Zápasy
st 18.12.2019 | Natálie Fišerová, Anna Marie Kokrhounová

Vyrovnanou bitvu rozhodly až nájezdy. Lvi s Tygry padli 2:3

Návrat do extraligového kolotoče se Hradeckým nepovedl přesně podle představ a z prvního utkání po repre pauze získali pouze bod. Mountfield s Libercem sváděl vyrovnaný souboj, který dospěl až do samostatných nájezdů. V těch byli Tygři jednoznačně lepším celkem a z města pod Bílou věží si odvezli už druhou výhru v letošní sezóně. Hradec si naopak připsal druhou ligovou porážku v řadě.

Po reprezentační pauze přišlo v sestavě na několik změn, a to z řad útoku. Do zápasu nezasáhl po odchodu Tomáš Vincour a Jordann Perret, který se nachází na marodce. Naopak svou šanci dostali Matej Paulovič, Patrik Miškář a Adam Kubík.

Své převahy domácí využít nedokázali

První minuty úvodního dějství patřily hokejistům Liberce. Ti mohli svůj dobrý vstup do utkání přeměnit v přesilové hře ve svůj prospěch, to se jim ovšem nepovedlo. Naopak Hradečtí po ní byli silnější na puku a soupeře se svým dobrým pohybem snažili zatlačit. To se jim dařilo, nejvíce byl vidět Radek Smoleňák, když si ale najel z pravé strany před hostující bránu, jeho pokus svými betony zastavil Dominik Hrachovina.

Více ze hry měli nadále Královéhradečtí, ovšem stejně jako soupeř svou šanci v početní výhodě využít nedokázali. O jednu z nich se pokoušel Petr Zámorský, střelu však liberecký gólman přikryl do své lapačky. Oba celky pak byly opatrnější, hlídaly si střední pásmo a protivníka nepouštěly do šancí. Přibylo také více soubojů jak osobních, tak u mantinelů.

Konec první periody už přinesl o něco zajímavější a větší příležitosti. V té největší se ocitl Mislav Rosandič potom, co založil akci zpoza vlastní brány a krásně si sjel na levý kruh, odkud vystřelil. Jeho projektil ovšem zastavila tyč. Ani pokusy Severočechů nebyly úspěšné, všechny dokázal pokrýt dobře chytající Marek Mazanec.

Gól viděli diváci na každé straně jeden

Začátek druhé periody se nesl ve znamení opatrnosti na obou stranách, ale pouze do doby, než Bílí Tygři darovali hráčům ze soutoku Labe a Orlice početní výhodu. Tu proměnil domácí bek Filip Pavlík, když využil clonících hráčů před Dominikem Hrachovinou a po nahrávce Petra Koukala svou dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0.

Šance přišly i pro Severočechy, Rostislav Marosz se pokusil překvapit Marka Mazance k bližší levé tyči, leč neúspěšně. Zanedlouho právě gólman Mountfieldu zamířil do kabin, jeho místo tak zaujal Štěpán Lukeš, avšak pouze na jedno přerušení hry. Hradecká jednička se totiž na svou pozici po chvíli opět vrátila. Další část nabídla fanouškům vyrovnaný hokej.

Následně přišel tlak Libereckých, ke vstřelené branky jim nejdříve chybělo pár centimetrů, když se do šance dostal Tomáš Hanousek a kotouč se pohyboval na hranici brankové čáry. Ve své příležitosti se ale už nemýlil Radan Lenc, který si našel odražený puk a jednoduše ho zasunul do odkryté sítě domácích. Na hrací kostce tak opět svítilo nerozhodné skóre.

Šedesát minut vítěze zápasu neurčilo

V poslední části duelu byla na hráčích vidět nervozita. Oba celky si byly vědomy, že i malá chyba v tuto chvíli může utkání rozhodnout a diváci tak byli svědky několika nepřesností na obou stranách. Větší šanci vypracoval až Marek Zachar, když objel hradeckou bránu a kotouč nahrál do předbrankového prostoru svému spoluhráči, ten však zamířil mimo tři tyče.

Tlak Severočechů nadále pokračoval, dělovka Tomáše Hanouska od modré čáry sice ještě skončila v lapačce Marka Mazance, ale šance Libora Hudáčka v přesilové hře už ne. Ten se z levé strany napřáhl a domácího brankáře překonal – 1:2. Hráči Mountfieldu se ale i přes nepříznivý stav snažili utkání vyrovnat.

Šanci na to dostali v početí výhodě, ta se jim proměnit nepovedla. Ve svém tlaku ale pokračovali a necelé dvě minuty do konce základní hrací doby se po špatné rozehrávce Bílých Tygrů zhostil kotouče Lukáš Cingel. Z pravého kruhu rychlou střelou překvapil Dominika Hrachovinu a srovnal na 2:2. V závěru poslední periody mohl duel otočit ve svůj prospěch Matěj Chalupa, to se mu nepovedlo.

Bod navíc si odvezli Severočeši

V prodloužení se jako první ujali kotouče hosté a svému protivníkovi ho dlouho nechtěli půjčit. Lvům se to povedlo až po minutě a hned z toho byla šance Červeného, ten však mířil mimo. Většina z pětiminutového nastavení se ale odehrála v blízkosti Marka Mazance, rozhodnutí však nepřišlo.

V rozstřelu se prosadili pouze tři liberečtí hráči – Radan Lenc, Libor Hudáček a Rostislav Marosz, všichni svižnou a přesnou střelou. To na druhé straně to zkoušeli střelbou i kličkami Petr Koukal, Aleš Jergl a Lukáš Cingel, na Hrachovinu si nepřišel ani jeden. Bílí Tygři si tak odvezli dva body a výhru 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Cingel 1 0 1 1 0
Rudolf Červený 0 0 0 1 2
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 0 0 1 0
Kevin Klíma 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 1 1 0 0
Adam Kubík 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0 2
Matej Paulovič 0 0 0 0 4
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Filip Pavlík 1 0 1 1 2
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Mislav Rosandič 0 0 0 0 0
Radek Smoleňák 0 1 1 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Lukeš 1 2 0 2 100,00 0 0
Marek Mazanec 65 31 2 29 93,55 0 2

Ohlasy k utkání



Fotogalerie

https://tv.isport.blesk.cz/video/6087983