Zápasy mládeže
so 12.1.2019 | Jan Karel, Klára Petrásková

Junioři zvládli bitvu s Kladnem, v domácí šňůře zatím neprohráli

Zápasové menu

Juniorka zvládla také druhé z šesti po sobě jdou cích domácích klání. Po pěti kolech se Hradečtí stali prvním týmem, který zastavil rozjeté Kladno! Rytíři šli totiž do duelu posilněni vysokými výhrami, Mountfieldu ale nakonec nevstřelili ani gól. Naopak Lvi navázali na páteční triumf a v tabulce jsou po výhře 2:0 o tři body bohatší.

Velké šance na obou stranách branku nepřinesly

Na počátku úvodní periody vévodily kluzišti obě obrany, které i přes vysoký forčekink zvládaly svou práci na výbornou. Během první hradecké přesilovky se však hra zrychlila a na sklonku jejího konce se po špatné rozehrávce Lvů objevil před domácím brankářem Pavel Husarik, kterého však Dvořák výtečně vychytal. Už o minutu později se do podobné šance dostal hradecký Miroslav Kukla, kterému však jeho projektil z mezikruží vytěsnil hostující Jiroušek.

Do konce první třetiny se oba týmy dostaly do gólových příležitostí. Nejprve to byli hosté, konkrétně Jan Kvapil, který si našel místo pro zakončení a svižnou střelou propálil Dvořáka, kterého však zachránila horní tyčka. Již o minutu a půl po šanci hostí se ke slovu dostali Hradečtí. Jakub Naar vystřelil kotouč z útočné modré čáry a Juraj Slafkovský ho těsně před Jirouškem tečoval. Ten však vytasil famózní zákrok a změnu skóre nepřipustil. I přes nevstřelený gól byla první třetina z pohledu obou celků velmi povedená.

Lvi otevřeli skóre z přesilové hry

Ve druhé dvacetiminutovce začali lépe domácí. Lépe bruslili a vyvíjeli na soupeře větší tlak, za který byli odměněni přesilovou hrou. V té šli Východočeši do vedení, a to když jeden z hostujících beků trefil výhozem svého spoluhráče, od kterého se touš dostal až k Vojtěchu Sílovi. Ten zachoval klidnou hlavu a parádní ranou poslal kotouč pod horní tyčku – 1:0.

Po inkasovaném gólu se hosté rychle oklepali a dorovnali hradecké juniory v aktivitě a důrazu. Částečnou odměnou pro ně byla šance Petra Haška, který dostal nahrávku přes osu hřiště, ale tváří v tvář Dvořákovi neuspěl. Poté si vzali slovo opět Hradečtí, a to konkrétně Petr Poppel, který jel spolu se spoluhráčem v přečíslení dva na jednoho, kde zvolil krásnou střelu do bližšího horního rohu branky. I s tou si však efektním zákrokem Jiroušek poradil.

Zodpovědně pohlídaná třetina s pojistkou pro Hradec

V úvodu třetího dějství se hra relativně zklidnila, co se počtu šancí týče. Oba týmy předváděly zodpovědný a tvrdý hokej, ve kterém byli ale přeci jen lepší hradečtí junioři. Téměř jedinou, ale o to větší šanci vypracoval pro spoluhráče Juraj Slafkovský, který přebruslil beka u pravého mantinelu a nahrál do předbrankového prostoru, kde byl zcela volný Martin Janda. Ten však nenastavil hůl vhodně a přestřelil klec soupeře.

V poslední desetiminutovce se Hradečtí ještě zlepšili. Hned po dvou minutách měl velkou šanci Miroslav Havelec, který tváří v tvář gólmanovi soupeře neproměnil. Nemuselo ho to však dlouho mrzet, protože už o dvě minuty později se Hradec prosadil. Juraj Slafkovský nahrál do mezikruží Petru Poppelovi, který si srovnal mířidla a nekompromisně rozvlnil síť – 2:0. Do konce třetiny stojí za zmínku ještě zákrok kladenského brankaře proti Dominikovi Šedivému, kdy se Jiroušek odrazil od své levé tyče a tygřím skokem překazil gólové oslavy Hradce. Lvi si třetí třetinu pohlídali a dokázali v ní udržet vítězství bez inkasované branky.

Hosté zvládli nájezdy a odvezli si bonusový bod

V nadstavbě se nejprve osmělili hosté, když na branku domácích pádil s pukem na čepeli Bernat, jehož střelu na vzdálenější tyč Dvořák pohlídal. Ihned z protiútoku zahrozil Petr Poppel, který vystřelil pod břevno branky soupeře. Gólman však i jeho úmysl vystihl a rozhodnutí nepřipustil. V nájezdech se následně trefili hostující Matěj Čermák a Tomáš Bernat, oproti tomu Mountfield neskóroval ani jednou. Bonusový bod tedy putoval do Kladna.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Miroslav Kukla 0 1 1 1 2
Jakub Naar 0 0 0 0 2
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 1 0
Petr Poppel 1 0 1 1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 0 0
Juraj Slafkovský 0 1 1 1 2
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 29 0 29 100,00 0 0

Ohlasy k utkání