Zápasy mládeže
čt 26.10.2017 | Tomáš Kalas, Lukáš Foff

Junioři vyšli v Jihlavě střelecky i bodově naprázdno a padli 0:2

Zápasové menu

Zatímco doma se hradeckým juniorům minule zadařilo, venku padli podruhé v řadě. Ve dvou posledních zápasech dali navíc pouze jednu branku. Dukla se dostala po první bezbrankové třetině do vedení ve druhé periodě a dlouho to bylo pouze o jednu branku. Poté ale domácí hokejisté vystupňovali tlak, nejdříve nastřelili dvě břevna a v 51. minutě zásluhou Aleše Heinricha pojistili své vítězství.

První třetina žádné góly nenabídla

Do utkání nevstoupil ideálně ani jeden celek. Oba týmy srážely nepřesnosti a chyby, z čehož vyplývala velmi rozkouskovaná hra. Lepší projev ale měli hosté. První vážná šance přišla až v polovině 11. minuty. Zpoza branky našel Chalupa rozjetého Matějčka, který dostal kotouč přímo na hokejku. Šťastný ale proti němu včas vyjel a vychytal ho. Půl minuty nato byl vyloučen Mejzlík za podražení a paradoxně ve svém oslabení Jihlava mohla jít do vedení.

Matějčkova střela trefila brusle Kadlečka. Domácímu centrovi se puk odrazil příznačně do středového kruhu a k vidění tak byl únik. S nájezdem ale Kadleček nenaložil dobře a z protiútoku mohl Hradec skórovat. Pokus ale Šťastný chytil maskou a nastal menší zmatek v brankovišti, který hosté nedokázali využít a stav zůstával 0:0. Úvod 15. minuty nabídl kombinaci Hnika s Mašínem a druhý jmenovaný trefil z levého kruhu bližší tyč.

Jihlava vstřelila gól a chopila se otěží zápasu

Druhá třetina začala lépe pro Jihlavu, která využila přesilovku po faulu Hroudného na konci první části. Špatné vyhození zadržel Heinrich, nahrál doleva Mejzlíkovi, který si ještě všiml lépe postaveného Joshui Wallera a Dukla šla do vedení – 1:0. Jihlava poté přebrala otěže utkání a vytvářela si šance. Namátkou třeba tyč Adama či přečíslení Mareše a Čermáka. V 32. minutě přišla průniková přihrávka na straně domácích. Strnad našel Kadlečka, ten volil v úniku stejné zakončení jako v prvním brejku a Bartozel si připsal důležitý zákrok.

Minutu před koncem druhé periody přišel zřejmě nejdiskutabilnější moment celého utkání. Mejzlík vybojoval puk a vzal si na starost i zakončení. Musel provést dorážku a situace byla velmi nepřehledná. Domácí hráči se sice radovali, sudí Čuňočka ale situaci nevyhodnotil jako gólovou, zřejmě proto, že puk ztratil z dohledu. Druhá třetina tak skončila lépe pro domácí, neboť vedli o gól.

Dukla pojistila závěr a výsledek si pohlídala

Poslední část nabídla asi nejpohlednější hokej. Hradec hrál především do útoku, což byl nápor na domácí obranu. Jenže Mountfield si nevytvářel šance a ve 44. minutě mohl přijít šok pro hosty. Čermák ale puk nad Bartozela neumístil. První šance Hradce v poslední třetině přišla v 48. minutě, když Matějček jel z trestné přímo na Šťastného. Jihlavský gólman vystrčil hokejku proti puku a zažehnal nebezpečí.

Jihlava si pak vybrala svoji smůlu, když ze dvou situací, které byly jako přes kopírák, trefila břevna. Třetí podobná situace už byla gólová. Mejzlík krásnou průnikovou přihrávkou našel Aleše Heinricha a domácí forvard si poradil ránou pod víko. Tato situace Hradec úplně zlomila, a ač zkusil posledních 38 sekund hru v šesti, skóre už nezměnil a Jihlava si tak připsala důležité tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Jakub Hašek 0 0 0 0 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Martin Hejna 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 4
David Chalupa 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 0 0 -1 0
Štěpán Matějček 0 0 0 -1 2
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 -1 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 0
Dominik Řepík 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 58 24 2 22 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina z naší strany byla opět špatná, hráli jsme laxně, nepomohli si, stále jsme se honili za pukem, byl to takový hurá hokej, který s normální hrou neměl nic společného. V druhé třetině se nám povedlo využít přesilovku na 1:0, pak jsme se zlepšili a troufám si tvrdit, že po druhou třetinu jsme byli jasně lepším týmem. V poslední třetině to byl vyrovnaný zápas, rozhodla naše bojovnost, kterou kluci předvedli a za to jim děkuji.

Miroslav Řehák (Mountfield HK): Jsme zklamaní, chtěli jsme bodovat za každou cenu. V první třetině máme pět nájezdů, můžeme rozhodnout utkání, nedáme ani jeden. Jdeme do druhé třetiny, přestaneme úplně hrát a je otázkou, kolik dostaneme gólů. Dostali jsme jeden. Třetí třetina byl vabank, nedáváme žádné góly, nejsme schopni dát více jak dva, tři góly za zápas. Dneska jsme nedali ani jeden, Jihlava má sice zabezpečenou hru zezadu, ale šance tam byly. Máme jich mnoho, nedáme ani jednu, je to špatné.