Zápasy
pá 19.11.2004 | Lukáš Souček

Hradečtí dorostenci se s Jabloncem dělili o body

Zápasové menu

V pátek přivítal Hradec Králové na svém ledě Jablonec. Ten se před dnešním zápasem držel na pátém místě s devatenácti body a o bod za ním byli právě Východočeši. Hned za začátku první třetiny se domácí dostali do vedení, ale Jablonec o deset minut později vyrovnal na 1:1. Druhou třetinu zahájili Energetici opět na výbornou. Po chybě hostujícího gólmana byl stav 2:1. Soupeř ovšem stihl o pár minut později znovu srovnat skóre. Brankář Jablonce v zápase opravdu moc štěstí neměl. V závěru druhé třetiny už podruhé zaváhal a daroval tak Hradci jednogólové vedení. Ve třetí třetině se nakonec Vlkům podařilo vyrovnat na konečných 3:3 a dramatický zápas tak skončil dělbou bodů.

Hned na úvod zápasu dostali jablonečtí výhodu přesilové hry. V ní několikrát ohrozili klec domácích a dokonce nastřelili i tyč. První se ale radovali Energetici. Ondřej Fiedler se ihned po buly dostal ke kotouči a z výhodné pozici trefil přesně. Asistenci si přispal Martin Svoboda. Vlci se dočkali první branky v čase 13:57, když se útočník hostů dostal ze sevření Vojtěcha Šandery a krásným blafákem vyrovnal na 1:1. Rozhodčí nasadili v úvodní části velmi přísný metr, a tak trestné lavice ani nestačili vychladnout. V poslední minutě první třetiny nabídl rozhodčí hostům dvojnásobnou přesilovku. V té Jablonec pokračoval ve druhé dvacetiminutovce.

Hosté se pokoušeli o rychlé založení přesilovky, avšak chybnou rozehrávku brankáře Vlků vystihl Jiří Šimoníček a odkrytou klec s přehledem trefil. Jablonec tak ve dvojnásobné početní výhodě inkasoval gól na 2:1. Vyrovnání přišlo v čase 25:24. Obránce nahazoval kotouč před bránu domácích a se štěstím trefil tyč, od které se puk záhadně odrazil za záda Jana Balážika. O chvíli později našlápl Martin Svoboda a trefil levou tyč svatyně hostů. Rozhodčí i nadále pokračovali v přísném vylučování, a tak bylo na ledě málokdy vidět plný počet hráčů. Tři minuty před koncem druhé části se vyznamenal Jan Balážik, když ukázal kvalitu své lapačky proti nepříjemné střele obránce Vlků. Tomáš Kubišta v čase 38:38 napřáhl před modrou čárou a vypálil. Jeho střelu brankář hostů nečekaně propustil a svou druhou chybou v zápase daroval Východočechům jednogólové vedení. Oba týmy tak odcházely do šaten za stavu 3:2.

Ve třetí třetině se trochu přiostřilo. Jablonec se už od začátku pokoušel o vyrovnávací branku. Hradečtí se dokázali bránit přesně sedm 7 minut a 23 vteřin. Poté Jablonec využil jednu z mnoha přesilových her a vyrovnal na 3:3. Vlci náhle dostali chuť do hry a ještě více se tlačili do útoku. V těchto okamžicích mohli Energetici děkovat svému gólmanovi, který je jednoznačně podržel. Východočechům se podařilo po nějaké době dostat zpět do tempa a tentokrát to byli oni, kdo se snažil o rozhodnutí celého utkání. Řada útoků však končila u jabloneckého brankáře. Do konce zápasu se už skóre neměnilo, i když rozhodčí opět udělil několik trestů a doslova nabízel oběma týmům šanci rozhodnout zápas. Obě mužstva si tak připisují do tabulky po jednom bodu a v základní části budou boj o páté místo svádět už pouze na dálku. V neděli odjíždí Hradec Králové oplatit nepříjemnou porážku týmu Rokycan, které v prvním utkání rozhodly o své výhře pár sekund před koncem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 1 0 1 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Petr John 0 0 0 0 0
Jiří Kašuba 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 1 0 1 0 0
Jaromír Marek 0 0 0 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Martin Svoboda 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 31 3 28 90,32 0 0