Zápasy mládeže
so 30.11.2019 | Petr Koval, Klára Petrásková

Juniorku sťal gól 11 vteřin před koncem, Litvínovu těsně podlehla

Zápasové menu

Skoro 40 střel, ale jen dva góly. Junioři stříleli v duelu s Litvínovem téměř ze všech pozic, i přesto ale po dvou třetinách o gól prohrávali. Aktivitu nakonec využili ve srovnání na 2:2, k bodům ale jejich snahy nevedly. Severočeši totiž zmrazili Lvy rozdílovou trefou v čase 59:49 a ukončili hradeckou třináctizápasovou sérii bodování.

První dějství nabídlo po gólu na obou stranách

Oba celky vstoupily do utkání aktivně, hned v první minutě se Vojtěch Síla řítil sám na brankáře Martina Pejsara, jenž Sílův pokus po kličce do forhendu zlikvidoval pravým betonem. I Litvínov měl hned v úvodu šanci na vedení, ale Tomáš Sajdl Stehlíkovu razantní střelu vyrazil levým ramenem. Diváci sledovali vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách.

Po necelých osmi odehraných minutách se domácí dostali do vedení. Marek Tecl vypálil od modré čáry, odkud si dojel pro odražený kotouč, který litvínovský brankář nedokázal zkrotit, a dorazil ho do téměř odkryté klece – 1:0. Jenže hned vzápětí přišlo vyrovnání. Jakub Šarlinger si nabruslil od pravého mantinelu mezi kruhy a střelou nad Sajdlovu vyrážečku srovnal skóre na 1:1. Po polovině utkání dostaly oba týmy možnosti přesilových her, ty ale zůstaly bez využití. Největší šanci měl v početní výhodě Tadeáš Pinkas, v rozhodující fázi mu však kotouč přeskočil čepel a skóre se do přestávky už nezměnilo.

Oba brankáři několikrát podrželi své týmy

Litvínov hned po 39 vteřinách potrestal hradeckou nedůslednost. Lukáš Stehlík poslal do samostatného úniku Vojtěcha Kyselu, jenž zasunul puk mezi Sajdlovy betony – 1:2. Příležitost na srovnání stavu dostal Martin Janda, ale Martin Pejsar vytáhl pohotový zákrok lapačkou. Při početní výhodě Mountfieldu postupovali domácí tři na jednoho, střelu Kryštofa Langa litvínovský brankář vyrazil, poradil si ale i s následnou dorážkou Marca Lukačky, když se dokázal skvěle přemístit a podržet svůj tým.

Následně se vytáhl i domácí Sajdl, když se v situaci dva na jednoho přesunul proti zakončení Jaroslava Fišera, jehož pokus pokryl lapačkou. Hradecký brankář se vytáhl i při další šanci hostů, když z bezprostřední blízkosti vychytal útočníka Vervy. Litvínov poté dostal příležitost přesilové hry, tu sice nevyužil, ale po jejím skončení se dlouho držel v útočném pásmu, všechny pokusy ale Tomáš Sajdl pokryl.

Lvi přišli o body jedenáct vteřin před koncem

I ve třetí periodě se hned v první minutě dostal jeden z celků do šance. Jakub Naar se ocitl nehlídaný na pravém kruhu, ale Martin Pejsar jeho projektil zastavil lapačkou. Hradec vstoupil do třetiny velmi aktivně a v prvních minutách dějství hrál v útočné třetině, což se mu vyplatilo. Kryštof Lang objel obránce a vyslal prudkou střelu nad Pejsarovu vyrážečku, čímž vyrovnal na 2:2. Poté měli domácí šanci na vedení v utkání, Vojtěch Síla při samostatném úniku zvolil kličku do bekhendu, ale jeho záměr vystihl litvínovský gólman.

Verva měla poté i štěstí. Kotouč poskakoval po litvínovském brankovišti, ale nikdo z domácích jej nedokázal dorazit do brány. Lvi měli další šance na vedení v utkání, mnohdy však chyběla přesnost. Jako při situaci tři na jednoho, kterou domácí nedokázali zakončit. A tak přišel trest. Jedenáct vteřin před koncem nehlídaný David Jindra překonal Sajdla z mezikruží, a i když si Mountfield ještě vzal oddechový čas a odvolala brankáře, nic už se v zápase nestalo. Verva si tak odvezla z Hradce Králové vítězství 3:2, naopak Východočeši vyšli po třinácti utkáních poprvé bodově naprázdno.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Budina 0 1 1 0 0
Martin Drbal 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 -1 0
Kryštof Lang 1 0 1 1 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Petr Moravec 0 1 1 1 0
Jakub Naar 0 0 0 1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 12
Tadeáš Pinkas 0 1 1 -1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -1 2
Vojtěch Síla 0 1 1 -1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 1 0 1 -1 0
Jakub Váchal 0 0 0 -1 2
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 25 3 22 88,00 0 0

Ohlasy k utkání