Zápasy mládeže
čt 31.1.2019 | Jakub Štěrba, Klára Petrásková

Dominance nad Plzní pokračuje, dorost na ni vyzrál i potřetí

Zápasové menu

Dorostencům se letos proti Škodovce daří. Zvítězili nad ní totiž i potřetí v sezóně! Po čtyřiceti minutách hry bylo sice skóre vyrovnané, poslední třetina ale přinesla klíčové rozuzlení. Lvi nasázeli indiánům rovnou tři branky a o vítězi duelu bylo rázem jasno.

Hradec otevřel účet, Plzeň brzy dorovnala

Úvodní minuty utkání byly opatrné z obou stran. První šanci si připsal až v páté minutě bek David Jiříček, jenž pálil z otočky, ale na brankáře nevyzrál. Zato hosté z první vážnější situace udeřili. V sedmé minutě si Juraj Slafkovský nabruslil do útočného a střelou z mezikruží prostřelil plzeňského brankáře střelou k levé tyčce – 0:1. Hosty úvodní branka nabudila a následné minuty patřily jim. V polovině první části hry dostal nabito na vrcholu kruhů Lukáš Pajer, ale prudkou ranou těsně minul. Vyrovnání měl na hokejce Matěj Korčák, ale z předbrankového prostoru branku netrefil.

Následně dostala Škodovka k dispozici první početní výhodu, ale ta se domácím vůbec nepovedla. Naopak největší šanci měl hostující Pajer, proti kterému zasáhl Bočan lapačkou. Nedlouho nato přišla druhá přesilová hra, a ta byla pro domácí už o mnoho lepší. Marek Soukup dlouho signalizoval přihrávku na pravý kruh, nicméně na poslední chvíli se domácí sedmnáctka rozhodla ke střele, která po ledě zapadla až do brány – 1:1. Minutu před koncem úvodní třetiny měl na hokejce vedoucí branku jmenovec Dominik Soukup, jenž ujel všem po pravé straně, brankář Tichý ovšem dokázal střelu vyrazit ramenem.

Brejky, tyčky, šance... ale bez branky

Prostřední část načal střelou Tomáš Václavík již po dvanácti vteřinách, gólman hostí byl však pozorný. Ve 22. minutě se hosté dostali do rychlého brejku dvou na jednoho a po svižné přihrávce zakončil z levé strany Lukáš Souček. Domácí brankář se ale stačil včas přemístit a s přehledem zachytil puk do své výstroje. O dvě minuty později dostali indiáni další početní výhodu, ale znovu největší šance byla na straně Hradce. Matyáš Budina se zmocnil kotouče a v cestě za brankou už mu stál jen brankář Bočan, útočník Mountfieldu se rozhodl pro střelu, ale branku nakonec netrefil.

Hostující hráč dostal o pár chvil později šanci na reparát, ale ani jeho druhá rána v domácí brance neskončila. I modrobílí měli šanci dát branku z nájezdu, Jakub Šiler se řítil na Tichého, ale v tváří tvář proti hostujícímu brankáři neuspěl. I Šiler měl druhou šanci, po přihrávce od Matěje Korčáka pálil prudce, avšak nepřesně. Druhá třetina branku nepřinesla i proto, že ve 37. minutě trefil Adam Páník břevno.

Tři góly rozhodly o východočeském úspěchu

Na začátku poslední periody dohrávali hosté část přesilové hry a po 36 vteřinách udeřili. Juraj Slafkovský se trefil z pravého kruhu naprosto přesně a domácí byli o jeden krok pozadu – 1:2. Mountfield se po vstřelené brance zatáhl a utkání tak lehce ztratilo na své atraktivitě. Škodovka dobývala útočné pásmo, které Hradec mermomocí bránil. Vše se nakonec rozhodlo těsně za polovinou poslední části. Na trestnou lavici putoval domácí Jiříček a hosté dokázali své vedení zdvojnásobit.

Střelu Matěje Havlíčka od modré čáry zastavila až síťka v brance domácího brankáře. Pokud domácí cítili, že by se skóre dalo ještě otočit, po šestnácti vteřinách jejich myšlenky ochladly. Matěj Novotný se totiž mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a střelou bekhendem do poloodkryté klece definitivně rozhodl o vítězi utkání – 1:4. Zbytek zápasu byl vyhrocený, k vidění byla spousta zákroků minimálně na hraně vyloučení. Dvě minuty před koncem se do sebe pustili domácí Adam Dvořák a hostující David Brožek. Z pěstního souboje vyšel jako vítěz domácí hráč, který svého soka dokázal svalit na ledovou plochu. Tento souboj však Hradeckým radost z celkové výhry nesebral.

Indiáni ukořistili alespoň nadstavbový bod

Utkání pokračovalo nadstavbovou částí, ve které nejprve Matěj Beneš tečoval puk těsně vedle. Naopak domácí z první šance udeřili. Dominik Soukup našel na levém kruhu Petra Hausera, který povedenou ranou získal pro svůj tým alespoň jeden bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 2 0
David Brožek 0 0 0 0 4
Matyáš Budina 0 1 1 1 0
Jan Gaspar 0 1 1 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 1 0 1 -1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 -1 4
Matěj Novotný 1 0 1 1 0
Lukáš Pajer 0 2 2 0 0
Marek Pelda 0 1 1 2 2
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Juraj Slafkovský 2 1 3 2 12
Lukáš Souček 0 0 0 0 2
Šimon Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 61 37 2 35 94,59 0 0

Ohlasy k utkání