Zápasy mládeže
pá 30.8.2019 | Petr Koval, Jan Brůna

Junioři v generálce neuspěli. S Chomutovem padli 1:3

Zápasové menu

Hradecké juniory čekal poslední přípravný zápas před ostrým startem sezóny, pod Bílou věž dorazil Chomutov. Do nervózního utkání vstoupili lépe Piráti, kteří šli do vedení v průběhu první třetiny. Lvi dokázali srovnat, nicméně Severočeši konečnou výhru díky dalším dvěma brankám stvrdili, a skvěle se tak naladili na začátek extraligy. Mountfield naopak po pěti výhrách v řadě poprvé padl.

Piráti se z ojedinělé šance dostali do vedení

Začátek první třetiny patřil domácím. Hned v první minutě dostali Lvi možnost přesilové hry, v té si však nevytvořili výraznější brankovou příležitost. Chomutov se v útočné třetině poprvé usadil až po šesti odehraných minutách. Severočeši měli stejnou možnost jako domácí a naložili s ní totožně – bez výraznější šance.

V polovině úvodního dějství se zápas přiostřil – první strkanice byla k vidění před brankou hostí. I přes herní převahu Hradce se z první velké šance dostali do vedení 1:0 Piráti. Seeman se uvolnil u mantinelu, vybruslil na hranici pravého kruhu a našel lépe postaveného Lukáše Bendu, který se před odkrytou hradeckou brankou nemýlil. Padesát sekund před první sirénou hrál Hradec přesilovku pět na tři. V té si vytvořil jen jednu šanci, kdy od modré čáry střílel Váchal.

Nejprve Síla nastřelil horní tyč, poté přišlo vyrovnání

Zbývající půlminutu dvojnásobné přesilovky nedokázal Mountfield zužitkovat. Naopak začátek druhé třetiny patřil Severočechům. Sajdl musel dvakrát zasahoval lapačkou. Hra se nadále přiostřovala a po jednom ze střetů zůstal na ledě ležet Tomáš Perička, po chvílí však odjel po svých. Poté se do velké šance dostal Vojtěch Síla – nastřelil však jen horní tyč Běhulovy branky.

S polovinou zápasu začali hru ovládat Piráti, kterým přibývaly šance. Ludvík se dostal do brankové příležitosti mezi kruhy, ale Sajdl zastavil letící puk levým betonem. I díky tomu za chvíli domácí srovnali skóre. Ve 30. minutě se dostal do úniku Marek Tecl, jenž po kličce zasunul puk mezi brankářovy betony – 1:1. V závěru si svůj náskok mohli Chomutovští vzít zpátky, to by ale museli využít jednu ze šancí nebo zužitkovat přesilovou hru.

Dva góly ve třetí třetině přinesly výhru Pirátům

Třetí třetina přinesla mnoho soubojů a potyček. V té největší byl Morong s Koláčkem, po které se vylučovalo na obou stranách. Hra byla vyrovnaná, avšak branky stříleli jen hosté. Nejprve se do velké šance dostal Ferbas, kterého vychytal domácí brankář. Mountfield se nedokázal osvobodit a hned z další šance se prosadil Peter Lobodowski, jenž napotřetí dorazil puk za bezmocného Sajdla – 1:2.

V polovině třetího dějství získal Hradec výhodu čtyřminutové přesilovky. Všechny střely ale likvidoval chomutovský brankář. Naopak se do úniku dostal Koláček, který si vykoledoval faul a pokračovalo se čtyři na čtyři. To vyhovovalo více hostům, dostali se totiž do dvoubrankového vedení, když Peter Lobodowski dorazil střelu za klečícího Sajdla. V samotném závěru zkusili Lvi štěstí ve hře bez brankáře. Gól z toho však nepadl a Chomutov si odvezl výhru 3:1.

Ohlasy k utkání