-play, ta ale na konečný výsledek zápasu už žádný vliv neměla.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Gaspar 0 0 0 2 0
Jakub Hašek 0 0 0 -1 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Martin Hejna 0 0 0 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 -1 0
František Hnik 1 0 1 3 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 2
Adam Jonáš 1 0 1 2 0
Tomáš Kynčl 0 1 1 1 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 1 1 2 2 14
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 -1 0
Jakub Moník 0 0 0 -2 0
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 -2 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -2 0
Dominik Řepík 0 2 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 60 28 2 26 92,86 0 2

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Můžu říct, že dneska je nejdůležitější výhra a tři body do tabulky. Výkon nebyl z naší strany nic moc, i když jsme vždycky vedli. Při druhém gólu tam byly hned za sebou dvě chyby našich beků, to jsem ještě neviděl. Nakonec jsme sice zvítězili a za tři body jsme rádi, výkon ale nebyl vůbec podle našich představ.

Fotogalerie