Zápasy mládeže
so 2.12.2017 | Klára Petrásková, Radek Staněk

Junioři otočili zápas v Chomutově a z venkovního tripu přivezli šest bodů

Zápasové menu

Pěkný obrat! Junioři sice do zápasu nevstoupili dobře a domácí šli už ve 4. minutě do vedení, v polovině utkání ale srovnal Jaroslav Dvořák. V závěrečně části mohli Piráti rozhodnout o svém vítězství, nabízené trestné střílení však nevyužili a v 57. minutě tak výhru Hradci přiřkl Štěpán Matějček. Ze severní šňůry si tak Lvi odvážejí plný počet šesti bodů.

O úvodní trefu se postarali Piráti

Ze začátku se sice oba týmy lehce oťukávaly, už ve 4. minutě se ale diváci dočkali branky. A to do hostující sítě. Chomutovští totiž ujeli do dvojnásobného přečíslení, Chlán posunul kotouč na Jakuba Kövera, a ten střelou po ledě našel prostor mezi gólmanovými betony – 1:0.

Úvodní trefa Piráty nakopla a i přesto, že Hradec vyhrál třetinu na střelecké pokusy, do více gólových příležitostí se dostali právě domácí. Svými ranami z první ale neuspěl Procházka ani Polák, další domácí přečíslení zase nevyužili Köver se střílejícím Chlánem. Závěrem periody ale přeci jen mohlo být vyrovnáno. Filip Moník totiž ujížděl v samostatném úniku, jeho střela na tyč však skončila těsně mimo.

Hradec vyrovnal, pak byla třetina nečekaně přerušena

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Hradečtí a vybojovali si první ze dvou přesilovek zápasu. Přestože ke střeleckým příležitostem se Východočeši dostali, krátce po jejím skončení mohli sami inkasovat. Jak střílející Adámek, tak dorážející Tůma ale mezi tři tyče nezamířili.

A tak se útočilo zase na druhé straně. Dlouhou nahrávkou vyslal Matějček na bránu Jaroslava Dvořáka, jenž se zblízka nemýlil a srovnal skóre na 1:1. Od tohoto okamžiku uplynulo pouze pár minut a hráči šli předčasně do kabin. Pět minut před koncem druhé třetiny totiž dvojice hokejistů v souboji vysklila plexisklo a bylo rozhodnuto, že perioda se dohraje po jeho opravě úpravě ledu.

Lvi rozhodli o své výhře v závěrečné pětiminutovce

Dohrávaná pětiminutovka branku nepřinesla, k vidění byl ale velmi bojovný hokej. Bojovalo se o každý centimetr ledu a bylo znát, že za vyrovnaného stavu nechtějí nechat mužstva nic náhodě. Stejná hra pokračovala také v poslední třetině, jež plynule navázala na přerušenou předchozí. A přestože soupeři si nedali nic zadarmo, oba gólmani se museli ohánět.

Hajičova střela sice za čárou skončila, stalo se tak ale až po odpískání sudího. Na druhé straně nevyšly pokusy Dvořákovi s Hejnou, v úniku byl zase faulován Navrátil. Rozhodčí po tomto zákroku zkřížil ruce nad hlavou a chomutovský forvard se postavil k trestnému střílení. To se mu však příliš nevydařilo, když svůj nájezd nedokázal zakončit střelou.

Čas neúprosně ubíhal a bylo čím dál jasnější, že kdo dostane kotouč mezi tři tyče, bude o podstatný kus blíže vítězství. A přesně to se v čase 56:14 povedlo hradeckému týmu. Štěpán Matějček napřáhl na modré lajně a propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě – 1:2. Domácí sice ještě tlačili v závěrečné power-play, nic už ale nezměnili na tom, že Hradec si z víkendového venkovního tripu odvezl pod Bílou věž plný bodový zisk.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 1 1 2 1 0
Michael Gaspar 0 0 0 1 0
Jakub Hašek 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Martin Hejna 0 1 1 0 0
Patrik Hidveghy 0 0 0 1 0
František Hnik 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 1 1 2 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 60 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov):
Byl to šedesátiminutový boj o každý metr ledu. Byl to vyrovnaný, tvrdý a těžký zápas. Je škoda, že jsme v posledních deseti minutách nevyrovnali, když jsme měli tlak, více ze hry, střelbu i šance. Naopak nám tam propadl pro soupeře šťastný kotouč, u nás mohlo rozhodnou trestné střílení, ale nestalo se tak. I když jsme sehráli power-play dobře, nic nám tam nespadlo. Musíme šlapat dál, protože dva body ze šesti zápasů nic moc, spíše špatné. Měli jsme čtrnáctizápasový vzestup, kdy jsme bodovali, teď máme sestup, jenom ho musíme zastavit za kratší dobu.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Bylo to hodně vyrovnané utkání bez vyloučení. Oba dva týmy byly dost disciplinované. Na malé hale v Chomutově to bývají živelné zápasy. Byl to dobrý hokej, my jsme rádi za tři body, protože za stavu 1:0 pro nás utkání nevypadalo vůbec dobře. Po pauze a hlavně ve třetí třetině jsme byli lepší, kluky musím pochválit.