Zápasy mládeže
so 27.10.2018 | Klára Petrásková

Dorostenci jsou zpět na vítězné vlně, Boleslav přetlačili 4:2

Zápasové menu

Po smolném klání v Liberci si hradecký dorost doma zlepšil náladu. Přetahovanou s Mladou Boleslaví převážil na svou stranu ve třetí třetině a výhru potvrdili Východočeši trefou z oslabení. Navíc i bod z nadstavby zůstal pod Bílou věží, svěřenci trenéra Luštince tak Bruslaře obrali o veškerý bodový zisk.

Hradec se radoval první, Boleslav ale srovnala

O něco aktivněji vstoupili do utkání domácí hokejisté a Stuchlík v boleslavské bráně musel hned ze začátku řešit dva nebezpečné pokusy Pajera a střelu Gaspara. Hradečtí hodlali rychlého vstupu využít ve svůj prospěch, což se jim povedlo v 5. minutě. Šimon Marha střílel v přečíslení z pravé strany a brankářem odražený kotouč našel na druhé straně Matyáš Budina, jenž ho doklepl do sítě – 1:0.

Ani hráči Boleslavi se však nenechali zahanbit. Postupně se čím dál častěji dostávali do útočného pásma, až se dočkali vyrovnání. V přesilové hře uklidil černý předmět za brankovou čáru Oskar Haas – 1:1. Vedení si Mountfield mohl vzít v samém konci třetiny, jenže první polovina dvojnásobné přesilovky zůstala nevyužita.

Podruhé v zápase Východočeši odskočili do vedení

A bez gólu zůstalo také její pokračování v prostřední části. Po úseku hry, kdy si mužstva spíše dávala přednost, kdo koho pustí do útočného pásma, předvedli Mladoboleslavští před domácí svatyní slušný rozruch. Mazancová z první z mezikruží přestřelila, další tutovku měl na holi Plíšek. Proti jeho ráně do prakticky odkryté brány ale Žalčík fantasticky vyšvihl lapačku.

Vyrovnané skóre však nebylo po chuti ani domácím, a tak se vydal do útoku Matyáš Budina. Hradecký forvard prokličkoval takřka celým pásmem a z bezprostřední blízkosti dokázal propasírovat kotouč až do brány – 2:1. A závěru dvacetiminutovky mohlo být na střídačce Východočechů ještě veseleji, Marhovi ale v přečíslení sjel před odkrytou brankou kotouč z hokejky.

Bruslaři vyrovnali, Mountfield však kontroval dvěma góly

Mladoboleslavští využili přestávky k válečné poradě a krátce poté, co vyjeli zpět na led, už bylo pod Bílou věží vyrovnáno. Vochvestovo nahození od modré čáry uklidil do brány precizní tečí Oskar Haas – 2:2. Hradečtí však nechali svému soupeři radost z vyrovnání jen pět minut. Budina poslal puk zpoza brány na hokejku Šimona Marhy, jenž napodruhé trefil prostor u levé tyče – 3:2.

Šanci znovu srovnat s domácími krok měli Bruslaři o několik minut později. K dispozici jim totiž byla přesilová hra, ta ale měla nakonec přesně opačný účinek. Lukáš Pajer vyhodil kotouč z vlastního obranného pásma tak prudce a šikovně, že se obloučkem nepříjemně stočil přímo nad lapačku a dopadl do sítě. Na výhře Hradce v poměru 4:2 už se poté nic nezměnilo.

Bonusový bod zůstal rovněž v Hradci Králové

Stejný východočeský hráč pokračoval ve střelecké chuti také v nadstavbě. Lukáš Pajer zaujal při přesilové hře své tradiční místo na modré čáře a po nahrávce Peldy propálil tvrdou ranou vše, co stálo mezi ním a soupeřovou brankou. Na ukončení prodloužení stačilo Mountfieldu 42 vteřin.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 2 2 3 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 2 1 3 3 2
Jan Gaspar 0 0 0 0 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 1 1 3 0
Jakub Jerman 0 0 0 2 0
Štěpán Králik 0 0 0 1 0
Šimon Marha 1 1 2 2 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 2 0 2 0 0
Dominik Pavlata 0 0 0 0 2
Marek Pelda 0 1 1 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 2
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 61 29 2 27 93,10 0 0

Ohlasy k utkání