Zápasy mládeže
čt 7.3.2019 | Jan Vavřina, Klára Petrásková

Dorost dobře začal, Slavia ale otočila a zvítězila v nájezdech

Zápasové menu

Dorostenci nebyli střelecky aktivnějším celkem, přesto v polovině duelu vedli 1:0. Jenže sešívaní v závěru druhé části dosáhli po téměř třicítce střel vyrovnání a o vítězi nakonec rozhodovaly až nájezdy. V těch předvedli um jen střelci Slavie, Hradečtí se tedy museli spokojit s bodem.

Šancí pramálo, trestné střílení zůstalo nevyužito

Hradečtí vstoupili do hry jen se čtrnácti hráči do pole, a tak po 20 vteřinách musela domácí lavička trnout hrůzou. Juraj Slafkovský se srazil se spoluhráčem a nevypadal v první okamžik dobře, brzy se ale vrátil do hry. A zároveň byl prvním mužem, který prověřil pozornost Michala Pittra. Ten byl úspěšný také proti dorážce Jakuba Jermana při první početní výhodě zápasu.

Vyrovnaný hokej moc střel, natož gólových šancí, nepřinášel. Největší možnost změnit skóre v první třetině měl v její polovině Matěj Giesl. Ten byl faulován a jel trestné střílení, narazil ale na Pittrův beton. Následně si dvě početní výhody zahráli také hosté, ale sehráli je obdobně neúspěšně jako Mountfield. Obě defenzívy se v první části hry ukázaly jako velice pevné a na světelné tabuli proto svítil stav 0:0.

Domácí nabyté vedení dlouho bránili. Nakonec neúspěšně

Na začátku první třetiny to nevypadlo dobře se Slafkovským, v případě druhé zase s Jakubem Řehákem. Ten dostal ránu do pravé nohy a odjel na střídačku s bolestivou grimasou. Do utkání se ale stihl vrátit. Navíc mu spoluhráči udělali radost, konkrétně přihrávající Šimon Táborský a skórující Šimon Marha – Hradec se ve 25. minuty dostal do vedení 1:0.

To Mountfield dlouho bránil, navíc velice úspěšně, i když hrál dvakrát jen ve čtyřech. Slavia nicméně přidávala plyn a přebírala otěže zápasu. Sešívaní ostřelovali hradeckou bránu ze všech stran, Jakub Tichý však držel svůj tým nad vodou. Nedosáhl jen na dvě střely. V případě té ze 39. minuty ho to nemuselo mrzet, šlo o vysokou hůl. Východočeši ale varování nebrali vážně. Za necelou minutu za sebou zapomněli Jakuba Altrichtera, který srovnal 39 vteřin před druhou sirénou na 1:1.

Také Slavia měla k dispozici penaltu

Prakticky celou třetí třetinu bylo vyrovnané nejen skóre, ale také hra. O něco lépe do ní vstoupili Pražané, ale Tichého překonat nedokázali. A to ani z možnosti, kterou měl také Mountfield v úvodním dějství. Po faulu při samostatném úniku jel trestné střílení Vojtěch Malínek, mezírku mezi betony hledal marně. O něco větší zmatky v hradeckém brankovišti způsobil následně padající puk, který skončil na horní síťce.

Lvi kontrovali několika protiútoky, vždycky je však něco zradilo. Buď přihrávka, nebo lepší zakončení. V samotném závěru se mohla výhra přiklonit na obě strany. V 58. minutě vyslal dobrou střelu Šimon Táborský, za minutu na druhé straně zakončoval Šimon Slavíček. Oba gólmani ale ukázali, že skóre 1:1 není náhodné. A bylo i spravedlivé.

Nejvíc vzrušení přineslo prodloužení. Nájezdy v režii Slavie

Hradečtí udělali po 19 vteřinách prodloužení faul a Slavia mohla rozhodnout. Jenže největší šance přišla na druhé straně, Juraj Slafkovský však samostatný únik neproměnil. Poté byl faulován a výhodu měl Mountfield, a to dokonce dvakrát. Jenže všechny jeho pokusy mířící mezi tyče skončily na Pittrovi.

Ten byl bezchybný také v samostatných nájezdech. Hradečtí to na něj zkoušeli kličkou, střelbou, pomalu i rychle, ale bez kýženého efektu. To na druhé straně se síť vlnila dvakrát, vítěznou trefu si připsal hned z prvního nájezdu Jakub Altrichter. Jeho druhý gól v zápase, kdy po blafáku zakončoval do prázdné brány, by si zasloužil nominaci do Zlaté helmy. Slavia si i díky němu odvezla z východu Čech dvoubodovou výhru.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 -1 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 2
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 -1 0
Šimon Marha 1 0 1 1 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 6
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Juraj Slafkovský 0 0 0 1 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 43 1 42 97,67 0 0

Ohlasy k utkání