Zápasy mládeže
čt 6.12.2018 | Jakub Štěrba, Lukáš Foff

Dorostenci jako první porazili po šedesáti minutách Plzeň!

Zápasové menu

Nejlepší možný vstup do druhé části sezóny předvedli hradečtí dorostenci. Ti zajížděli na led silné Plzně, která letos ještě neprohrála v základní hrací době. To už však neplatí, neboť Mountfield HK zvítězil díky povedené třetí třetině 3:1. Navíc ještě 19 sekund před koncem nadstavby uzmul i čtvrtý bod pro sebe.

Úvodní dvacetiminutovka skončila bez branky

Už po sedmdesáti vteřinách vypálil od modré čáry domácí Kanta, ale brankář hostí i s lehkými problémy našel puk ve své lapačce. V páté minutě před brankou šikovně tečoval letící kotouč Josef Dáňa, jenže bohužel pro něj jen do míst, kde byl připravený gólman Tichý. Následně si mohla Plzeň vyzkoušet svou první početní výhodu, avšak ta se indiánům nepovedla.

V deváté minutě se Petr Hauser zcela sám objevil na levém kruhu a snažil se puk se dostat pod horní tyčku, do střely dal ovšem mnoho síly a branku přestřelil. A když své šance nedokázali proměnit Matěj Pinkas s Jurajem Slafkovským skončila úvodní část zápasu bez branek.

Hradec se dostal do vedení, jenže Škoda vyrovnala

Druhá třetina začala stejně tak, jako první skončila. Hráči obou mužstev si nic nedarovali a místo hokeje viděli fanoušci jeden velký boj. Ve 23. minutě projel celým kluzištěm až k Bočanovi Slafkovský, v dobré střelecké pozici ovšem přestřelil. Indiáni nebrali jeho pokus jako dostatečné varování, a tak přišel trest. O tři minuty později totiž ujeli Východočeši dva na jednoho, David Brožek místo přihrávky zvolil střelu a trefil se naprosto přesně – 0:1.

Ihned po vstřelené brance mohli přidat druhou z přesilové hry, ale stejně jako domácím, také Lvům se příliš nevyvedla. Těsně za polovinou utkání pak dostala Škodovka možnost sehrání přesilové hry čtyři na tři a tato možnost už byla využita. Jonáš Kanta si vyměnil puk s Josefem Dáňou, který trefil parádně za Tichého rameno – 1:1. Hra se po vyrovnání ještě více přiostřila, k vidění bylo plno zákroků, někdy i za hranou. Další branka už nepadla, a tak vše měla rozlousknout závěrečná perioda.

Lvi rozlouskli drama v poslední desetiminutovce

Tu načal střelou Havlíček, ale domácí muž s maskou vůbec zasahovat nemusel. Ve 42. minutě pálil ihned po buly David Špaček, ale letící puk skončil ve výstroji brankáře. Utkání začalo být nahoru – dolů a obě mužstva se snažila o vstřelení vítězné branky. Velmi blízko k ní byl Matěj Giesl, který zcela sám jel na brankáře Bočana, ten si ale s jeho bekhendovým pokusem poradil. I domácí Škoda Plzeň měla své šance, jenže co brankář Tichý viděl, to pochytal.

Vítězná branka nakonec přece jen přišla, avšak k nevoli většiny fanoušků skončila do domácí sítě. Parádní přesilovkovou souhru zakončil v 53. minutě Šimon Táborský už jen střelou do prázdné branky – 1:2. Domácí následně vrhli všechny síly do útoku, ale nebylo jim přáno. V závěru utkání to indiáni ještě zkusili v šesti, ale celé snažení skončilo třetí brankou v domácí síti. Adam Jirků trefil od červené čáry opuštěnou klec a dal konečnou podobu dnešnímu utkání. Hradečtí and silnou Plzní zvítězili 3:1 a výhra je o to cennější, že na ni dosáhli v oslabené sestavě.

Také čtvrtý bod putoval pod Bílou věž

Zápas pokračoval ještě nadstavbovým prodloužením o bonusový čtvrtý bod. A i ten nakonec získali hosté z Hradce, když 20 vteřin před vypršením limitu po přihrávce Beneše trefil přesně mezeru mezi betony Matěj Novotný.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 2 2 1 2
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 1 0 1 1 0
Jan Gaspar 0 1 1 1 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Adam Jirků 1 0 1 1 0
Matěj Novotný 1 0 1 2 2
Marek Pelda 0 0 0 0 2
Matěj Pinkas 0 0 0 2 4
Jakub Řehák 0 1 1 1 0
Juraj Slafkovský 0 1 1 1 4
Lukáš Souček 0 0 0 1 2
Šimon Táborský 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání