Zápasy mládeže
pá 11.1.2019 | Klára Petrásková, Lenka Jonešová

Utkání jako na houpačce junioři zvládli skvěle! Boleslav porazili 5:3

Zápasové menu

Důležité utkání sehráli v páteční podvečer junioři Mountfieldu HK, kteří se utkali s Mladou Boleslaví. Domácí se sice již ve 2. minutě ujali vedení zásluhou Kukly, jenže Bruslaři dvěma góly v prostřední části otočili vývoj duelu. Později ale znovu zaúřadoval Miroslav Kukla a zařídil svému celku vyrovnání. Hradečtí obránci v zápase nominovali i nadále. Trefou do černého se totiž prosadil i Voňka s Naarem, kteří potvrdili výhru domácích 5:3. Závěrečné nastavení už nemělo dlouhého trvání, když po pouhých třiceti třech sekundách překonal Maška z mezikruží Petr Poppel.

Východočeši se rychle ujali jednobrankového náskoku

Hned v úvodu utkání jako by si junioři vzpomněli na předchozí vysoké výhry nad Boleslaví. Už po pár vteřinách hry se totiž před bránu protlačil Dominik Šedivý a puk jím vyslaný se zastavil na hraně brankové lajny, odkud ho na poslední chvíli vyškrábl hostující bek. O minutu později už ale Hradec skutečně vedl, když rychlou přesilovkovou akci zakončil střelou od modré kapitán Miroslav Kukla – 1:0.

Mountfield byl směrem dopředu o poznání aktivnější a David Mašek předvedl v bráně nejeden zákrok, po polovině dvacetiminutovky se do hry výrazněji zapojil také Denis Vacek. Jan Závora totiž pálil z mezikruží, proti další ráně vyšvihl Vacek z pozice ležmo lapačku. Na druhé straně zase těsně kolem tyčky proskákal pokus Tomáše Peričky a sérii jedovatých střel a dorážek musel ještě před sirénou řešit v oslabení Mašek.

Boleslav otočila skóre, Hradec znovu zaúřadoval v přesilovce

Ve druhé části napadalo do sítí více branek, výsledkem ale byl po čtyřiceti minutách nerozhodný stav 2:2. Nejprve totiž dvěma ranami během čtyř minut otočila Boleslav vedení, Hradec však následně zaúřadoval znovu v přesilovce. Ale pěkně popořadě. Jako první se prosadil Matěj Houška, jenž se přesně trefil ke vzdálenější tyči, následoval ho spoluhráč Radek Procházka, který poslal Boleslav do vedení 2:1 rovněž ranou na delší tyč.

Hradec poté sahal po vyrovnání už při střele Jaroslava Kašpara, proti jeho pokusu z první se ale fantasticky od tyče k tyči rychle přesunul David Mašek a nechal vyniknout svou lapačku. Tento pokus ještě tedy v hostující kleci neskončil, následující přesilovkový už ale ano. Miroslav Kukla předvedl bombu podobnou té z první části a srovnal stav duelu na 2:2.

Mountfield zavelel k závěrečnému tahu na branku a zvítězil

Závěrečná perioda přinesla hned v začátku další branku a Mountfield se podruhé v zápase dostal do vedení. A znovu to byl obránce, kdo předvedl svůj um. David Voňka vyslal ze své hole zvláštně stočený puk, který se obloučkem snesl do sítě – 3:2. Domácím se v duelu značně dařily přesilovky, což potvrdili krátce po polovině části.

Další přesnou ránu od modré předvedl další hradecký bek, pod horní tyčku krásně zavěsil Jakub Naar a v tu chvíli byl rozdíl ve skóre už dvougólový. Ale Bruslaři nenechali nic náhodě a za půl minuty snížili. Petr Foerster otřel touš o brankářovu výstroj a nechal zapadnout hrací předmět do sítě – 4:3. Středočeši si v závěru vyžádali oddechový čas a zahájili power-play bez gólmana, osud klání ale definitivně zpečetila trefa do odkryté klece v podání Petra Poppela.

Důležitý čtvrtý bod rovněž zůstal na domácí půdě

Východočeši tedy ukořistili za plnohodnotnou výhru 5:3 důležité tři body, v nadstavbovém prodloužení pak přidali i ten čtvrtý. Už po 33 vteřinách napřáhl na vrcholu levého kruhu znovu Petr Poppel, čímž zajistil, že Hradec se v tabulce dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů od Středočechů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -1 0
Matyáš Budina 0 0 0 -2 2
Samuel Hrabčák 0 2 2 -2 0
Martin Janda 0 0 0 1 4
Tomáš Janoušek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 2 0 2 1 0
Jakub Muška 0 1 1 -1 2
Jakub Naar 1 0 1 0 0
Martin Pěnčík 0 1 1 -1 2
Tomáš Perička 0 0 0 -1 0
Tadeáš Pinkas 0 1 1 2 2
Petr Poppel 2 1 3 2 2
Vojtěch Síla 0 0 0 2 0
Juraj Slafkovský 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 0 1 1 -2 0
David Voňka 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 61 28 3 25 89,29 0 0

Ohlasy k utkání