Zápasy mládeže
čt 25.10.2018 | Jonáš Majtyka, Klára Petrásková

Dorostenci inkasovali 14 vteřin před sirénou, Liberci podlehli 1:2

Zápasové menu

Dorostenci duel na severu Čech rozehráli otevřením skóre, smolný závěr je ale připravil o bodový zisk. Po brankově vyrovnaném průběhu spěl zápas za stavu 1:1 pomalu do prodloužení, Tygři ale na poslední chvíli vytáhli z rukávu eso. Pouhých 14 vteřin před třetí sirénou úspěšně dorazili puk do sítě a uzmuli výhru 2:1 pro sebe.

Hradec gólem třetinu načal, Liberec zakončil

Utkání začalo po jedné šanci na obou stranách, poté se ovšem střelci odmlčeli a brankáři dlouho nemuseli řešit žádný vážnější problém. Až v sedmé minutě se příchozí fanoušci dočkali gólové příležitosti a poprvé se měnilo skóre. Střelu Matyáše Budiny vyrazil Lukáš Franc přímo na hůl Matěje Beneše, a ten dorazil puk do sítě – 0:1.

Tygři následně přečkali mírný nápor Mountfieldu a vrhli se za vyrovnáním. Jakub Tichý, strážce hostující svatyně, dlouho odolával, tři minuty před první sirénou ale kapituloval. Neudržel totiž dělovku Jakuba Šedivého, načež se ve skrumáži před bránou nejlépe zorientoval Adam Měchura, jenž dotlačil kotouč za brankovou čáru – 1:1. Vzápětí si mohli Královéhradečtí vzít vedení zpět, Lukáš Franc však nepřehlednou situaci v jeho brankovišti ustál.

Velké šance na obou stranách zůstaly nevyužity

Na začátku prostřední dvacetiminutovky si obě mužstva vyzkoušela přesilovou hru, stav ovšem zůstal nezměněn. Poté se Liberečtí dostali do přečíslení dva na jednoho, při kterém vybídl Luka Vodlan k zakončení Benneta Rossmyho. Ten ale trefil beton přesouvajícího se Jakuba Tichého.

V polovině střetnutí měl druhý gól Severočechů na své hokejce Adam Měchura, jenž se ocitl sám před bránou po chybné rozehrávce hostů. Jenže i tentokrát stihl gólman Mountfieldu zasáhnout. Závěru druhého dějství přinesl šanci Královéhradeckých, když mohl po střele Matěje Peldy do odkryté klece dorážet Jan Gaspar. Ve vyložené šanci ale zamířil mimo tři tyče.

Severočeši udeřili na poslední chvíli

Závěrečnou periodu kouskovala mnohá vyloučení, nicméně ani v početních výhodách nepřišlo žádné větší vzrušení. Zápas připomínal spíše bitvu, hráči bojovali o každý metr ledu a ani jedno mužstvo nechtělo dát svou kůži lacino. V 54. minutě přišel důležitý zákrok Lukáše France, který zlikvidoval samostatný únik Šimona Marhy.

Už to vypadalo, že základní hrací doba skončí remízou, jenže čtrnáct vteřin před koncem rozjeli Tygři rychlý protiútok, na jehož konci vypálil z pravého kruhu Jakub Hujer. Jakub Tichý jeho pokus vyrazil pouze před sebe, načež jej Luka Vodlan poslal za záda nešťastného brankáře hostů – 2:1. Východočeši se poté sice ještě dostali do útočného pásma, na vyrovnání jim ale už nezbyl čas a museli se tak smířit s porážkou.

Bod navíc získali Lvi v početní výhodě

V pozápasové nadstavbě dostal Mountfield výhodu jednoho muže v poli navíc a v přesilové hře pro sebe uzmul bonusový bod, když se z předbrankového prostoru prosadil Šimon Marha. Po třech předchozích vítězstvích sice Východočeši tentokrát odjeli z Liberce s porážkou v základní hrací době, bod z nadstavby jim však alespoň částečně spravil náladu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 0 2
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 2 2 0 0
Jan Gaspar 0 0 0 -1 4
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 0 0 -1 0
Šimon Marha 1 1 2 1 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 -1 0
Dominik Pavlata 0 0 0 -2 0
Marek Pelda 0 1 1 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -1 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 61 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání