Zápasy mládeže
so 29.9.2018 | Klára Petrásková

Tabulkový soused pokořen, dorostenci obrali Havlíčkův Brod o všechny body

Zápasové menu

Už od začátku Lvi na svého soupeře vlétli. Na havlíčkobrodskou bránu létal jeden projektil za druhým, Hradečtí neúnavně dobývali protivníkovo teritorium. A vyplatilo se. Velké množství střel vedlo ke čtyřem brankám a výhře 4:1, Mountfield navíc kraloval také v nadstavbových nájezdech. Pod Bílou věží zůstaly všechny čtyři body.

Hradec svého soupeře tlačil, branky se ale nedočkal

Hradečtí na svého soupeře vlétli už od prvního vhazování a bylo patrné, že chtějí Bruslaře zaskočit brankou v samém začátku duelu. Jenže narychlo překvapit Brod se jim nepovedlo a jejich aktivitu trochu utlumilo oslabení. To ale Hradečtí zvládli ubránit a postupně navázali na tempo, kde začali. Marha zůstal úplně sám před Havlíčkobrodským gólmanem, ten ale ze všech sil natáhl levý beton a povedlo se mu puk zastavit.

A Daniel Král čaroval v bráně i nadále. Lapačkou vychytal samostatný únik Budiny, tou samou částí výstroje také lapil Boukalovu střelu mířící do horního růžku. Domácí v aktivitě nepolevovali, kýžená branka ale pořád ne a ne přijít. V závěru třetiny se Lvům ještě nabídla přesilová hra, ani jeden z vyslaných kotoučů ale Král za svá záda prostě nepustil

Lvi odskočili na dva góly, Brodu se však povedlo snížit

Část zmíněné přesilovky se ale přenesla do druhé části a 36 vteřin po jejím startu se už Hradečtí prosadili. Lukáš Pajer z vrcholu levého kruhu parádně zamířil a trefil naprosto přesně pravý horní růžek – 1:0. Velkou šanci vyrovnat měl v přečíslení Juřica, Žalčík však proti jeho pokusu dokázal udržet beton na ledě.

Na druhé straně sice Matěj Beneš trefil v úniku jenom spojnici tyčí, z dalšího gólu se ale Východočeši radovali už o několik minut později. Krásnou bombu vyslal od modré lajny Marek Pelda, a i když se brankář natahoval, kotouč proplul do pravého vinglu. Jenže Havlíčkobrodským se skóre 2:0 nelíbilo, a tak o dvě minuty později bylo sníženo. Matěje Kozlíka sice obtěžoval vracející se bek, i tak ale dovedl z bezprostřední blízkosti propasírovat puk až za lajnu – 2:1.

Dva góly pojistily domácí vítězství

Ve třetí části se nejprve hrálo ve čtyřech a poté měl Mountfield k dispozici zkrácenou přesilovku, těsně po jejím skončení odskočil znovu na dvoubrankový rozdíl. Šimon Marha si vybruslil od pravého mantinelu k tyči a překvapil gólmana střelou mezi betony – 3:1. Další možnost k navýšení skóre měli domácí v další přesilovce, Peldově dělovce od modré však Král vystavil semafor a najíždějícímu si Matěji Benešovi přeskočil kotouč přes hůl.

Čas na snížení a případné vyrovnání se Bruslařům velmi rychle krátil, dvě minuty před sirénou ale byli velmi blízko kontaktní brance. Vladislav Juřica totiž vystihl rozehrávku a ujel do samostatného úniku, jeho bekhendový pokus však Žalčík dokázal vybruslit. A z protiútoku se prosadili Východočeši. Z pozice beka si do mezikruží sjel Matěj Havlíček a upravil stav na konečných 4:1.

Bruslaři nevyužili přesilovku, Mountfield rozhodl v nájezdech

Velmi brzy po začátku nadstavbového prodloužení šli Východočeši do oslabení. Hokejisté z Kotliny se snažili pro sebe urvat alespoň nadstavbový bod a Žalčík musel být v permanenci, jednou mu po střele Dvořáka pomohla také tyč. Početní nevýhodu však Hradečtí ubránili a Pajer mohl následně z těsné blízkosti rozhodnout, jeho svižný pokus ale vyrazil Král nad břevno.

A tak nadstavba pokračovala samostatnými nájezdy. V těch se Bruslaři netrefili ani jednou, naopak Lvi předvedli dva přesné pokusy. Matyáš Budina se prosadil ranou na vyrážečku, Matěj Beneš zase naznačil střelu a poté prostřelil gólmana z forhendové kličky. Autorem rozhodujícího nájezdu se stal první jmenovaný útočník, jenž tak pro svůj celek vystřelil také čtvrtý bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 2 2 2 2
Jan Boukal 0 0 0 2 0
Matyáš Budina 1 0 1 0 0
Jan Gaspar 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 1 0 1 0 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 2
Štěpán Králik 0 0 0 0 0
Šimon Marha 1 1 2 2 4
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 1 0 1 0 0
Dominik Pavlata 0 2 2 1 0
Marek Pelda 1 1 2 3 0
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 65 15 1 14 93,33 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Mountfield HK):
V první třetině jsme převahu nedokázali přetavit v úspěch. V devadesáti procentech času jsme byli na kotouči, nepovedlo se nám ale vstřelit nějakou šťastnou branku, aby se nám lépe dýchalo. Do druhé části jsme vstoupili aktivně přesilovkou a podařilo se nám dál gól, bohužel se ale mužstvo trochu uspalo. I když jsme dali na 2:0, Havlíčkův Brod je bojovný tým, a to také ukázal. Chytl šanci za pačesy a dal na 2:1. Třetí třetina se už zase trošku uklidnila. Dali jsme jsme dvě branky, které nás dovedly do vítězného konce.

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod):
Pro nás se zápas vyvíjel vcelku slibně. První třetinu jsme udrželi 0:0, pak jsme ale z individuálních chyb dostali dva nešťastné góly, které gólman neviděl. Jinak nás ale celý zápas držel, mohli jsme se o něj opřít. Když jsme pak mohli zaútočit, jako by se naši hráči báli jít do brány, střílet a dát gól. Hráli jsme po rozích a když jsme měli za stavu 3:1 brejk, místo proměnění, jsme vzápětí inkasovali. To o zápase rozhodlo.