Zápasy
ne 31.10.2004 | Lukáš Souček, Daniel Višňák

Dorostenci rozhodli utkání s Kolínem ve druhé třetině

Zápasové menu

V neděli dopoledne sehráli hradečtí dorostenci další důležité ligové utkání. Vyrovnaný soupeř se v tabulce držel těsně za Energetiky, na které ztrácel pouhý jeden bod. Zápas začal ve velkém tempu, ale ani jednomu z týmů se nepodařilo v první třetině vstřelit branku. Zato ve druhé části hry mohli diváci vidět celkem pět gólů, jenž rozhodly o výsledku utkání. Východočeši tak po třetinách 0:0, 2:3, 0:0 zaslouženě zvítězili na ledě Kolína a mají tak za sebou úspěšný víkend, neboť celkově získali 4 body do tabulky týmů. Na vítězství má určitě velký podíl Jiří Šimoníček (na snímku), který přihrál na všechny góly hostů a nesmíme zapomenout ani na vynikající výkon brankáře Jana Balážika.

První třetina byla rozhodně ozdobou zápasu. Oba týmy nasadily velké tempo hned v začátku utkání a pokoušely se o úvodní branku. Rozhodčí nasadil přísný metr, díky němuž mohli diváci vidět i množství přesilových her. Z nich však v první třetině gól nepadl a do šaten se odcházelo za stavu 0:0.

Do druhé třetiny nenastoupili Jaromír Marek ani Ondřej Fiedler kvůli zranění. Do Kolína navíc nemohli přijet Jiří Pišta a Milan Vosyka, rovněž kvůli zdravotním problémům. Avšak ani tato absence nijak neubrala na bojovnosti hradeckých hokejistů. Prvním, kdo otevřel skóre byl sice kolínský útočník, ale zanedlouho poté sehráli Energetici dvakrát po sobě svůj přesilovkový signál, u jehož konce byl v obou případech Tomáš Kubišta. Na první gól mu nahrál Jiří Šimoníček a Vojtěch Šandera a druhou branku vsítil opět po přihrávce Jiřího Šimoníčka. Hosté se však dlouho neradovali, protože další odpověď přišla z hole domácích. Před brankářem Balážikem se objevil úplně osamocený útočník Kolína a na dvakrát dorazil puk do brány. Ale ani za stavu 2:2 nekončila krásná hokejová přestřelka. Třetí branku Východočechů vstřelil Ondřej Kohout, jenž si položil brankáře domácích na led a bekhendovou střelou ho překonal. Šanci mu do třetice připravil Jiří Šimoníček. V tuto chvíli si snad ani jeden z diváků nepomyslel, že by to mohla být poslední úspěšná trefa v utkání.

Hráči Kolína nasadili ve třetí třetině vysoké tempo a z jejich hry se dal jasně vyčíst úmysl, se kterým do závěrečné části zápasu nastoupili. Jejich jediným úkolem bylo včas vyrovnat. Hradec však dokázal rychlý nástup domácích zmírnit a dostal situaci pod patřičnou kontrolu. Je sice pravda, že soupeř ještě několikrát nebezpečně zahrozil, ale potřetí se kotouč za záda Jana Balážika nedostal. Hradečtí borci svůj hubený náskok do konce utkání udrželi a můžou se radovat s další výhry.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
David Hrčka 0 0 0 0 0
Petr John 0 0 0 0 0
Jiří Kašuba 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 1 0 1 0 0
Jan Komárek 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 2 0 2 0 0
Jaromír Marek 0 0 0 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 0 3 3 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 34 2 32 94,12 0 0