Zápasy mládeže
čt 1.2.2018 | Patrik Soukup, Petr Šatalík

Do nadstavby pravou nohou! Junioři přehráli Slavii a zvítězili 5:1

Zápasové menu

Parádní práce svěřenců Aleše Krátošky! Po závěru základní části se dobře připravili na nadstavbovou fázi, do níž vstoupili vítězstvím 5:1 nad pražskou Slavií. Výborně pracovali především v první polovině duelu, ve 32. minutě již vedli 4:0 a ve zbytku utkání mohli trochu šetřit síly. Soupeř nakonec jeden čestný úspěch zaznamenal, ale poslední slovo měli opět hráči Mountfieldu HK, kteří tak úspěšně vykročili za postupem do play off.

Skvělý začátek Hradce, gól hned v první minutě

Domácí vstoupili do utkání aktivně, díky čemuž vstřelili už po 51 vteřinách hry první gól utkání. Postaral se o něj Jaroslav Dvořák, když se dostal do samostatného úniku, který zakončil blafákem – 1:0. Slavie se snažila rychle odpovědět místo toho ale inkasovala podruhé. V 8. minutě zápasu se prosadil díky důrazu na brankovišti Dominik Řepík – 2:0. Mountfield měl utkání výborně rozehrané.

Pražané chtěli znovu rychle odpovědět, jenže když už se dostali do dobré šance, ztroskotali na výborně chytajícím Bartozelovi. Příkladem byla příležitost Starka, na kterého zívala prázdná branka, jenže svůj pokus namířil pouze do přesouvajícího se gólmana Mountfieldu. Naopak Hradec mohl přidat další branku, především po střele z první, již vyslal Dominik Řepík, ze souboje ale odešel vítězně jiný Dominik, a to brankář Pražanů Šorf. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Další dvě branky pro Mountfield v druhé části

Hradečtí opět zaznamenali výborný vstup do třetiny, když se radovali z branky v čase 21:35. Po zmatcích v obraně Slavie se prosadil Štěpán Havránek – 3:0. Mountfield i nadále kontroloval hru a celek z hlavního města k velkým šancím nepouštěl. Výjimkou byla šance v 26. minutě, kdy už se Pražané radovali z gólu, jenže puk za brankovou čarou viděli pouze oni, rozhodčí rozpažil.

Na to reagovali Lvi čtvrtou brankou ve 32. minutě, a byl u toho znovu Štěpán Havránek, který tvrdou ranou překonal Šorfa – 4:0. Hradec mohl zvýšit i na rozdíl pěti gólů, jenže puk který vypálil Mašín, se nakonec do brány nedostal. V závěru třetiny viděli diváci i menší pěstní výměnu názorů v podání Řepíka a Netolického.

V závěru byli aktivnější Pražané, Lvi ale náskok udrželi

Poprvé se nepodařil Hradci vstup do třetiny i díky dohrávané přesilovce Slavie. Hráči z hlavního města zlepšili svůj pohyb a dostávali se do šancí, jenže vždy jejich příležitosti dokázal zlikvidovat skvěle chytající Bartozel. Nestačil pouze na puk v čase 43:21, kdy se dostal k dorážce do prázdné klece Aleš Furch – 4:1. Mountfield však bojoval dál a svůj náskok zodpovědně bránil.

Další zajímavá příležitost přišla v přesilové hře Východočechů, paradoxně se však do ní dostali Pražané. Šteiner svůj blafák poslal těsně vedle tyče brány Bartozela, a Hradec tak stále vedl o tři góly. Definitivní pojistku pak přidal po parádní kombinaci s Dominikem Matoušem Jaroslav Dvořák – 5:1. Východočeši si pak výsledek pohlídali a připsali si první body do nadstavbové části. Rovněž tak úspěšně vykročili za postupem do play off.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 2 1 3 2 0
Jakub Hašek 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 2 0 2 4 0
Patrik Hidveghy 0 1 1 1 0
František Hnik 0 1 1 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 1 1 2 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 1 1 1 2
Patrik Mašín 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 1 1 3 0
Dominik Matouš 0 2 2 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 1 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 4 0
Dominik Řepík 1 0 1 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Bartozel 60 28 1 27 96,43 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátkoška
Proti Slavii jsme čekali těžké utkání, a to se taky potvrdilo. Nicméně jsme se dobře připravili a povedl se nám začátek utkání, kdy jsme odskočili soupeři na dvoubrankový rozdíl. To myslím spolu s tím, že jsme přidali třetí a čtvrtý gól, rozhodlo. Soupeř nás pak na začátku třetí třetiny zatlačil, dal jeden gól, ale kluci potom závěr zvládli a jsme rádi za body do tabulky.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha):
Samozřejmě to byl těžký zápas, čekali jsme, že Hradec má velmi dobré mužstvo. První třetinu nás domácí ztrestali, vždy po naší vyložené šanci dali gól a odskočili na 2:0, uklidnili se. Hráli lépe než my, hodně bruslili, dohrávali souboje a měli spoustu střel. Poslední třetinu jsme se zlepšili a bylo to 4:1. Škoda, že se nám nepodařilo dát gól na 4:2, protože pak by zápas byl pořád hratelný. Ale tak jak jsme hráli třetí třetinu, chceme hrát celou nadstavbu.