Zápasy mládeže
út 19.11.2019 | Petr Dejnožka, Petr Šatalík

Velká výhra juniorů! Po obratu rozstříleli Pardubice 8:4

Zápasové menu

Tahle výhra ve východočeském derby svěřence Davida Kočího určitě hodně potěší! Lvi se vezou na úspěšné vlně, vyhráli již sedmý zápas v řadě. V duelu s Dynamem sice hned čtyřikrát prohrávali, ale i přesto nakonec zvládli utkání otočit ve svůj prospěch a na závěr svého protivníka vyprovodili osmi zásahy do jeho klece. Zároveň se tak Lvi dostali na první příčku soutěže!

Úvod utkání nabízel atraktivní podívanou

První juniorské derby o východní Čechy přineslo od samotného začátku velmi svižný hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu, na úvodní branku se taktéž dlouho čekat nemuselo. V sedmé minutě si ještě na vlastní obranné polovině převzal puk pardubický Tomáš Jelínek, který si troufl na ukázkovou samostatnou akci, která skončila až v síti hradeckého brankáře Ševců. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno, ztrátu Hledíka velmi rychle potrestal Petr Moravec, jenž v polovině první třetiny stanovil skóre nerozhodné.

Slušná návštěva pardubické enteria areny se nenudila, vedení na stranu Dynama dokázal o dvě minuty později vrátit Dominik Chára. Ovšem, jak se v tomto zápase stalo tradicí, náskok hradečtí hokejisté znovu rychle smazali, tentokrát díky pěkné samostatné akci Dalibora Ďuriše.

Závěr prostřední dvacetiminutovky patřil Mountfieldu

Obdobný vývoj východočeského derby pokračoval i po přestávce. Chybu hostujícího týmu při střídání si vychutnali Dominik Chára a následně přesně zakončující Radek Šír, jehož prudká dorážka poslala Dynamo znovu do vedení. Opět ne na dlouho. Srovnání kapitána Petra Poppela o minutu později znovu odsunul do pozadí Ondřej Tobiáš, jenž využil dobrého důrazu na brankovišti a již počtvrté, bohužel pro domácí v konečném součtu i naposledy, poslal Pardubice v derby do vedení.

Závěr druhé dvacetiminutovky přinesl hradecký uragán. Mountfield skóroval v rozmezí necelých tří minut hned třikrát, vyhnal z brankoviště gólmana Nečase a do závěrečné třetiny si nesl dvoubrankové vedení. O góly hostujícího týmu se postarali rovným dílem Vojtěch Síla, Matěj Morong a Martin Janda.

Hradec upravil skóre a potvrdil jasné vítězství

Ani druhá přestávka pardubickým hokejistům k obratu nepomohla, konkurent z Hradce Králové si již výsledek pohlídal. A navíc náskok ještě navýšil. Vojtěch Nečas se na třetí dějství vrátil do své branky, po nahození Jakuba Naara, kdy přes clonící hráče nemohl vidět vůbec nic, tahal puk zpoza svých zad už posedmé.

Definitivní tečku za skóre Mountfield udělal při pardubickém risku, Petr Moravec sedm minut před koncem dovezl kotouč do odkryté branky a stanovil tím konečný výsledek na 8:4. Hradec Králové se po výhře dotáhl na vedoucí Plzeň, pardubické Dynamo zůstává na čtvrtém místě tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Budina 0 0 0 -2 0
Martin Drbal 0 0 0 -2 0
Dalibor Ďuriš 1 1 2 1 0
Martin Janda 1 1 2 1 0
Tomáš Janoušek 0 1 1 6 0
Kryštof Lang 0 1 1 2 0
Marco Lukačka 0 3 3 3 0
Petr Moravec 2 1 3 2 0
Matěj Morong 1 1 2 3 0
Jakub Naar 1 0 1 5 12
Martin Pěnčík 0 0 0 -1 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -3 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 0
Petr Poppel 1 2 3 3 0
Vojtěch Síla 1 0 1 3 0
Daniel Šedivý 0 0 0 1 0
Marek Tecl 0 0 0 -3 0
David Voňka 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 60 33 4 29 87,88 0 0

Ohlasy k utkání