Zápasy mládeže
so 2.3.2019 | Klára Petrásková

Čtyřgólová třetina rozhodla, junioři podlehli Liberci 0:5

Pětigólová porážka působí jednoznačně, opak byl ale pravdou. Hradečtí drželi se soupeřem po většinu zápasu krok a dotahovali těsné manko, zvrat přišel až v závěru. Gól do prázdné, technická branka a další trefa navrch přisoudily výhru 5:0 Tygrům a Mountfieldu nezbylo než hořkou porážku skousnout.

Tygři brzy využili únik v oslabení

Hned ve druhé minutě se Hradci otevřela možnost hrát přesilovou hru, jenže Lvi v ní zapomněli na zadní vrátka. Adam Najman totiž poslal do samostatného úniku Michala Teplého, jenž si připravil zakončení a poslal puk k levé tyčce – 0:1. Východočechům chvíli trvalo, než se z brzkého inkasování oklepali, s další přesilovou hrou ale dali na nepříliš vydařený úvod zapomenout.

Domácí hokejisté se snažili z každé akce dostat kotouč před bránu a Libereckým nepovolovali příliš mnoho výpadů, žádný z puků ale ne a ne najít si cestu za Paříkova záda. Kotouče končily na zadním mantinelu, sražené mimo nebo ve výstroji hostujícího gólmana. Také Denis Vacek ale na druhé straně udržel po zbytek třetiny touše před brankovou lajnou a do kabin tak šli Severočeši pouze s těsným náskokem.

Sedm rozdaných trestů, ale žádný gól

Zkraje prostřední části už mohli Liberečtí vést o dva góly, jenže Ondřej Chrtek svůj bekhendový blafák dotáhl jenom do Vackovy výstroje. Další vyložená šance hostů na sebe nechala čekat jen pár minut. Tygři ujížděli na domácí branku v přečíslení dva na nikoho a Adam Klapka se ujal střely na pravou tyč, puk ovšem hbitou vyrážečkou vyrazil Denis Vacek.

Hlavní rozhodčí neustále zvedal pravici ke stropu haly a posílal za různé prohřešky na trestné lavice hráče obou týmů, přesilovky ale nic nového ohledně skóre nepřinesly. A to dokonce ani ta dvojnásobná, kterou měl Mountfield k dispozici v samém závěru druhého dějství.

Hořký závěr zápasu rozhodl o vysoké prohře Lvů

Naopak v začátku toho třetího se skóre už měnilo. Adam Klapka totiž obdržel kotouč na levý kruh, odkud ho nekompromisně napálil k tyči – 0:2. Přesilovky nadále kouskovaly hru a Tygři mohli dokonce znovu skórovat v oslabení, střelec druhého libereckého gólu ovšem tentokrát v samostatném úniku trefil jen Vacka v rozštěpu.

Už v 56. minutě zkusili Východočeši hru v power-play, už po několika vteřinách ale do prázdné brány zakončil Ondřej Chrtek – 0:3. Hradec se však nevzdal a znovu hrál v šesti, také tentokrát se mu však sázka na riziko nevyplatila. Jeden z útočníků totiž hodil směrem k letícímu puku hůl a byl z toho technický gól pro Michaela Drábka – 0:4. Na závěrečné minuty už Lvi brankáře poslali zpět do brány, ani to ale nezabránilo Ondřeji Chrtkovi k završení bůra – 0:5. Hradec tak po sledu tří branek musel spolknout krutou porážku a do tabulky třetí části zatím body nepřidal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 -1 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 2
Miroslav Kukla 0 0 0 -2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 -3 0
Kryštof Lang 0 0 0 -2 0
Jakub Naar 0 0 0 -1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 -1 2
Tomáš Perička 0 0 0 -1 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -3 0
Petr Poppel 0 0 0 -3 2
Vojtěch Síla 0 0 0 -4 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 58 26 3 23 88,46 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie