Zápasy mládeže
čt 17.1.2019 | Klára Petrásková, Jan Vavřina

Smazání třígólového manka nestačilo, dorost padl se Slavií 3:4

Zápasové menu

V polovině zápasu to s hradeckými dorostenci nevypadalo příliš dobře. Na informační tabuli skóre značilo tříbrankový náskok soupeře a Východočechům stála v cestě za body složitá situace. Jenže pak přišel závěr druhé třetiny a díky aktivnímu hokeji a bojovnosti bylo rázem vyrovnáno! Dokončení lví pohádky ale sešívaní přeci jen nepřipustili, v napínavé třetí části totiž rozhodli jedinou trefou o své nakonec těsné výhře.

Hradec v přesilovkách neúspěšný, Slavia stoprocentní

Hned začátek zápasu přinesl po střele na každé straně, jako by oba týmy chtěly vyzkoušet, jak moc koncentrovaní jsou na utkání oba maskovaní muži. Více práce měl v prvních minutách i kvůli oslabení svého týmu Michal Pittr. Slafkovského pokus si nicméně pohlídal a to bylo vše, při čem se mohl zapotit. Přesně po třech minutách dostala první přesilovku také Slavia a ukázala domácím, jak se s ní má nakládat…

V polovině 9. minuty vystřelil Jakub Hrdlička na bránu, puk ji ale minul a odrazil se k tyči přesně na hůl Jakuba Hofmanna, který otevřel skóre duelu. Pokračovalo se ve vyrovnané hře, kterou narušily jen další dva fauly pražského klubu. V početních výhodách byl nejaktivnějším střelcem Marek Pelda, žádný z jeho projektilů si však cestu do sítě nenašel. S úvodní částí a stavem 1:0 po první siréně tak byli pochopitelně spokojenější sešívaní.

Za necelých 9 minut z 0:3 na 3:3

Východočeši vstoupili do druhé třetiny aktivně, tlačili se do útočení, jenže se z gólů radoval soupeř. Nejprve si cestu k dorážce našel ve 23. minutě Šimon Slavíček, který upravil na 2:0. Stejný hráč byl také v další velké šanci, ve 27. minutě ale z mezikruží přesně nemířil. Slavia se i přesto z dalšího gólu radovala. Krátce před polovinou duelu zapomněla hradecká obrana na Šimona Rulce, jenž ujel a pohledným blafákem zvýšil na 3:0. Na to hradecká střídačka zareagovala změnou v brankovišti, Žalčíka nahradil Tichý.

Neuběhly ani tři minuty a Lvi se radovali z kontaktního gólu, který zajistil před brankovou dobře postavený a dorážející Jan Gaspar. Domácí se tlačili dopředu i nadále a vyplatilo se. Ve 37. minutě byl na podobném místě také Lukáš Pajer, jenž tečoval puk do hostující sítě – 2:3. Lvi pokračovali v ofenzivní hře a ta jim přinesla ovoce, půl minuty před koncem druhé části srovnal na 3:3 Šimon Marha.

Třetí třetina přinesla zajímavý hokej a dost šancí, gól jen jeden

Na hradecké straně byla zkraje třetí třetiny nejnebezpečnější trojice útočníků Pajer – Slafkovský – Marha, jenže i ta se dostávala do zakončení přes zformovanou slávistickou obranu velice těžko. Chyba při hradeckém napadání naopak umožnila jet soupeři do přečíslení, Jakub Altrichter ale neuspěl. Chuť si spravil při další akci, při které tečoval puk do brány a poslal svůj tým znovu do vedení.

Hned z následné akce mohl srovnat Slafkovský, avšak zblízka vytáhl jeho bekhendový pokus Pittr. Poté si Hradečtí vyzkoušeli přesilovou hru, ale souhra úspěšná nebyla. Stejně dopadla také závěrečná power-play, při které si svěřenci hlavního kouče Petra Luštince žádnou gólovku nevypracovali. Po šedesáti minutách tak odešli podruhé v řadě bez bodu.

Osmá výhra v nadstavbě

Nadstavbu by si mohl hradecký dorost nechat patentovat. V této fázi sezóny ji hrál poosmé a poosmé uspěl! Slavia mu k tomu hodně pomohla, když musela pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Na levém kruhu to pak na sebe vzal Šimon Marha a vystřelil svému mužstvu bod útěchy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 1 1 -1 0
Jan Gaspar 1 0 1 1 0
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 1 1 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 -1 0
Adam Jirků 0 0 0 -1 0
Šimon Marha 2 0 2 2 0
Matěj Novotný 0 0 0 -2 0
Lukáš Pajer 1 2 3 3 0
Marek Pelda 0 1 1 1 0
Matěj Pinkas 0 1 1 2 0
Jakub Řehák 0 0 0 -1 0
Juraj Slafkovský 0 1 1 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
Šimon Táborský 0 0 0 -2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 34 18 1 17 94,44 0 0
Mario Žalčík 29 18 3 15 83,33 0 0

Ohlasy k utkání