Zápasy mládeže
čt 1.8.2019 | Redakce

Přátelské derby juniorů? Hradecká výhra a předčasný konec!

Zápasové menu

Hned první přípravný zápas juniorů nabídl nevídané rozuzlení. Do Hradce totiž přijely Pardubice a východočeské derby rozhodně nebylo přátelské. Mountfield v perfektní druhé třetině otočil skóre a vedl už 7:4, jenže narůstající emoce na ledě přiměly hostujícího trenéra Richarda Krále, aby čtyři minuty před koncem odvolal své mužstvo z ledu. Derby tak zůstalo nedohrané a domácí si připsali dvojnásobné vítězství.

Na parádní start Hradce hosté odpověděli

Na to, že týmy k utkání vyjely po několika dnech přípravy na ledě, nabídlo velmi atraktivní podívanou. První ze třinácti gólů vstřelil hned po sedmnácti sekundách domácí Vojtěch Síla – 1:0. To Hradec nabudilo a v následujících minutách byl jasně lepší, vytvářel si další gólové šance, jenže ty už neproměnil.

A pak toho litoval. Jakmile totiž nabídl rivalovi první přesilovku, Pardubice hned vyrovnaly. Daniel Blažej si na modré čáře chytře počkal, až spoluhráči zakryjí Tomáši Sajdlovi výhled, a prostřelil vše před sebou. Podobným způsobem navíc hned za dvě minuty otočil Adam Nedelka skóre na 1:2.

Čtyřbranková smršť posadila Lvy na koně

Nepříznivý stav přiměl mladíky Mountfieldu ke zvýšené aktivitě a druhou třetinu naprosto ovládli. Největší sebevědomí prokázal obránce Jakub Naar. Na modré zastavil vyhozený kotouč, z několika soupeřů udělal kužele a krásně vyrovnal! Hradečtí se pak vrátili do vedení díky trefě ve vlastním oslabení: Matěj Morong první brejk ještě neproměnil, v dalším ale zakončil Popplovu akci dorážkou do prázdné branky – 3:2.

Ve 33. minutě bylo na stadionu ještě veseleji, když vyraženou střelu Tadeáše Pinkase dopravil bekhendem do brány Vojtěch Síla. Za Dynamo odpověděl parádní švihovkou v početní výhodě Ondřej Rohlík, jenže Hradec si do kabin stejně odnesl dvoubrankový náskok. Síla tentokrát v přečíslení připravil gól Kryštofu Langovi a po čtyřech trefách za třetinu vedli Lvi už 5:3.

Hromadná bitka vedla k pardubickému úprku do kabin

Utkání do té doby sice nepostrádalo emoce, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by se nemělo dohrát. Svěřenci Davida Kočího jeho vývoj dál kontrolovali. Třetí část načali v přesilovce, která jim pomohla k tlaku a šesté brance, o niž se dorážkou Janouškovy střely postaral Petr Poppel – 6:3.

Ani Dynamo nechtělo v přestřelce zůstat pozadu, Martin Kostka odpověděl pěknou tečí, jenže za půl minuty se z dorážky prosadil Kryštof Lang. Stejně jako Síla skóroval podruhé – 7:4.

Ve třetí třetině už přece jen konflikty na ploše postupně narůstaly a vše vedlo až k hromadné pranici v 56. minutě. Hradecký Dalibor Ďuriš v pěstní potyčce složil k ledu Daniela Hledíka, pardubický kouč Richard Král pak spustil proud urážek na hlavního rozhodčího, jenž podle jeho mínění zápas nezvládal. A jakmile po vhazování přišel hradecký faul, Král kvůli obavám o bezpečnost hráčů odvolal své mužstvo z ledu do kabin.

Ohlasy k utkání