Zápasy mládeže
čt 8.8.2019 | Adéla Kvapilová, Adam Kodet

Junioři srovnali krok, obrat však neslavili. V Boleslavi padli 3:4

Zápasové menu

Ani napotřetí to venku nevyšlo. Hradečtí junioři odehráli třetí zápas na hřišti soupeře po sobě a pokaždé odcházeli do kabin se svěšenými hlavami. V Mladé Boleslavi se sice chopili vedení, poté se ale nechali zatlačit a třikrát inkasovali. Tým dostal nový impuls střídáním brankářů a během třetí periody náskok soupeře dorovnal. Vinou vlastní nedisciplinovanosti však Lvi na konci zápasu nabídli Bruslařům šance, kterými nepohrdli. Mountfield tak letos na venkovní výhru stále čeká.

Opatrná úvodní část přinesla dvě branky

První třetina se nesla ve stylu oťukávané. K vidění nebyly žádné velké akce. Už v páté minutě si zahráli první přesilovku domácí, ta však ke gólu nevedla. Hradec se také dočkal přesilové hry, když v 10. minutě fauloval Moravčík, ale ani hráči Mountfieldu nedostali puk za brankovou čáru.

Z prvního gólu se i přesto radoval Hradec Králové, když ve 13. minutě stínící Petr Moravec usměrnil kotouč za záda Zeithamla. Mladá Boleslav zesílila tlak, což vedlo k vyrovnávací brance Jiřího Puczka, který z první zamířil k protější tyčce.

Boleslav šla do trháku, Hradec stihl gól naděje

Vstup do druhé třetiny měli domácí junioři výraznější než soupeř. Ve 25. minutě našel Půček volného Jakuba Petržilku, který objel kličkou pravý beton Tichého a zamířil do poloprázdné brány. O necelých pět minut později měl hradecký Mountfield gólovou šanci, ale z branky se nakonec radovali domácí. Přihrávku Dlaska našel Petr Šíma a ten dokázal dopravit puk za záda Tichého.

Po třetím inkasovaném gólu tým Hradce Králové vyměnil brankáře, Tichého vystřídal Sajdl. Ve 31. minutě byl nejprve vyloučen hráč Mountfieldu, ale o 10 vteřin později se počty na ledě opět srovnaly. Ani hra 4 na 4 gólovou radost nepřinesla. Necelou minutu před koncem, došlo ke snížení stavu, když se podařilo Petru Poppelovi překonat mladoboleslavského brankáře.

Lvi srovnali krok, vaz jim však srazila vyloučení

Hned po úvodním vhazování třetí třetiny se Bruslaři usídlili v útočném pásmu, ale žádnou šanci využít nedokázali. Na druhé straně se povedlo zdramatizovat zápas, když se z bezprostřední blízkosti postaral o vyrovnávací branku Vojtěch Síla. Necelou minutu po inkasovaném gólu šli Bruslaři do čtyř, ale přesilová hra hostů obrat ve hře nepřinesla. Tlak mladoboleslavských mladíků nezeslaboval, ba naopak. Tvrdě pálil Dotter, následně Janečko, ale žádná z těchto střel se za hradeckého Sajdla nedostala.

V 55. minutě byl vyloučen hradecký junior Pajer, což se pro hosty stalo osudným. Šest vteřin po vyhraném vhazování se prosadil Jan Závora, kterému se povedlo využít přesilovou hru a dostat Mladou Boleslav do vedení. I přes závěrečnou snahu se hostujícímu celku do zvuku sirény vyrovnat nepodařilo, a tak domácí junioři vyhráli s hubeným rozdílem 4:3.