Zápasy mládeže
pá 8.9.2017 | Radek Staněk

Skvělý úvod. Starší dorostenci porazili Žďár vysoko 8:2

Zápasové menu

Hráči Mountfieldu vstoupili do extraligy staršího dorostu pravou nohou a připsali si vysokou výhru 8:2. Přestože úvod skvěle vyšel hostům a šli dokonce do vedení, Hradec v závěru první třetiny srovnal a od druhé části už soupeře přehrával. Libor Pivko si tak premiérově v roli hlavního kouče připsal jasné vítězství, Petr Poppel se blýskl hattrickem a Vojtěch Síla čtyřmi asistencemi.

Hosté šli do vedení, v závěr třetiny srovnal Poppel

Nováček ze Žďáru vstoupil při své premiéře v extralize staršího dorostu do zápasu v Hradci bez ostychu a hned od úvodu se chopil iniciativy. Plameny se dostávaly do šancí a jednu z prvních proměnil již ve 4. minutě Martin Nagy, který zužitkoval přihrávku Luboše Dospěla – 0:1. Hosté pokračovali v aktivní hře, její průběh byl však narušován častými fauly na obou stranách.

Mountfield postupně obraz hry otáčel a začal sahat po vyrovnání. Aktivní byl zejména obránce Petr Kuboš, jeho střely od modré ale nedosáhly kýženého výsledku. Zajímavě vypadal i průnik hradeckého Pinkase, jeho zpětná přihrávka však žádného spoluhráče nenašla. Domácí se přesto dočkali, byť museli čekat až do 19. minuty. Vojtěch Síla předložil kotouč Petru Poppelovi, který tvrdou střelou nedal šanci Radostovi v brance hostí – 1:1.

Hradec přidal na obrátkách a vstřelil Plamenům tři góly

Do druhé části vtrhl Hradec jako pokropený živou vodou a za svou aktivitu byl brzy odměněn. Osvědčená spolupráce mezi Vojtěchem Sílou a Petr Poppelem zafungovala a druhý jmenovaný poslal svou druhou brankou domácí do vedení už v 22. minutě. O dvě minuty později domácí své vedení navýšili. Přečíslení tří na jednoho řešil Soukup střelou, kterou hostující brankář Radosta vyrazil jen před Martina Jandu, který puk neomylně poslal do odkryté svatyně hostí – 3:1.

Hradec pokračoval v útočné hře, vytvářel si různé příležitosti, které ale povětšinou končily na Radostovi. Čekání na další branku ale mělo brzy skončit. Ve 34. minutě se skvělou individuální akcí blýskl Tadeáš Jakubec a tváří v tvář Radostovi nezaváhal – 4:1. V závěru se hosté v oslabení dostali k samostatnému nájezdu, Jindru ale Vacek skvěle vychytal.

Skóre narůstalo až na konečných 8:2

Také nástup do závěrečné části se domácím podařil a dvěma rychlými góly utkání v podstatě rozhodl. Nejprve Dominik Sklenář skvělou ranou z pravého kruhu nedal hostujícímu brankáři šanci, poté svůj hattrick dokončil skvělý Petr Poppel. Již čtvrtou asistenci si připsal Vojtěch Síla. Ve 42. minutě tak Hradec vedl už 6:1, na což hostující střídačka reagovala změnou v brankovišti, Radostu vystřídal Novotný.

Mountfield dále kontroval hru a ani přes některé šance hostů nepřipustil dramatizaci zápasu. Naopak v 53. minutě přidal sedmý gól Martin Janda. V závěru ještě v oslabení snížil hostující Martin Nagy na 2:7, Hradec však jen za pár vteřin odpověděl osmou brankou. Zápas stylově zakončil kapitán Miroslav Kukla. Hradec tak zaznamenal v utkání 1. kola, bohatého na vyloučení, vysokou výhru, přestože především v úvodní třetině se nováček ze Žďáru prezentoval velmi sympatickým výkonem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Jakubec 1 2 3 3 4
Martin Janda 2 0 2 2 2
Tomáš Janoušek 0 0 0 1 2
Maxmilián Komma 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 2 2 1 2
Miroslav Kukla 1 0 1 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 1 0
Tomáš Müller 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 1 1 3 4
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -2 0
Petr Poppel 3 0 3 4 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 1 1 1 0
Vojtěch Síla 0 4 4 4 0
Dominik Sklenář 1 1 2 -2 14
Martin Soukup 0 2 2 2 0
Kryštof Šánek 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -2 2
David Voňka 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Pokud jde o výsledek, tak jsme určitě spokojeni. Super vstup. Kluci hráli přesně to, co jsme si řekli. Bylo tam pár chyb, ale ty budou vždycky. Trochu jsme zaspali první třetinu, tam jsme pustili soupeře do tlaku. Ale další dvě části již byly v naší režii, takže jsme rádi na vítězství.

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou):
Dobře jsme vstoupili do utkání, vedli jsme. Potom jsme se nechali vyloučit, jeden hráč se nám zranil a tím se sestava narušila. Dnes jsme nezačali dobře, dělali jsme hodně chyb a soupeř je trestal. Nedařily se nám ani přesilovky, takže výsledek je nakonec pro Hradec zasloužený.