Zápasy mládeže
čt 13.12.2018 | Jan Karel, Klára Petrásková

Tygři předvedli v Hradci kanonádu, dorost porazili 7:2

Zápasové menu

Velmi emotivní duel s 19 udělenými tresty se vůbec nevyvíjel podle východočeských představ. Liberec totiž už v první půlce odskočil do vedení 5:0, které Hradečtí po zbytek zápasu marně dobývali. Vstřelili sice dvě branky, jenže Tygři rovněž přidali další dva zásahy. Konečné skóre tak znělo jednoznačně – 7:2 pro hosty.

Liberečtí začali zostra, vsítili hned tři branky

V první periodě byli na stadionu pod Bílou věží lepší hosté. Jejich hra byla agresivnější, rychlejší a také produktivnější. Hradec si za první periodu nevytvořil příliš mnoho střeleckých situací a nevyužil ani přesilovky. Jako první se do hradecké sítě trefil liberecký Adam Michura, který si našel nejlepší pozici v brankovišti a pod skrumáží těl dokázal puk za gólmana protlačit – 0:1.

Ve druhé desetiminutovce inkasoval Mountfield hned dvakrát. Nejprve si v přesilovce pěkně najel Jakub Šedivý a propasíroval touš za brankovou lajnu, 47 vteřin před sirénou už to bylo dokonce 0:3. Hostující Tomáš Trunda schoval svoji střelu mezi nohama hradeckého beka a trefil se pěkně do horního rohu branky.

Liberec znovu navýšil svůj náskok

Druhá třetina byla z pohledu Hradeckých o něco lepší než ta první. Na rozjeté Tygry z Liberce to však stejně nestačilo. Liberečtí domácí přehrávali hlavně v důrazu a efektivitě střelby. Čtvrtý gól Severočechů přidal po pěti minutách hry parádní akcí Bennet Rossmy a o pět minut později skóroval také Jakub Masař, který se trefil už na 5:0 pro hosty.

Krátce po polovině zápasu se ale mohli poprvé v zápase radovat také domácí a vymazali tak čisté konto libereckého strážce svatyně. Volný puk si v početní výhodě našel Juraj Slafkovský, jenž zakončil s přehledem za záda France – 1:5. Ve zbytku druhé třetiny se hrál spíše opatrný hokej, paradoxně však s mnoha tresty. Do konce čtyřiceti minut už gól nepadl, a tak hráči do kabin po druhém úseku odcházeli za stavu 1:5 z pohledu Mountfieldu.

Hradec přidal druhou branku, na Tygry to však nestačilo

Byl to opět Liberec, kdo se po návratu na led prosadil jako první. Flip Kříž využil nečekaného odrazu puku a při dorážce se před odkrytou částí klece nemýlil. Jenže Hradečtí zvedli svou hru a už po 55 vteřinách bylo opět sníženo. To když kotouč za záda gólmana doklepl Juraj Slafkovský – 2:6.

Mountfieldu tak jeho druhou trefou svitla jiskřička naděje, nicméně svítila jen něco málo přes minutu. K puku se totiž dostal Vojtěch Polák a bylo to už 2:7. Do závěrečného hvizdu ještě byly k vidění čtyři přesilovky, všechny však zůstaly nevyužité a Bílí Tygři si už svou vysokou výhru nenechali vzít.

Útěchou Lvů se stal bod z nájezdů

V prodloužení oba týmy spíše vyčkávaly a nebyla k vidění žádná vyloženě stoprocentní šance. Rozhodly tak až samostatné nájezdy, které zvládl lépe Mountfield. Trefili se Lukáš Pajer, jehož nájezdy byl také vítězný, a Matěj Beneš. Mario Žalčík v bráně pochytal všechny liberecké pokusy a na soutoku Labe a Orlice tak zůstal alespoň jeden bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 -1 0
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 -1 2
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -4 0
Adam Jirků 0 0 0 -2 0
Šimon Marha 0 1 1 -3 4
Matěj Novotný 0 0 0 -2 0
Lukáš Pajer 1 0 1 -2 10
Matěj Pinkas 0 0 0 -3 0
Jakub Řehák 0 0 0 -1 0
Juraj Slafkovský 2 0 2 -1 14
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 20 11 3 8 72,73 0 0
Mario Žalčík 45 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání