Zápasy mládeže
čt 30.8.2018 | Štěpán Ondráček, Klára Petrásková

Vítězná tečka za létem. Junioři na závěr přípravy zdolali Havlíčkův Brod

Zápasové menu

Čtrnáct zápasů, dvanáct výher. Juniorka zakončila výtečnou přípravu na vítězné vlně, jako poslední se před ní musel sklonit Havlíčkův Brod. Už od začátku byli Východočeši aktivnějším celkem, ještě v první části odskočili soupeři na dva góly. Hokejisté z Kotliny sice zabrali a dvakrát vsítili kontaktní branku, poslední část už ale byla opět v režii Mountfieldu. Ten si zkušeně pohlídal výhru 5:2 a do ostré sezóny půjde v dobré náladě.

Úvod utkání patřil hostům z Hradce Králové, kteří si vytvořili několik šancí, avšak všechny pochytal brankář Nedvěd. Právě domácí gólman zastavil také samostatný únik Dominika Šedivého, který ujížděl sám po levé straně hřiště. Mountfield ale nemusel smutnit, záhy totiž potvrdil svoji dominanci první brankou. Tadeáš Jakubec našel Kryštofa Langa, jenž ukázal šikovné ruce a bekhendovým zakončením otevřel účet zápasu. Bruslaři mohli rychle odpovědět, ale Kulhánkovo zakončení skončilo na brankáři Ševců. Doslova na poslední chvíli se pak radovali hráči na druhé straně. V poslední vteřině úvodní části totiž v přesilovce tečoval střelu Petra Poppela Tadeáš Pinkas – 0:2.

Hned na startu druhé třetiny mohl snížit Cachnín, avšak jeho zakončení bylo nepřesné. Ve stejné situaci byli i hosté z Hradce, kteří ve stoprocentní příležitosti přestřelili zcela odkrytou branku. Ve 26. minutě se dočkal domácí soubor, jenž využil přečíslení dvou na jednoho. Richard Cachnín našel najetého Tomáše Kulhánka, který prostřelil přesouvajícího se Ševců. Ve zbylém čase tempo hry opadlo, ale i tak Východočeši udeřili potřetí. Petr Poppel poslal do šance Dominika Sklenáře, ten se zbavil svého strážce z brodské obrany a bekhendovým zakončením nedal Nedvědovi šanci – 1:3.

Bruslaři vstoupili do třetí třetiny přímo pohádkově, když znovu snížili na rozdíl jediného gólu. Lukáš Pokorný projel do útočného pásma po levé straně, kde před levou tyčí Sajdla nahrával do ohně. Kotouč k překvapení všech skončil za brankovou čárou, jelikož si ho maskovaný muž Hradce srazil nechtěně za svá záda. Východočeši pak uspěli ve 49. minutě, kdy přečíslili domácí obranu. Tadeáš Pinkas nahrával na najetého Petra Poppela a ač byl hráč soupeřem tísněn, dokázal úspěšně zakončit – 2:4.

Celek z Kotliny mohl reagovat hned vzápětí, když měl možnost trestného střílení, ale Patrik Vacík si neporadil se zakončením a stav se tak neměnil. Dlouho to však netrvalo a Mountfield se opět prosadil v přečíslení. Kotouč šel po ose Dominik Šedivý, Petr Poppel a zakončující Dominik Sklenář – 2:5. Právě poslední jmenovaný dostal hrací předmět k levé tyči, odkud trefil poloprázdnou klec. V dalším průběhu si obě mužstva vytvořila několik šancí, ale ukazatel skóre se už nepohnul. Čtvrteční soupeři se spolu utkají znovu již za týden, kdy změří síly už v ostré sezóně.

Ohlasy k utkání

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
V posledním přípravném utkání jsme dali šanci všem klukům. V polovině utkání jsme protočili hráče a nasadili jsme tam kluky, kteří nehráli od začátku. Šetřili jsme síly, protože byl těžký program. Hosté byli důrazní, kvalitní a myslím si, že se budou pohybovat v horních patrech tabulky. Věřím, že se na první zápas dobře připravíme a předvedeme lepší výkon, jelikož narazíme na stejného soupeře.

Jiří Janoušek (Mountfield HK):
Po celou dobu jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme přehrávali, byli jsme rychlejší, tím pádem jsme dali pět gólů. I přes výsledek ale nejsme spokojeni s výkonem. V první třetině nám chyběl pohyb. V obraně jsme dělali chyby, ale postupně jsme se zlepšovali. Druhá perioda byla z mého pohledu nejlepší a ve třetí třetině jsme si vedení pohlídali.