Zápasy
pá 26.11.2004 | Lukáš Souček

Bezbrankovou remízou skončilo utkání dorostu s pražskou Kobrou

Zápasové menu

V pátek odehráli hradečtí dorostenci další ligové utkání, tentokrát proti týmu Kobry Praha. Oba celky na sebe ztrácely v tabulce pouhý bod a tak bylo jasné, že půjde o hodně. Po vyrovnané první třetině nastoupili do té druhé Energetici s pozměněnou sestavou, ale ani tento krok k žádnému gólovému úspěchu nevedl. Zejména v závěru poslední dvacetiminutovky mohli diváci vidět dramatické vyvrcholení zápasu, bohužel však bez branek. Utkání skončilo remízou 0:0.

Hned na úvod zápasu dostali domácí dvakrát za sebou výhodu přesilové hry. První přesilovka se Východočechům podařila dobře sehrát. Do největší šance se v ní dostal Tomáš Kubišta, jenže jeho zakončení skončilo pouze na tyči. Ve druhé přesilovce se Kobra ubránila. Hosté se od desáté minuty dostali do tempa a domácí hráče už nepustili do žádné šance. Svým postupným tlakem si vynutili několik přesilovek, ale stejně jako Energetici žádnou neproměnili. Obě mužstva si šance vytvářela převážně v přesilovkách a bylo zřejmé, že rozhodčí s rozdáváním trestů nijak nešetřil. I když se první třetina nehrála většinu času v plném počtu hráčů, diváci se žádné branky nedočkali.

Trenér Hradce ve druhé třetině zamíchal se sestavou, ale ani tento taktický tah nepřinesl hradeckým ovoce. Ze začátku jakoby to nebyly týmy, které jsme mohli vidět v první třetině. Bylo znát, že na obou stranách je nervozita, ze které vyplývalo mnoho chyb a nepřesných kombinací. Po uplynutí třiceti minut zápasu dostali Pražané výhodu přesilové hry 4 na 3. V ní si dokázali vytvořit několik nebezpečných akcí. Jejich šance však skončily dvakrát na tyči svatyně Jana Balážika. Štěstí přálo domácím i těsně před vypršením trestu. Útočník Kobry Praha se objevil úplně sám před prázdnou brankou Východočechů, ale kotouč netrefil podle svých představ. Ve 36. minutě naskočil na kluziště z trestné lavice hostující hráč, jenže Jan Balážik mu samostatný nájezd zlikvidoval. Ke konci třetiny se do šance dostal Jiří Šimoníček, ale zakončit nedokázal a tak ani ve druhé dvacetiminutovce se diváci branky nedočkali.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy s jediným cílem - co nejdříve vstřelit branku. To se však nepovedlo a to hlavně díky oběma brankářům. Posledních deset minut dostala hra závěrečné obrátky. Ani jeden tým se očividně nechtěl spokojit z bezbrankovou remízou. Na straně Hradce to byl Jiří Šimoníček, který měl dokonce dvě vyložené šance. Kobra se poté snažila využít jednu z dalších přesilovek, ale opět zazvonila pouze tyč branky domácích. Rozhodčí i v dramatickém závěru několikrát vylučoval, ale oba gólmani jen dokazovali, jakou mají dnes formu. Hradeckým fanouškům ještě zatrnulo pět vteřin před koncem zápasu, když pražský útočník pálil z otočky. V zajímavém utkání tak nepadla ani jedna branka a obě mužstva se rozešla smírně 0:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Burdych 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
David Hrčka 0 0 0 0 0
Petr John 0 0 0 0 0
Jiří Kašuba 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Jan Komárek 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Jaromír Marek 0 0 0 0 0
Petr Milfort 0 0 0 0 0
Luboš Přichystal 0 0 0 0 0
Martin Svoboda 0 0 0 0 0
Vojtěch Šandera 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 25 0 25 100,00 0 0

Fotogalerie