Zápasy mládeže
pá 18.1.2019 | Lukáš Foff

Třetí výhra v řadě pro juniory. Doma dali Zlínu pět gólů

Zápasové menu

Dobrá práce hradeckých juniorů. Ti se setkali se Zlínem, který měl o pouhý bod méně a očekával se tak vyrovnaný souboj. První třetina byla nezajímavá a nepadl v ní ani jeden gól, avšak poté se Mountfield HK rozstřílel. Ve druhé části dal čtyři góly a do konce zápasu kontroloval vývoj. Jedinou kaňkou je prohra Lvů v nadstavbových nájezdech.

První třetina byla bez šancí i bez gólů.

Do zápasu vstoupili o něco lépe domácí, kteří byli aktivnějším týmem, ale byli to Berani, kdo měl první šanci zápasu. Kryštof Bednařík vyjel zpoza brány a nahrnul puk do brankoviště. Tam však kraloval Daniel Dvořák. To však byla jedna z mála zajímavých událostí. Hradec měl první přesilovku a několikrát vypálil, střely však povětšinou mířily mimo.

Hra se přelévala ze strany na stranu a mírně lepším týmem byli domácí. Jejich akce však často končily zblokovanými střelami či ve výstroji Michala Kořénka. Dvě přesilovky měl také Zlín, jenomže domácí oslabení bylo výtečné. První třetina tak skončila bez gólů a divákům mnoho radosti nepřinesla.

Lvi ve druhé části dominovali a dali čtyři góly

Druhá dvacetiminutovka přinesla gól už po čtyřech a půl minutách. V čase 24:31 vystřelil švihem Samuel Hrabčák a Kořének máchl lapačkou naprázdno – 1:0. Zlín mohl srovnat o sedm minut později, jenže Dvořák dobře vyjel a zmenšil střelecký úhel Dominiku Lužovi. Vlastní nedisciplinovanost pak stála Zlín druhou třetinu. V čase 34:52 totiž Petr Poppel v přesilovce trefil přesně horní růžek brány – 2:0.

O tři minuty déle měli domácí k dispozici další přesilovku a opět ji využili. Tentokrát napřáhl Miroslav Kukla a rozjásal spoluhráče a fanoušky potřetí. Jenže ani to nebylo všechno. 15 vteřin před koncem třetiny vstřelil svůj druhý gól Petr Poppel a bylo z toho už skóre 4:0 pro domácí tým.

Hradec si už výhru vzít nenechal

Třetí perioda začala pro domácí velmi slušně. Petr Poppel v šanci ale neuspěl. Ševci dostali možnost zahrát si dvojnásobnou přesilovku a tu využili. Krásnou ranou snížil na 1:4 Vlastimil Hefka, takže Zlín měl zase o co hrát. Východočeši však drama nechtěli dopustit a pokračovali v aktivní útočné hře, která jim vynesla pohodlný náskok.

V 53. minutě Petr Poppel doslova odmítl hattrick. Zívala na něj prázdná brána, kterou však trestuhodně netrefil. Mountfield však dál tlačil a nakonec dosáhl kýžené páté branky. Vojtěchu Sílovi se puk odrazil od brusle a mezi betony proklouzal až do sítě – 5:1. V závěru základní hrací doby už nebylo o co bojovat, takže tímto výsledkem také skončila.

V nadstavbových nájezdech si lépe vedl Zlín

Prodloužení bylo, jako už tradičně, plné šancí a samostatných úniků. Kralovali ale oba brankáři. Více práce měl hradecký Daniel Dvořák, který však potvrzoval svojí formu a několikrát skvěle pokryl horní část své brány. Došlo se až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšný pouze jediný střelec. Tím se stal Dominik Luža ze Zlína a připsal tak na stranu hostů alespoň bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Miroslav Havelec 0 0 0 1 0
Samuel Hrabčák 1 3 4 1 2
Martin Janda 0 0 0 0 2
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Miroslav Kukla 1 1 2 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 2 0
Šimon Marha 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 2 0
Tadeáš Pinkas 0 1 1 1 0
Petr Poppel 2 1 3 1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 2
Dominik Šedivý 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 30 1 29 96,67 0 0
Denis Vacek 0 0 0 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání