Zápasy mládeže
čt 1.3.2018 | Klára Petrásková

Juniorka je zpět na vítězné vlně, Vítkovice hlavně díky třetí třetině porazila 6:2

Zápasové menu

První dvě třetiny tomu příliš nenapovídaly, nakonec se ale pod Bílou věží drama nekonalo. Za těsného stavu 2:1 se totiž nehrálo příliš atraktivně a neučesaná hra přinášela množství technických prohřešků. Jenže ve třetí části se rozjel hradecký válec. Během čtyř minut nastříleli Východočeši hned čtyři góly! A právě především díky této povedené pasáži mohli Lvi slavit tři body.

Nejprve technické přestupky, potom tři góly

V úvodních minutách se zdálo, že hokejisté obou mužstev zapomněli na technické předpisy. Rozhodčí pískali jeden ofsajd a zakázané uvolnění za druhým a hra byla poměrně rozkouskovaná. Oživení přinesly dvě početní výhody, z nichž však ani jedna i přes dobré šance nebyla proměněna. První branka tak přišla až ve 13. minutě, kdy Patrik Hidveghy projel za vítkovickou obranu a v rychlosti dokázal uklidit puk k levé tyči – 1:0.

Gólovou odpověď si nechali hosté do 18. minuty. Petr Fridrich vyhodnotil svou pozici na pravém kruhu jako dobrou příležitost ke střele a jeho rozhodnutí se ukázalo být správné. Milimetrovou bombou trefil naprosto přesně prostor u vzdálenější tyče – 1:1. Jenomže Východočechům se vyrovnané skóre nelíbilo, a tak vzal situaci do vlastních rukou Kryštof Hroudný. Tomu stačilo k opětovnému získání hradeckého náskoku pouhých 32 vteřin a do kabin se tak šlo za stavu 2:1.

Nepříliš učesaná druhá část branku nenabídla

Druhá část začala podobně jako ta první – množstvím zakázaných uvolnění a ofsajdů. Když se hra trochu učesala, musel se mít na pozoru Daňa. K jeho levé tyči tvrdě pálil Havránek, na poslední chvíli ale dokázal hostující gólman puk uklidit do bezpečí. Na druhé straně se musel vytáhnout také Dvořák, svižnou střelu z mezikruží ale nakonec taktéž zlikvidoval.

Největší šanci prostřední části měl ale na holi hradecký David Chalupa. Ten předvedl své zrychlení a našlápl do samostatného úniku, nedokázal však rychlost zkombinovat s přesností a Daňa si s jeho ranou poradil vyrážečkou. Závěrem třetiny bylo k vidění ještě několik početních výhod, ani jedna ale skóre nezměnila.

Hradecká čtyřminutovka rozhodla o vítězi

Také start poslední dvacetiminutovky nenaznačoval nic neobvyklého. Jenomže pak přišla 51. minuta, která odstartovala hradeckou jízdu. Za čtyři minuty vstřelil Mountfield čtyři branky, tři z toho navíc v přesilovce! Nejprve Martin Štohanzl jemně tečoval kotouč do růžku, chvíli na to dorazil v závaru puk za čáru Michael Gaspar – 4:1.

V dobrém světle se ukázal také Jakub Hašek, který si stáhl puk na forhend a zakončil do poloprázdné branky. Po střídání vítkovických gólmanů a vrácení hry do stavu pět na pět napřáhl na pravém kruhu Štěpán Matějček a mezírkou u bližší tyče zvýšil na 6:1. Kosmetickou úpravu na skóre poté udělal v samém závěru Jan Berovský, jeho dorážka už ale na domácí tříbodové výhře 6:2 nic nezměnila.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 -1 0
Michael Gaspar 1 1 2 0 0
Jakub Hašek 1 0 1 0 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 1 1 0 0
Patrik Hidveghy 1 0 1 1 0
Kryštof Hroudný 1 2 3 1 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Filip Jirásek 0 0 0 1 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 2
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 2 2 0 0
Štěpán Matějček 1 3 4 1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 2
Filip Moník 0 0 0 1 0
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 1 1 0 2
Mikuláš Pohl 0 0 0 1 0
Dominik Řepík 0 1 1 1 2
Martin Štohanzl 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 23 2 21 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Jsou to důležité tři body do tabulky, i když chvílemi nebyla hra úplně podle našich představ. Byl to bojovný a neurovnaný zápas, každý ale nemůžeme hrát s lehkostí. V nadstavbě se nám moc nedařily přesilovky, dneska jsme je ale využili, za to bych chtěl klukům poděkovat. Hlavně ve třetí třetině jsme víc chtěli a nakonec dávali krásné góly, zaslouženě jsme vyhráli.

Mojmír Trličík (HC VÍTKOVICE RIDERA):
Výsledek 6:2 vypadá jednoznačně, v prvních dvou třetinách jsme ale byli Hradci minimálně vyrovnaným soupeřem. Naše produktivita byla ale bohužel velice slabá. Ve třetí třetina jsme byli několikrát za sebou vyloučení a soupeřova produktivita v přesilových hrách udělala výsledek. Ten je nakonec dost krutý, takový je ale sport a hokej. Soupeř zaslouženě vyhrál.