Zápasy
út 26.11.2019 | Lukáš Foff, Adam Kodet | Jan Pavlíček / BK Mladá Boleslav

Z Mladé Boleslavi bez bodu. Bitvu gólmanů vyhráli Bruslaři 1:0

Spíše než extraligové hokejové klání připomínal duel mezi Mountfieldem a Mladou Boleslaví taktickou šachovou partii. Tu nakonec rozhodla jediná branka z nevinné, ale přesně umístěné střely od mantinelu. Bruslaři předvedli, proč mají nejlepší ligovou obranu, která chvílemi připomínala neprostupný les. Lvi nedokázali najít ten správný nástroj, aby se jím prořezali, a tak v městě automobilů podlehli fotbalově 0:1.

Trenérské kvarteto po dlouhé době nesáhlo do sestavy a ponechalo ji ve stejném složení jako při vítězném zápase s Litvínovem. Jedinou novinkou byl návrat Štěpána Lukeše na střídačku po nepříjemném zranění oka.

Hradec byl lepší, ale v poslední minutě inkasoval

Nástup východočeského týmu do zápasu nebyl špatný, Hradec se snažil hrát aktivně a rychle přecházet do útočného pásma. Pozornost Gašpera Krošelje ihned otestoval Radek Smoleňák, ale slovinský brankář byl pozorný. Pozadu nezůstal ani Marek Mazanec, ten si pro změnu připsal velmi jistý zákrok proti nahození od modré čáry.

Hradečtí měli častěji puk na holi a navíc měli možnost první přesilové hry po faulu Marise Bičevskise. Početní výhoda, na kterou byly pozměněny speciální formace, ale nepřinesla ani jednu střelu na bránu. Výborné střídání následně předvedla čtvrtá hradecká lajna, která utavila mladoboleslavskou obranu a Lvům to vlilo krev do žil. V největší hradecké šanci v první třetině se pak zjevil Tomáš Vincour, ale trestuhodně zahodil nabídku mezi kruhy.

Ke konci třetiny začali Bruslaři také trochu zlobit. Flynn ještě nenašel mezírku u Mazancovy tyče, ale byla to předzvěst akce, která přišla v poslední minutě. David Bernad vypálil od mantinelu z otočky a puk zaplul přesně do vinglu za Mazancova záda. Do konce třetiny už se nic nestalo, takže Hradečtí prohrávali po 20 minutách 0:1.

Druhá třetina přinesla řadu šancí, ale žádný gól

Prostřední dvacetiminutovka začala přesilovou hrou pro domácí tým, provinil se Radek Smoleňák podrážením. Mladoboleslavská početní výhoda ale byla ještě horší než ta hradecká v první části, Bruslaři se vůbec nedostali do pásma. Hrálo se velmi rychle a téměř vůbec se nepřerušovalo, ale v první půlce třetiny chyběly šance.

Druhá desetiminutovka ale všechno vynahradila. Všechno odstartoval Tomáš Vincour, který se dostal do samostatného úniku, ale potvrdil, že v letošní sezóně zatím nemá střeleckou formu a trefil lapačku Krošelje. Vzápětí na druhé straně skvěle přečetl hru Marek Mazanec a přesunul se při zadovce na Michala Vondrku, čímž mu absolutně znemožnil zakončení.

Nadále byli oba gólmani v permanenci, hrál se určitě aktivnější hokej než v první třetině. Oba ale pokryli všechny nebezpečné pokusy. Gasper Krošelj si poradil s ranou Radovana Pavlíka nad jeho pravé rameno a Mazanec na druhé straně skvěle nadvakrát zneškodnil bombu Marka Hrbase. Tím skončila druhá třetina, která nepřinesla ani jednu branku.

Mladá Boleslav nepustila Hradec do tlaku a vyhrála

Začátek třetí části byl extrémně opatrný a prakticky vůbec se nehrálo. Oba celky se dopouštěly zakázaných uvolnění či jiných přestupků. Nejzajímavější situací bylo to, když rána od modré zlomila nůž na brusli Filipu Pavlíkovi, který tak ke střídačce musel po ledě téměř doplavat.

Boleslav hrála velmi chytře a do ničeho Hradec nepouštěla. Sama naopak měla únik dvou hráčů proti Mazancovi, jenomže hradecký gólman přečetl úmysl Klepiše a pohlídal si levou tyč. Východočeši místy působili zoufale, ojedinělá příležitost přišla po střele Jergla, kterou tečoval Radovan Pavlík. Ani tento pokus ale Krošelje nepřekvapil.

Poslední šance pro Východočechy přišla necelé tři minuty před koncem. David Šťastný totiž pod tlakem vyhodil puk do hlediště a Mountfield si zahrál přesilovou hru. V ní zkusil po 50 vteřinách odvolat brankáře a vypracoval si šanci při střele Radka Smoleňáka, jenomže při Krošeljovi opět stálo štěstí a puk zůstal pod ním. Mladá Boleslav nakonec podruhé v řadě udržela po 60 minutách čisté konto, ale tentokrát to pro ní znamenalo na rozdíl od duelu se Spartou všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Cingel 0 0 0 0 0
Rudolf Červený 0 0 0 -1 0
Michal Dragoun 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0 0
Filip Pavlík 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Jordann Perret 0 0 0 0 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 -1 0
Mislav Rosandič 0 0 0 0 0
Radek Smoleňák 0 0 0 0 2
Radim Šalda 0 0 0 0 0
Tomáš Vincour 0 0 0 -1 0
Lukáš Vopelka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Mazanec 59 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

https://tv.isport.blesk.cz/video/6048851