Zápasy mládeže
út 3.12.2019 | Helena Hegeďová, Klára Petrásková

Brno dotahovalo marně. Junioři srovnání nepřipustili a vyhráli 5:2

Zápasové menu

Parádní start a finiš. Juniorka zahájila klání v Brně třemi góly a po první třetině šla do kabiny se stejným náskokem. Soupeř v prostřední části sice stáhl rozdíl na jedninou branku, jenže na skvělý vstup do utkání navázali Lvi v v poslední dvacetiminutovce. Během 38 vteřin rozvlnili síť hned dvakrát a závěrečné drama nepřipustili.

Východočeši začali dobře, soupeři odskočili o tři góly

Domácí byli v úvodních minutách aktivnější a snažili se převzít útočnou iniciativu, ale již brzy se ukázalo, jak bude hra hlavně v první třetině vypadat. I když se Kometa držela před brankářem Sajdlem, nestřílela. Jakmile se však do pásma dostali hosté, vysílali jednu střelu za druhou. Důkazem mohlo být například přečíslení Lukačky s Ďurišem, kdy první jmenovaný zakončoval i z ne příliš dobré pozice přes bránícího hráče. Tento herní styl vynesl Královéhradeckým první branku.

Kometa rozehrávala z vlastního pásma, jenže nahrávka z levého kruhu se usadila přesně na hokejce Kryštofa Langa, který obešel dva hráče v mezikruží a zakončil k pravé tyči. Kryštof Lang se prosadil také v přesilové hře, kdy do brány dostal puk, který Kubíkovi po zákroku vypadl – 0:2. Mountfield dobře bránil a stejně tak si vedl také v ofenzívě. Třetí branku přidal Daniel Šedivý, který si chtěl přihrávku od Marca Lukačky nejprve zpracovat, ale puk mu sjel z hokejky přímo mezi gólmanovy betony – 0:3.

Brněnští zabrali a dotáhli se na jednobrankový kontakt

Domácí na tři inkasované góly odpověděli až po první přestávce, kdy se prosadil Jakub Malý. Nutno podotknout, že Malý byl velmi aktivní už od začátku utkání. Kometa se dostala do několika dalších šancí na snížení soupeřova náskoku, ale povedlo se to až Dominicku Vašíčkovi v 35. minutě. Ten dostal na vrcholu pravého kruhu přihrávku od Jakuba Malého, obešel bránícího hráče a v závěru své akce zakončoval sám mezi Sajdlovy betony – 2:3.

Snížení na rozdíl jedné branky donutilo hostující trenéry k vybrání oddechového času. Ve zbývajících minutách druhé třetiny byli hosté sice na puku, ale nedařilo se jim dostat do pásma, Kometě se ovšem klíčovou vyrovnávací branku vstřelit nepodařilo.

Lvi závěr zvládli a dotáhli se na první místo!

Třetí dvacetiminutovka tak začala za stavu 2:3 z pohledu domácí Komety. Ani jeden celek se dlouho nemohl usadit v pásmu, hra se přelévala z jedné strany na druhou a vyloženě gólových příležitostí bylo poskrovnu. Až téměř v polovině třetí třetiny vystřelil Tadeáš Pinkas od modré a Tecl se snažil dostat odražený puk přes Kubíkův levý beton.

To se Marku Teclovi nepovedlo, ale o minutu později dostal puk do jízdy od Vojtěcha Síly a trefil tyčku, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Asistenci u této branky si připsal právě Vojtěch Síla, který se za necelou minutu také prosadil, když Kubík vyrazil nahození Kryštofa Langa pouze před sebe. Do konce třetí třetiny si oba celky ještě vyzkoušely přesilovou hru, ale branka už nepadla. Hradečtí se tak po prohře s Litvínovem vrátili na vítěznou vlnu, bodově se navíc dotáhl na vedoucí tým turnaje!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Budina 0 0 0 1 0
Dalibor Ďuriš 0 1 1 1 0
Martin Janda 0 0 0 0 4
Kryštof Lang 2 1 3 0 2
Marco Lukačka 0 1 1 1 0
Petr Moravec 0 0 0 1 2
Jakub Naar 0 2 2 1 0
Marek Pelda 0 0 0 -1 0
Martin Pěnčík 0 1 1 2 2
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 2
Vojtěch Síla 1 1 2 -1 0
Daniel Šedivý 1 0 1 2 2
Marek Tecl 1 0 1 1 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0
David Voňka 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 33 2 31 93,94 0 2

Ohlasy k utkání