Zápasy mládeže
pá 6.10.2017 | Klára Červená, Klára Petrásková

Starší dorostenci uspěli venku, Budějovice versus Hradec 2:3

Zápasové menu

Odveta proti Českým Budějovicím se staršímu dorostu povedla na výbornou. Stejně jako v minulém vzájemném zápase, i tentokrát slavil výhru hostující celek. Tím byli v pátek právě Východočeši, kteří sice čelili častější palbě soupeře, těsnou výhru 3:2 si ale vzít nenechali. Z ledu vedoucího týmu skupiny C si tak po napínavém duelu odvezli plný bodový zisk.

Šance nechyběly, góly však ano

Hned v úvodu první periody se pokusil propálit Denise Vacka Jakub Čížek, jeho střela ale byla sražena a hostující brankář vyrazil kotouč do rohu. Vzápětí zkoušeli své štěstí i Milan Petřík a Vojtěch Pánek, nicméně také neúspěšně. Rychlé přečíslení tři na jednoho nedokázali domácí pořádně zakončit a přišli tak o velkou šanci. Pět minut po začátku třetiny byl za napadení vyloučen Šánek, čehož chtěl využít Pavel Novák, Denis Vacek byl ale připraven a svižnou střelu vyrazil betonem.

Poté se hra přesunula na stranu domácích, když se Samuel Hrabčák pokusil prostřelit Daniela Svobodu. Ten byl však připraven a skryl puk ve své lapačce. V jednu chvilku zůstala branka Budějovických odkryta, čehož si všiml Martin Soukup, avšak obránci Motoru rychle zakročili a zažehnali tak hrozící gól. Po velkém tlaku kolem Svobodovy branky se hra opět přesunula na stranu hostů, kde se pokusil zakončit Jan Vávra, ale jeho střelu opět zachytil hostující brankář.

Další přečíslení Budějovických opět zůstalo nevyužito kvůli skvělému zásahu královéhradeckého obránce. Mezi kruhy vypálil ještě Pavel Novák, ale jistota Denise Vacka byla nezlomná. Minutu a půl před koncem periody vyústil tlak Hradeckých v šarvátku před brankou Daniela Svobody a na trestnou lavici si šli sednout Samuel Hrabčák a Pavel Novák, oba za hrubost.

Skóre otevřeli Východočeši, Motor záhy vyrovnal

Druhá třetina tak začala ve čtyřech hráčích na obou stranách. Hned v jejím úvodu vypálil Šimon Kubíček projektil na hostujícího brankáře, bohužel pro Motor ale minul. Necelé čtyři a půl minuty po začátku druhé periody se Petru Poppelovi podařilo prolomit bezbrankový stav a první trefou zápasu poslal hosty do vedení – 0:1. Odpověď Budějovických ale byla rychlá. Pavel Novák zpracoval přesnou střelu Jakuba Čížka a srovnal na 1:1.

V půlce druhé třetiny měl velkou šanci na otočení skóre v prospěch Motoru Šimon Kubíček, nicméně minul branku. Pak vypálil ještě Hubata, jeho střela však mířila příliš vysoko a bránu hostů přeletěla. Pět minut před koncem druhé třetiny šel do samostatného úniku Dominik Šedivý, ale v zakončení nebyl úspěšný. Hra se pak přesunula na druhou stranu, kde se Jiřímu Egertovi naskytla prázdná brána, nicméně ji netrefil. Druhá třetina, stejně jako ta první, skončila šarvátkou u brány Daniela Svobody. Na trestnou lavici si šli sednout Dominik Šedivý a Patrik Škola následováni Matějem Šafářem za krosček.

Dvě hradecké trefy versus jedna budějovická

Hosté začínali třetí třetinu výhodou. Ta jim vydržela poměrně dlouho, neboť hned v úvodu druhé minuty byl za zdržování hry vyloučen ještě Šimon Masopust. Výhody využil David Voňka a po přihrávce od Martina Pěnčíka se trefil do Svobodovy branky – 1:2. Deset minut před třetí sirénou navýšil Hradec gólový náskok, když Dominik Sklenář zakončil přesnou střelou do branky Hrabčákovu přihrávku.

Hradečtí v tu chvíli vedli už o dva góly a vypadalo to, že výhru už si vzít nenechají. O drama se ale zasloužil Pavel Novák, jenž krátce po Sklenářově trefě snížil opět na jednobrankový rozdíl. Ten se v závěru utkání snažili vymazat domácí stažením brankáře a hrou v šesti, tato akce však úspěšná nebyla. Hradec tak Jihočechy porazil těsným rozdílem 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 1 1 0 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Maxmilián Komma 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 0 0 -2 0
Miroslav Kukla 0 0 0 -2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Tomáš Müller 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 2 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 1 0
Petr Poppel 1 1 2 0 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 -1 0
Vojtěch Síla 0 2 2 1 0
Dominik Sklenář 1 0 1 0 0
Martin Soukup 0 0 0 0 0
Kryštof Šánek 0 0 0 -1 2
Dominik Šedivý 0 1 1 0 2
David Voňka 1 1 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 36 2 34 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Věděli jsme, že jdeme proti pravděpodobně nejlepšímu soupeři ve skupině. Celý týden jsme se tedy připravovali, že zápas nebude jenom o útočení, ale hlavně o poctivé obraně. Musím smeknout před všemi hráči, protože hráli opravdu výborně, bruslili a drželi s Budějovicemi krok. S výbornou podporou brankáře Vacka jsme dotáhli zápas do vítězného konce.