Zápasy mládeže
so 19.1.2019 | Jan Vavřina

Za super stíhačku jen bod. Junioři padli s Přerovem po nájezdech

Hradečtí junioři šli do čtvrtého domácího zápasu v řadě se třemi vítězstvími v zádech. Jenže herní pohoda na jejich výkonu proti Přerovu dlouhou dobu znát nebyla. Hosté se dostali postupně do vedení 2:0 a to drželi ještě tři minuty před koncem. Pak si Mountfield vzal oddechový čas, odvolal gólmana a díky gólům v časech 58:03 a 59:11 srovnal. Prodloužení vítěze neurčilo, v nájezdech byl úspěšný jediný střelec, a to na straně hostů. Zubři si tak odvezli dva body, na Lvy zůstal jediný.

Přerov předvedl skvělou efektivitu v zakončení

První střelecké pokusy v zápase si připravili hostující Zubři, i přesto měl ale zkraje zápasu více ze hry Hradec. Ten měl lepší pohyb, z čehož pramenily příležitosti na skórování. Jenže pak domácí udělali jednu chybu a hned za to byli potrestáni. Při napadání propadli, soupeř ujel do přečíslení a poradil si s ním skvěle. Martin Ryšavý posunul puk přes osu na Adama Hradila, který z první našel místo na bližší tyči – 0:1.

Přestože se Mountfield snažil tvořit hru, přes dobře bránící Přerov se dostával do šancí velice těžko. A tak asi největší možnost ke skórování měl Petr Poppel, který ale z mezikruží trefil jen gólmana Šimonů. Ve 14. minutě se navíc Moravané dostali do vedení 2:0. Kleinerovo nahození od modré tečoval za Dvořákova záda Daniel Indrák. Lvi mohli korigovat při brejku tři na jednoho, Poppel ale své parťáky nenašel. V samém závěru měl ještě tutovku Ryšavý, Dvořák ho skvěle vychytal lapačkou.

Po dvou velkých hradeckých šancích následoval herní útlum

Východočeši se na začátku druhé třetiny museli bránit ve čtyřech, ale největší šanci si při nestandardním počtu hráčů připsal paradoxně právě Hradec. Poppel ujížděl sám na Šimonů, jenže ho blafákem nepřechytračil. Totožnou možnost měl přesně po dvou minutách také Vojtěch Síla, tomu vyškrábl pokus hostující brankář lapačkou. Kýžené snížení nepřišlo ani v přesilové hře, při které Lvi žádnou zajímavou myšlenku nepředvedli.

Daniel Dvořák v hradecké brance příliš náročné práce neměl, podobně na tom byl také Daniel Šimonů na straně druhé. Jeho parťáci velice dobře bránili a nepouštěli soupeře do šancí. Jednou z mála tak byla tvrdá střela Slafkovského, která těsně minula bránu. V závěru třetiny mohli domácí udeřit z přesilové hry, jenže si ji svým faulem výrazně zkrátili. Spíše defenzivní druhé dějství tak změnu skóre nepřineslo.

Power-play Hradci vyšla, srovnal v ní na 2:2

Závěrečné dějství odstartovalo hradecké přečíslení, které dopadlo neslavně. Perfektní příležitost ke korekci skóre měli domácí od 44. minuty, kdy hráli dvě přesilovky za sebou. Ty se navíc 13 vteřin překrývaly, čili měli domácí výhodu dvou mužů v poli. Přerovská trojice se ubránila, poté si ale Hradec dobré šance vytvořil. Nejprve pálil tvrdě od modré Kynčl, poté se do brankoviště tlačili Pěnčík s Jandou. Hostující defenzíva v čele se Šimonů všechno ustála bez újmy.

Mountfield začal stupňovat tlak a byly z toho další dvě možnosti Síly. Na druhé straně držel hradecké naděje Dvořák, jenž vychytal samostatný únik Pěchy. Právě hradecký maskovaný muž sledoval od času 56:30 dění na ledě jen ze střídačky. Východočeši šli do power-play! V 59. minutě při vyloučení přerovského hráče snížil na 1:2 tečující Šimon Marha. Další nahození ze 60. minuty si už našlo cestu do brány samo, o srovnávací trefu a tím pádem bod pro Hradec se postaral Martin Pěnčík.

V prodloužení byly oba týmy blíže gólům než v nájezdech

S psychickou výhodou šli do nastaveného času domácí. Ti se snažili tvořit a do šancí se několikrát dostali. Jenže si vylámali zuby na Šimonů, následně Lvi dělali chyby a mohli děkovat Danielu Dvořákovi, že je při několika únicích soupeře zachránil.

V nájezdech si většina hráčů na kličku netroufla, a tak puky končily po střelách na výstroji obou gólmanů. Toho domácího se pokusil rozhýbat až v šesté sérii Martin Ryšavý a povedlo se. Kličkou ala Peter Forsberg přisoudil bonusový bod svému mančaftu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Miroslav Havelec 0 0 0 -1 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 -1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 2
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 0
Miroslav Kukla 0 0 0 1 0
Jakub Kynčl 0 1 1 -1 0
Šimon Marha 1 0 1 0 0
Jakub Naar 0 1 1 -1 0
Martin Pěnčík 1 0 1 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 -1 0
Petr Poppel 0 1 1 1 0
Vojtěch Síla 0 0 0 1 0
Juraj Slafkovský 0 0 0 0 4
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 63 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie