Zápasy mládeže
so 22.9.2018 | Lenka Jonešová

Junioři oplatili Havlíčkovu Brodu porážku z prvního kola a nadělili mu bůra

Zápasové menu

Odveta úvodního kola byla na sobotním programu v hradecké ČPP Aréně, kde se junioři Mountfieldu utkali s celkem BK Havlíčkův Brod, kterému na začátku září podlehli fotbalovým výsledkem 0:1. V sobotu ale bylo vše jinak. Hradečtí jako první otevřeli skóre a navíc dokázali ve svůj prospěch využít hned tři přesilové hry. Nad soupeřem z Bruslařského klubu tak zvítězili 5:2, rovnou čtyři body si navíc do statistik zapsal Dominik Sklenář za dvě branky a dvě asistence.

Tečovaná střela a gól v přesilovce = 2:0

Hradečtí junioři po pátečním těžkém duelu se Spartou věděli, že je proti nevyzpytatelnému Havlíčkovu Brodu nečeká nic lehkého. A to se potvrdilo hned od úvodního buly. Tecl se totiž tváří v tvář ocitl před gólmanem Dvořákem, který jeho střelu na poslední chvíli vyrazil. Jenže co se týče produktivity, dařilo se více domácím.

Poprvé otevřeli skóre zápasu ve čtrnácté minutě, kdy rozjeli první větší útočnou akci. Poppel netradičně napřáhl od modré, do jeho střely ještě zasáhl Dominik Sklenář, který usměrnil kotouč za Nedvědova záda - 1:0. Následně mohli Havlíčkobrodští odpovědět, když dostali početní výhodu. Hostující útočníky několikrát Dvořáka ohrozili, hradecký muž v masce ale úspěšně odolával.

Jenže vzápětí hokejisté z Kotliny znovu faulovali a mládežníci Mountfieldu dokázali udeřit. Útočná trojice domácích se rozmístila kolem Nedvědovy svatyně a Petr Poppel dokázal najít volnou skulinku v Nedvědově bráně - 2:0. V úplném závěru ještě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Kynčl, jeho střelu ale ztečoval jeden z hostujících beků do ochranné sítě.

Hradec úspěšný v přesilových hrách

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili hosté se zlepšenou hrou v obranném pásmu a Hradečtí se nemohli prosadit. Naopak to byli právě Havlčkobrodští, kdo začal sklízet ovoce. A zásluhu na tom měl nejobávanější muž hostujícího týmu Richard Cachnín. Ten dostal přesnou nahrávku od Dudychy k levé tyčce a procedil touš až za brankovou čáru - 2:1.

Následovala nepříliš záživná část, která přítomným divákům moc pohledného hokeje nepřinesla. Ovšem až do chvíle, kdy domácí znovu odskočili. Miroslav Kukla při přesilovce napřáhl na modré a vyslal dělovku na Nedvědu. Cestou ještě strčil do osy hůl Vojtěch Síla, jenž zvýšil na 3:1.

Mountfield nadělil Havlíčkovu Brodu bůra

Ze třetí periody uběhlo na světelné kostce pouhých 16 vteřin, když se Kopic provinil nedovoleným zákrokem. A to se hostujícímu celku nevyplatilo, jelikož Hradci se v sobotním utkání přesilové hry opravdu dařily. Od modré opět napřáhl Kukla, nahrál na hranici kruhu Dominiku Sklenářovi, který se trefil do černého podruhé v zápase - 4:1.

Hokejisté Havlíčkova Brodu se nepříjemně tlačily dopředu, branky ale stříleli domácí. Pátý zásah za Nedvědova záda totiž přidal Jaroslav Kašpar, který nejlépe zareagoval na vykopnutý kotouč, jenž natřikrát propasíroval do svatyně hostů - 5:1. Hráči z Kotliny ale neskládali braně a přidali druhou branku. Byl to konkrétně Jakub Petržilka, který našel recept na skvěle chytajícího Dvořáka - 5:2. V závěru hráli Hradečtí oslabení tři na pět, které ale dokázali ubránit a zalouženě tak utržili tři body.

Havlíčkův brod vytěžil v nastavení bod

Domácí drželi v prodloužení puk na svých holích, bonusový bod mohl vystřelil Kryštof Lang, který ale trestuhodně minul prázdnou zívající svatyni. Nedáš-dostaneš se tak potvrdilo i tentokrát. Východočeši šli do oslabení, což poprvé v utkání proměnili i hosté. Po Sklenářově chybě sám ujel Radim Pejchal, jenž překonal Dvořáka a vytěžil pro svůj tým alespoň bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -1 2
Martin Janda 0 1 1 0 0
Jaroslav Kašpar 1 0 1 0 0
Petr Kuboš 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 3 3 -2 2
Jakub Kynčl 0 0 0 -1 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 1 0
Tomáš Perička 0 0 0 1 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -1 0
Petr Poppel 1 1 2 1 0
František Řehák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 1 2
Dominik Sklenář 2 2 4 -1 0
David Voňka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 25 3 22 88,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Janoušek (Mountfield HK):
V první třetině nám trošku chyběl pohyb, ale i přes to jsme hráli celkem slušně do obrany a posléze jsme dokázali využít přesilovou hru. Prvních deset minut ve druhé dvacetiminutovce jsme trošku zaspali, načež soupeř snížil, ale dokázali jsme rychle odpovědět a od té doby jsme byli do konce zápasu lepší. Mrzí nás nevyužitá přesilovka v prodloužení, kdy jsme mohli brát bod navíc. Bohužel jsme udělali chybu a inkasovali, ale rozhodně je třeba kluky za dnešní výkon pochválit.

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
Budu stručný. Soupeř nás převyšoval v individuálních činnostech, byl bruslivější, silný na kotouči. Dá se říci, že si utkání od stavu 2:0 pohlídal. Jsme rádi, že jsme alespoň v prodloužení ubránili hradeckou přesilovku a vzápětí ujeli do brejku, který jsme proměnili. Rozhodly přesilové hry, ve kterých byli Hradečtí pány na ledě. Jedeme ale dál a ten bod je dnes maximum, které jsme si odtud mohli odvést.