Zápasy mládeže
so 25.11.2017 | Klára Petrásková

Junioři neproměnili šance, s kladenskými Rytíři prohráli 2:3

Zápasové menu

S hradeckými juniory to ve druhé třetině nevypadalo vůbec dobře, prohrávali už 0:3. Na přelomu prostřední a poslední části však zvýšili obrátky a rázem to bylo už jen o gól. Východočeské mladíky však trápilo přesnější zakončení, a i když se do nebezpečných situací dostávali, na vyrovnání už nedosáhli.

Kladenští využili domácího zaváhání, dali gól v oslabení

Krátce po startu zápasu se Hradečtí dopustili faulu a museli se bránit ve čtyřech. Hosté v této situaci neměli daleko ke gólu, nicméně pohotovým zákrokem vyrazil Jelínkovu ránu z voleje Bartozel. O několik minut později se k početní výhodě dostali také Lvi, po slibně vypadající šanci ale museli skousnout inkasování. Tomáš Vildumetz se ocitl sám v mezikruží a bombou na lapačku otevřel v oslabení skóre – 0:1

Na Východočeších bylo vidět, že se jim gólový průběh klání nelíbí. Vypracovali si proto hned několik zajímavých pozic, ani Chalupa, ani Hejna ale ruce nad hlavu zvednout nemohli. V závěru třetiny pak navíc přišla pro Mountfield nepříjemná situace. V jednu chvíli se totiž ocitli na trestné lavici hned dva Lvi a Hradečtí se bránili ve třech, 50 vteřin dvojnásobného oslabení ale zvládli a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Kladno.

Tři branky, z toho dvě v domácí síti

Stejně jako v konci první, také v začátku té druhé se domácí cpali za vyrovnáním. Jenomže všechny jejich pokusy vychytal brankář a skórovalo se na druhé straně. Podruhé v zápase se prosadil Tomáš Vildumetz, tentokrát z přesilovkové dorážky. A o chvíli později už svítilo na kostce skóre 0:3. Krešimír Schildhabel ujel ve vlastním oslabení a bekhendovou kličkou poslal puk mezi betony.

Na hokejistech Mountfieldu byla vidět vůle vstřelit branku, v zakončení jim ale stále scházel kousek pověstného štěstí. Všechny jejich střely totiž končily buď v brankářově výstroji, nebo se od tyček odrazily pryč. Tuto střeleckou smůlu prorazil až ve 39. minutě David Chalupa, jenž překonal kladenského brankáře z bezprostřední blízkosti – 1:3.

Hradec dotáhl na rozdíl gólu, to bylo ale vše

Domácí navázali tam, kde předchozí třetinu zakončili. 84 vteřin po návratu z kabiny se prosadili podruhé a snížili tak na rozdíl jediného gólu. Martin Hejna sice z vrcholu mezikruží napálil horní tyč, v dorážce se ale v dobrém světla ukázala pohotová hokejka Františka Hnika – 2:3.

Čas plynul a Východočechům se zkracoval prostor pro vyrovnání. Naopak hostující celek zuby nehty bránil těsný náskok, několikrát mu k tomu pomohl také kousek štěstí. Lvi totiž pálili na Stahla ostrými, pořád ale ne a ne najít prostor za brankovou čárou. V závěru třetiny jim k tomu nepomohla ani power-play a po dvou výhrách tak museli v sobotu skousnout porážku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Gaspar 0 0 0 -1 0
Jakub Hašek 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 1 1 0 2
Martin Hejna 0 2 2 1 2
Patrik Hidveghy 0 0 0 -1 0
František Hnik 1 0 1 0 0
David Chalupa 1 0 1 1 0
Filip Jirásek 0 0 0 -1 2
Adam Jonáš 0 0 0 -1 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 0 0 -1 2
Štěpán Matějček 0 0 0 -1 0
Filip Moník 0 0 0 1 2
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 -1 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 -1 4
Dominik Řepík 0 0 0 0 4
Dominik Sklenář 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 58 31 3 28 90,32 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Měli jsme hodně vyloučených, to dnes podle mě rozhodlo. Navíc jsme ve vlastních přesilovkách dostali dva góly. První a druhá třetina byla z naší strany málo na to, abychom porazili Kladno, které má kvalitu. Podle mě jsme začali hrát až třetí třetinu, doháněli jsme to na poslední chvíli. Nepovedlo se nám to, ale za posledních dvacet minut bych chtěl kluky pochválit. Šance byly, od vyrovnávacího gólu nás dělilo hodně málo, puk poskakoval na brankovišti. Ale takový je hokej, my gratulujeme soupeři.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno):
Bylo to vyrovnané utkání. Po první třetině jsme se dostali do vedení, góly se nám povedlo dát hlavně v oslabení, v nich jsme dali dva. Potom jsme udělali dvě velké chyby, soupeř je potrestal a utkání zdramatizoval. Párkrát jsme měli i štěstí, že domácí nevyrovnali. Jsme rádi, že jsme získali tři body, protože z Hradce se moc nevozí.