Zápasy
pá 7.12.2018 | Lukáš Foff

Zápas plný nepřesností rozhodl v prodloužení Petr Zámorský

Byla to spíše hokejová bitva než pohledná akce za akcí. Od začátku zápasu se hra hodně kouskovala a na gól se čekalo až do poloviny utkání. Pak se v první hradecké přesilovce prosadil Radek Smoleňák a vypadalo to nadějně, jenže necelých osm minut před koncem srovnal Tomáš Knotek. Muselo se tak do prodloužení, které hrála Boleslav vůbec poprvé v sezóně. Možná i proto zapomněla na Petra Zámorského, který přesnou ranou přisoudil druhý bod Lvům.

Domácí tým byl opět trošku přeskládán. Mimo sestavu zůstali Sébastien Piché a Roman Kukumberg, místo nich dostali šanci Richard Nedomlel a taky Lukáš Nedvídek, který se představil v dresu Mountfieldu HK po více než roce a půl.

Nevýrazná třetina příliš šancí nepřinesla

Publikum bylo po posledním výkonu proti prvnímu Třinci hodně namlsané a očekávalo, že se podobný hokej bude hrát i s Bruslaři. Od úvodních minut však bylo jasné, že tempo bude o něco nižší a víc se bude sázet na defenzivu. Přesto ve třetí minutě mohl Hradec udeřit. Matěj Chalupa skvěle vylákal Pavla Kantora z brány a snažil se ji obkroužit. Kotouč mu však sjel z čepele a po obrovském závaru se puku nakonec zmocnili hosté.

Moderátor i publikum velmi vřele přivítali Martina Pláňka, který v Hradci strávil předchozí čtyři sezóny. Ten se jim odvděčil tvrdou bombou, kterou Maxwell zlikvidoval betonem a poradil si i s dorážkou. Východočeši přečkali oslabení a od té doby byli lepší, ale Radek Smoleňák ani Tomáš Vincour své pološance nevyřešili ideálně.

Mladá Boleslav sázela na dlouhé přihrávky, s těmi si ale Lvi víceméně zvládali poradit. O další tvrdou ránu se postaral znovu Martin Pláněk, jenže vyprášil jenom výstroj hradeckého brankáře, který v kádru Středočechů také působil. V poslední minutě vysunul zpoza brány Matěj Dragoun Tomáše Vincoura, který ale z blízkosti trefil jenom betony Kantora, jenž zas pro změnu chytal dříve v Hradci. To bylo z první části všechno, takže diváci gól neviděli.

Radek Smoleňák zaúřadoval ve své „kanceláři“

Začátek druhé části byl opět rozkouskován velkou spoustou přerušení. Musela se dokonce vyměnit i klávesnice u časoměřičů, která dělala problémy. Po hokejové stránce byl nejsvětlejší moment první pětiminutovky v čase 23:40, kdy se zjevil mezi kruhy úplně volný Michal Dragoun, ale nenavázal na utkání v Třinci a branku přestřelil.

Dlouho hrál prakticky jen Mountfield HK. Radovan Pavlík měl nejprve zablokovanou hokejku, takže jeho střele chyběla razance. Ve 30. minutě si krásný zákrok lapačkou připsal Pavel Kantor, který skvěle vychytal Lukáše Vopelku. Hradec si musel více než půlku zápasu počkat na první přesilovku, tu ale využil už po 33 sekundách. Radek Smoleňák si našel vyražený puk od Kantorova betonu a nekompromisně jej zametl do sítě – 1:0.

Domácí stále tlačili a na 2:0 mohl zvýšit Radovan Pavlík. Ten těsně před brankářem tečoval letící puk, ale o kousek minul pravou tyč boleslavské brány. Ve 40. minutě hledal Petr Koukal dobrým pasem Tomáše Linharta, který však puk netrefil. Následný brejk Mladé Boleslavi uhasil pouze za cenu faulu střelec první branky Radek Smoleňák. Do třetí třetiny tak šli Bruslaři v přesilovce.

Tomáš Knotek zničil Hradci šanci na tři body

Přesilovka se sice zeleno-černým vůbec nevyvedla, jenže ihned po jejím skončení sekl na buly Lukáš Vopelka soupeře a Mountfield šel do čtyř znovu. Pak se navíc provinil Filip Pavlík a rázem z toho bylo 48 vteřin v oslabení třech proti pěti. Domácí to ale sehráli perfektně a stále drželi čisté konto. Východočeši se pak snažili svůj náskok zvýšit, ale Pavel Kantor chytal velmi dobře. Poradil si s akcí Mislava Rosandiče i se střelou Tomáše Vincoura.

Hradečtí dostali k dispozici druhou početní výhodu, ale vůbec si s ní neporadili. Nevypracovali si prakticky žádnou šanci a to posadilo Boleslav na koně. Domácí několik minut pouze odpalovali puky do středního pásma a zatáhli se do defenzivy, což se jim vymstilo. Bývalý Hradečák Tomáš Knotek totiž trefil křižnou střelou přesný růžek a srovnal na 1:1.

Od té doby to byla křeč a Mountfieldu HK se vůbec nedařilo ohrožovat mladoboleslavskou bránu. Naopak měl velké štěstí, že Lukáš Žejdl nezpracoval puk na pravém kruhu, protože jinak z toho koukala hodně nebezpečná příležitost. Do konce řádné hrací doby se už nic nestalo, takže utkání dospělo do prodloužení za stavu 1:1.

Petr Zámorský rozjásal ČPP Arénu

Mladá Boleslav se představila vůbec poprvé v sezóně v prodloužení, všechny její zápasy jinak skončily po šedesáti minutách. Několik trojic se vyměnilo bez větších šancí, až se na Radka Smoleňáka navázali dva hráči a zapomněli na Petra Zámorského, který z prostoru mezi kruhy trefil náramně a rozhodl o výhře 2:1 po prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Juraj Bezúch 0 0 0 0 0
Maris Bičevskis 0 0 0 0 0
Oskars Cibulskis 0 0 0 0 0
Michal Dragoun 0 0 0 -1 0
Dominik Graňák 0 0 0 -1 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 2
Petr Koukal 0 0 0 1 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 0 0
Filip Pavlík 0 1 1 0 2
Radovan Pavlík 0 0 0 -1 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Mislav Rosandič 0 0 0 -1 0
Radek Smoleňák 1 1 2 1 2
Tomáš Vincour 0 1 1 0 0
Lukáš Vopelka 0 0 0 -1 2
Petr Zámorský 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Brandon Maxwell 62 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání



Fotogalerie

https://tv.isport.blesk.cz/video/5409236