Zápasy mládeže
ne 24.3.2019 | Vojtěch Honzík, Klára Petrásková

První krok dorost zvládl, na ledě indiánů zvítězil vysoko 5:1

Zápasové menu

Dorostenci si do semifinále přenesli vítěznou náladu. Plzeň v prvním zápase porazili 5:1! Indiáni soupeře přestříleli, Hradečtí ale využili okének v obraně. Přečíslení a rychlé protiútoky proměnili v pět branek a po výhře mají k dispozici mečbol. Ten se pokusí proměnit v úterý na domácí půdě!

Hradec zažil parádní první třetinu

Duel začal pěkně zostra. Již po patnácti vteřinách hry pláchl domácí obraně Lukáš Pajer a uspěl střelou k pravé tyči nad beton – 0:1. Domácí poté svého soupeře zamkli v obranném pásmu, jenže ten se vydal na rychlý protiútok, který z pravé strany nenápadným pokusem využil Matěj Havlíček – 0:2. Třetí trefu mohl na pravém kruhu přidat osamocený Budina, vzdálenější tyč minul.

Východočeši následně dostali výhodu jednoho muže v poli, nenaložili s ní však dobře. V největší šanci se tak zjevil domácí Holý, který se trhl po levé straně, z kruhu si ale na Tichého nepřišel. Ten se činil i vzápětí, když sklapl včas betony proti Korčákovi na brankovišti. Pak se ke dvěma střelám z mezikruží dostali v rychlém sledu Dominik Soukup a Hauser, ani oni snížení pro své barvy nepřinesli. Zkusil to zblízka i Dáňa bekhendem, muž s maskou Mountfieldu zakročil ramenem.

Nadvakrát zase krotil schovanou střelu Páníka od modré a vzápětí, když již byl překonán, pomohli mu obránci. V největším tlaku Plzně ovšem udeřili opět Východočeši. Zablokovali ránu od modré, čímž vzniklo přečíslení dva na jednoho. Marha ho vzal na sebe, Bočan jeho pokus z levého kruhu pouze vyrazil a dorážkou dílo zkázy pro Plzeň dokonal Lukáš Pajer – 0:3.

Plzeň tlačila, Východočeši ale odolali

Do prostřední části nahradil mezi třemi tyčemi Bočana Vondraš a hned musel čelit samostatnému úniku Pajera v oslabení, výsledkem bylo nastřelené břevno. Přesilovou hru si následně zahráli i hosté, avšak nenaložili s ní vůbec dobře. Až v polovině utkání uzmul na levé straně černý nesmysl Beneš a orazítkoval vzdálenější tyčku.

Oba týmy si poté opět vyměnily po přesilové hře, ale šancí bylo jako šafránu. Přesto se diváci v Home Monitoring Aréně branky nakonec dočkali. Čtrnáct vteřin před sirénou totiž pláchl do dalšího samostatného úniku v utkání aktivní Lukáš Pajer a zkompletoval hattrick – 0:4.

Lvi přidali pátou trefu a vítězství už nepustili

Poslední dějství načali hosté ve více než minutové dvojnásobné přesilové hře, kterou využili přesně s návratem prvního vyloučeného na led. Vondraš pouze vyrazil ránu Peldy a s dorážkou přispěchal Juraj Slafkovský – 0:5. Poté indiáni museli na pět minut do čtyř, ale faul Pajera na ledě vyrovnal síly. Více prostoru mezi mantinely nejprve zkusil využít Špaček, z vrcholu pravého kruhu našel lapačku Tichého.

Poté sám před Vondrašem zamířil mimo Novotný. Lépe si v závěru utkání vedl Dominik Soukup mezi kruhy, který využil ranou z první pobídky Korčáka zpoza brány a vstřelil alespoň čestný gól Plzně – 1:5. Série se tak za příznivějšího stavu pro Mountfield stěhuje na východ Čech, další nesmírně důležitý mač je na programu v úterý. V něm mohou Lvi potvrdit postup, Plzeň naopak může sérii o utkání prodloužit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 -1 0
Jan Gaspar 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 1 0 1 2 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Šimon Marha 0 3 3 3 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Lukáš Pajer 3 1 4 3 2
Marek Pelda 0 2 2 1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 0
Jakub Řehák 0 0 0 0 0
Juraj Slafkovský 1 2 3 4 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 2 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání