Zápasy mládeže
út 29.1.2019 | Klára Petrásková

Dorost dokončil obrat minutu před koncem, Chemiky porazil 2:1

Zápasové menu

Dorostenci si schovávali rozuzlení na samý konec, své fanoušky ale potěšili. Neučesaný dorostenecký hokej sice přinesl jako první branku Litvínova, ještě před druhou pauzou ale bylo vyrovnáno. A šedesát vteřin před třetí sirénou Lvi udeřili. Na rozhodující výpad už Chemici nezareagovali, a tak se domácí mohli radovat z těsného triumfu 2:1.

Šance zůstaly bez využití, stejně tak přesilovky

Hradečtí hokejisté dostali už ve 2. minutě možnost hrát přesilovou hru, ta ale brzy skončila, neboť sami záhy faulovali. Hra čtyři na čtyři a posléze ta v oslabení jim ale zřejmě seděla více, neboť právě tehdy musel Čermák likvidovat přečíslení dva na jednoho a kličku Matyáše Budiny, který se ocitl sám tváří v tvář brankáři.

Také v dalších minutách byl na puku především východočeský celek. Marhův pokus z mezikruží odklonil vykopnutí betonu do rohu hbitý litvínovský gólman, v oslabení pak musel vytáhnout svou lapačku také Jakub Tichý. Jakmile se však stav hokejistů na ledě vyrovnal a posléze dokonce obrátil, hlavní slovo měli opět Lvi. Ti mohli jít do kabin s náskokem po Pajerově ráně z první, do volného prostoru své brány se ale bleskově přesunul Čermák a také tento pokus zneškodnil.

Litvínov otevřel skóre, Hradec záhy vyrovnal

Stejně jako úvodní, také druhou třetinu provázela vyloučení. První dvě přesilovky ještě Litvínov, respektive Hradec nedokázali proměnit, ta další už ale brankou skončila. Severočeský kapitán David Skuhrovec vypálil prudkou ránu, pro kterou si šel gólman lapačkou. Jenže na hraně brankoviště tečoval kotouč Dominik Brouček a hrací předmět zapadl do sítě – 0:1.

Chemiky vstřelený gól nabudil a snažili se brzy přidat další, jenže Hradec se brzy oklepal a ve 39. minutě srovnal se soupeřem krok. Matyáš Budina si najel k levé tyči a střelou do horní části brány srovnal na 1:1. A vzápětí mohl další trefu přidat Marha, místo uklizení touše do odkryté klece ale narazil na hostující hokejku.

Mountfield zasadil rozhodující ránu v 59. minutě

Závěrečná část přinesla jednu šanci za druhou, na rozuzlení si ale diváci museli počkat do samého závěru. Oba gólmani totiž se svými brankovými konstrukcemi dlouho odolávali a nechtěli připustit změnu skóre. Giesl trefil masku, po něm Sláma tečoval puk do tyčky a na druhé straně museli zase domácí beci hasit samostatný únik Deje.

Na předchozí akce navázali Brouček se střelou do odkryté klece, kterou na poslední chvíli vyškrábl Tichý, a Giesl, jenž úplně sám před Čermákem předvedl otočku, jenže trefil beton. Když už se šlo pomalu do prodloužení, přišlo 60 vteřin před sirénou jako blesk rozuzlení. Marha poslal od pravého mantinelu parádní nahrávku osamocenému Juraji Slafkovskému, který přizvedl puk tečí a přisoudil Lvům tři body za výhru 2:1.

V samostatných nájezdech zvítězili 2:1 pro změnu hosté

V nastaveném čase oba celky dlouho vyčkávaly na chybu soupeře, ta se ale pořád ne a ne dostavit. A tak po pomalejším rozjezdu přišly velké šance až v samém závěru, a to především z hradeckých holí. Pelda nastřelil boční síťku, Slafkovský tyčku a Pajer z první beton. Gólman Čermák však odolal, a tak se šlo do nájezdů. V nich se domácím nepovedly efektní finty, naopak Litvínov vytěžil ze svých střel o branku navíc. A bonusový bod nakonec díky Davidu Skuhrovcovi putoval na sever Čech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 12
Jan Boukal 0 0 0 2 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 1 0 1 1 2
Jan Gaspar 0 0 0 0 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 1 1 1 0
Šimon Marha 0 1 1 1 4
Matěj Novotný 0 0 0 1 0
Lukáš Pajer 0 0 0 1 0
Marek Pelda 0 0 0 1 0
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Juraj Slafkovský 1 0 1 1 2
Matyáš Sláma 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 37 1 36 97,30 0 0

Ohlasy k utkání