Zápasy mládeže
so 15.12.2018 | Martin Kamenik, Klára Petrásková

Marhův hattrick a předvánoční vítězství. Dorost zvítězil nad Slavií

Zápasové menu

Dorostenci si nadělili časný vánoční dárek. V posledním klání před svátky totiž dobyli led pražské Slavie! Ta se sice dostala do vedení ve vlastním oslabení, Lvi ale na otočení skóre nepotřebovali ani dvě minuty. Hubený náskok poté střežili až do závěrečné sirény, 13 vteřin před ní navíc do prázdné brány pojistil výhru 3:1 Šimon Marha, který v nadstavbě dovršil hattrick.

První třetina mluvila více ve prospěch Slavie, která se rychleji dostala do hry po dvou vyloučeních hradeckých hokejistů, ani jednu přesilovou hru však domácí využít nedokázali. Největší šanci Slavie měl ve dvojnásobném oslabení v šestnácté minutě Šimon Rulc, který vystihl rozehrávku domácích a postupoval sám na Jakuba Tichého. Jeho bekhendový blafák ale Tichý výborně vybruslil a kotouč vyrazil. Na druhé straně se téměř se sirénou snažil prosadit střelou švihem Juraj Slafkovský, jeho pokus ale pěkným zákrokem lapačkou polapil Patrik Janura.

Druhá perioda začala lépe pro Slavii, a to rovnou gólem. Ve 23. minutě v oslabení ujel do samostatného úniku Šimon Rulc, který krásnou kličkou ošálil brankáře a zasunul kotouč do odkryté klece – 1:0. Slavia však o vedení rychle přišla. Nejprve stačil ještě v téže přesilovce v čase 23:48 skórovat David Brožek, o pouhých dvacet sekund později se po dobré práci před brankářem Janurou prosadil Šimon Marha a dorostenci Mountfieldu rázem vedli – 1:2.

Velkou šanci si slávisté připravili v polovině poslední dvacetiminutovky. Matěj Vlasák si výborně sjel vlastní nahozený kotouč a předložil ho do dobré pozice Jakubu Hofmannovi, jeho pokus ale vykryl Tichý v brance Hradce. Sešívaní to ještě zkoušeli bez brankáře, ale všechny naděje na větší bodový zisk uťal přesnou trefou do prázdné klece Šimon Marha. Východočeši díky této pojišťovací trefě odjeli z Prahy s vítězstvím 3:1.

V následné nadstavbě to byl znovu Šimon Marha, který přesnou ranou zápěstím zajistil Mountfieldu HK plný bodový zisk. Svou třetí trefou v utkání tak zaznamenal předvánoční hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 1 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 1 0 1 0 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -1 0
Adam Jirků 0 0 0 1 0
Šimon Marha 3 0 3 1 2
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 0
Matěj Pinkas 0 2 2 1 2
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Juraj Slafkovský 0 1 1 0 12
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 63 37 1 36 97,30 0 0

Ohlasy k utkání

Utkání se nám po dvou nevydařených domácích zápasech hodnotí lépe, ačkoli jsme neměli ideální vstup do utkání, což bylo na našich hráčích vidět, když byl soupeř v první třetině aktivnější. První branku jsme inkasovali po nedorozumění v naší přesilové hře a to nás možná nastartovalo k vítězství. V rozmezí dvou minut jsme totiž utkání dvěma brankami otočili a hráči si začali věřit. Do konce utkání jsme již hráli hokej, kterým se chceme prezentovat. Zodpovědnost, pokora, obětavost, bojovnost. To vše podpořené týmovým výkonem, individuálně se dařícímu Marhovi a brankáři Tichému, který dnes tým podržel.