Zápasy mládeže
so 3.3.2018 | Lenka Jonešová, Adam Pavlíček

Starší dorostenci si vyšlápli i na dalšího těžkého soupeře! Budějovice porazili 3:0

Zápasové menu

Starší dorostenci Mountfieldu HK těsně před začátkem vyřazovacích bojů doslova bojují o každý bod. A v posledních utkáních se jim to daří náramně! Po skalpu pražské Sparty a Tygrů z Liberce dnes přidali další tři body z duelu s Českými Budějovicemi. Hradeckým se podařilo využít dvě početní výhody a celkově zvítězili 3:0. Na výhře se navíc čistým kontem zaskvěl gólman Denis Vacek.

Mountfield otevřel skóre v 6. minutě

Úvodní převahu měli spíše domácí hokejisté. Šimon Masopust vystihl přihrávku na modré a vydal se do útoku, svou následnou přihrávkou před branku ale nikoho nenašel. Neujalo se ani nahození Patrika Školy, a to i přesto, že před brankou ještě nebezpečně projel Jakub Čížek.

Mezi třetí a pátou minutou pálili Michal Silný a Aleš Řezáč, oba ale bez tíženého efektu. Za zmínku stojí také další střela Patrika Školy, která byla velmi razantní, jenže byla některým z hráčů před brankou sražena vysoko nad branku. Asi o minutu později měli svou první šanci v utkání také hosté. Petr Poppel dostal přihrávku od Kukly, aby následně zamířil přesně do Svobody svatyně.

Po polovině třetiny měl na holi vyrovnaní František Schwartz, avšak poté, co se natlačil před hostující branku, z těsné blízkosti minul pravou Vackovu tyč. V šestnácté minutě dostali Českobudějovičtí k dispozici přesilovou hru, jenže oslabení zahrál Mountfield skvěle a domácí téměř k ničemu nepustil. Spokojenější tedy mohli být Královéhradečtí, kteří odcházeli do kabin za jednobrankového vedení.

Využitá přesilovka 5 na 3 pro Hradecké

Velikou šanci zhruba po čtyřech odehraných minutách z druhých dvacet minut na zvýšení vedení měl Tadeáš Pinkas. V přečíslení dva na jednoho místo přihrávky zvolil střelu, kterou ale poslal mimo tři tyče.

Naopak obrovskou šanci na srovnání měl na hokejce Jiří Michal, avšak osamocený před brankou přestřelil také on.Další nebezpečný pokus na domácí straně měl po přihrávce Vojtěcha Krcha Milan Petřík. Útočník Motoru si ale vylámal zuby jen na dobře chytajícím Denisu Vackovi.

Téměř dvě minuty před koncem šli Českobudějovičtí do oslabení, a to rovnou do dvojnásobného. Mountfield uzamkl domácí celek v obranném pásmu a po jednom ze zákroků Svobody přispěchal s gólovou dorážkou Tadeáš Pinkas. Po druhé periodě tedy 0:2 z pohledu Jihočechů.

Výhru Hradce potvrdil třetím gólem Sklenář

V poslední části utkání Jakub Čížek a ani David Kašpar se svými pokusy neuspěli. Poté přišlo vyloučení z řad domácích. V přesilové hře přihrál Kukla na Dominika Sklenáře, který se poté se svým projektilem také zapsal do střelecké listiny.

Na tento zásah mohli domácí zareagovat proměněním dvou přesilových her, které přišly téměř hned po sobě. Za dnešní výhrou Hradce Králové stál dnes také Denis Vacek, který neumožnil gólovou radost ve čtyřicáté deváté minutě jak Krchovi, tak ani Šafářovi. A pohotově zasáhl také proti razantní střele Šimona Masopusta.

Upravit skóre na 4:0 z pohledu Mountfieldu mohl Dominik Sklenář, který nenápadnou střelou rozezvučel jen tyč domácí branky, ale protože se tak nestalo, toto utkání skončilo tříbrankovým rozdílem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 1 1 1 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Šimon Junek 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 2 2 1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 2
Tadeáš Pinkas 1 1 2 1 0
Petr Poppel 1 2 3 1 2
František Řehák 0 0 0 0 2
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Dominik Sklenář 1 0 1 0 0
Kryštof Šánek 0 0 0 0 2
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 36 0 36 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Dančišin (České Budějovice):
Bez gólu se vyhrát nedá. Šance jsme si vytvořili, ale bohužel jsme přišli o bodový zisk tím, že jsme byli zbytečně vylučovaní. Rozhodla přesilovka pět na tři.

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Myslím, že pro nás byl důležitý začátek, ve kterém jsme měli oslabení, ale přežili jsme je. Od toho se odvíjelo to, že jsme nedostali gól. Naopak jsme skórovali od modré čáry, kdy byl pokus ještě tečovaný, takže začátek byl pro nás opravdu důležitý. Ve druhé třetině jsme přidali druhý gól, při kterém to kluci dobře sehráli. Třetí třetinu kluci zahráli výborně dozadu, neinkasovali a soupeři nedali moc šancí. Věděli jsme, že soupeř bude v poslední periodě tlačit a bude chtít dát branku, ale jak říkám, zvládli jsme to, takže spokojenost.