Zápasy mládeže
so 1.12.2018 | Klára Petrásková | Foto: Martin Půlpán

Závěr základní části bez výhry, dorost v derby podlehl Pardubicím

V posledním klání základní části už sice o postavení v tabulce nešlo, východočeské derby ale slibovalo jiskřivý duel. Emoce také vyústily hned v 18 dvouminutových trestů, potrestán gólem byl ale jen jeden. A to ten hradecký, když Dynamo ve třetí třetině zvyšovalo už na 4:1 a náskok si pohlídalo až do závěrečné sirény.

Hradec byl aktivnější, skórovalo však Dynamo

Pardubice vzaly začátek klání opravdu zhurta, už po 52 vteřinách šly totiž do vedení. Hradecká obrana si nepohlídala Iva Nekvindu, jenž proklouzl středem hřiště a úplně sám před bránou zakončil pohledně pod horní tyčku – 0:1. Domácí se ale úvodním inkasováním nenechali rozhodit a po zbytek třetiny to byli oni, kdo diktoval tempo hry.

V přesilovce koukala odkrytá branka na Havlíčka, puk však místo mezi třemi tyčemi skončil na zadním hrazení. U dalšího pokusu téhož hráče pomohla Borovičkovi i trocha štěstí, protože puk mířící u dorážky mezi betony zastavila dobře nastavená hůl. Velkou příležitost měl také Táborský, ten však zpětnou nahrávku Slafkovského napálil jen do brankáře. Mountfield dobře forčekoval a tlačil se do útočného pásma, vyrovnání ale ze svého snažení nevytěžil.

Soupeř znovu odskočil, Lvi korigovali jednou trefou

Stejně jako na startu první, také v úvodu druhé třetiny se Pardubice prosadily. I když na branku tentokrát potřebovaly trojnásobek času. Byl to Vojtěch Tvrdík, kdo se zapsal do listiny střelců, když využil clony před bránou a vypálil od modré čáry – 0:2. Snížit mohl vzápětí Jirků ze svého samostatného úniku, jenže jeho střela mezi třemi tyčemi neskončila.

A ve 33. minutě pak přišla další branka Dynama, po které vystřídal Žalčíka v bráně Tichý. Na obranu gólmana však nutno říci, že s přesnou střelou pod břevno v podání Matěje Pulpána toho moc udělat nemohl – 0:3. Ještě před koncem druhé dvacetiminutovky se však Lvi konečně dočkali kýženého snížení. Giesl nahrál pod nohama puk do tandemu Juraji Slafkovskému, jenž z mezikruží krásně vymetl horní růžek – 1:3.

Pardubice se vítězství v derby pohlídaly

V krátkém sledu se museli mít na pozoru oba gólmani. Marha totiž sám před brankářem trefil beton a na druhé straně likvidoval Tichý rychlým přesunem střelu z pravého kruhu. Minuty ubíhaly a Hradeckým se stále zkracoval čas na zkorigování zápasu, v polovině třetí třetiny pak přišel zřejmě rozhodující moment.

Dynamo totiž rychlou kombinací využilo přesilovku a odskočilo znovu na rozdíl tří gólů. Křižnou nahrávku Formánka obdržel přesně na hůl Daniel Herčík, který z první trefil prostor mezi tyčí a přesouvajícím se brankářem – 1:4. Lvi měli v závěru k dispozici ještě dvě dvojnásobné přesilovky, i přes dobré střely ale zůstaly nevyužity. A tak se z vyhraného derby radoval východočeský rival.

Hradečtí si spravili chuť bonusovým bodem

Závěr základní části si ale hráči Mountfieldu přeci jen zpříjemnili. V nadstavbovém prodloužení se totiž před bránu nacpal Pelda, a i když jeho střelu gólman Pardubic vyrazil, vzešla z této situace branka. Juraj Slafkovský totiž sebral puk a dorazil ho do poloodkryté klece.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -2 0
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Jan Gaspar 0 0 0 -1 0
Matěj Giesl 1 0 1 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -1 0
Jakub Jerman 0 0 0 -1 0
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 0 0 0 2
Šimon Marha 0 0 0 -1 2
Petr Moravec 1 0 1 1 2
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Marek Pelda 1 0 1 2 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 6
Jakub Řehák 0 0 0 -1 0
Juraj Slafkovský 2 0 2 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 30 16 1 15 93,75 0 2
Mario Žalčík 33 14 3 11 78,57 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie