Zápasy mládeže
čt 12.9.2019 | Lukáš Chuchválek, Klára Petrásková

Bojovný duel, první body. Dorost na úvod přetlačil Boleslav

Zápasové menu

Bylo znát, že sezóna teprve začíná. Oba týmy totiž hráli spíše bojovně než na krásu, utkání provázela také řada nepřesností. Cestu k bráně si v polovině klání našli Hradečtí a dostali se do dvougólového náskoku, ten ale soupeř během 43 vteřin smazal. Východočeši se však nenechali uzemnit a bojovností přidali další góly, nakonec ubránili těsný výsledek 4:3.

Tempo nechybělo, góly však ano

V průběhu první třetiny se soupeři jen oťukávali a měli problémy si vypracovat šance. Ani jeden celek nechtěl udělat chybu, neboť v přípravě vzájemné zápasy Boleslavi a Hradce končily rozdílem jediného gólu. Více nebezpeční byli hosté, hlavně během své přesilovky, kdy hrozil Pajer z dálky a vymyslel i dobrou přihrávku k protější tyči, odkud mohl spoluhráč dávat do poloprázdné branky, kdyby nebyl dobře bráněn.

Další velkou šanci Východočeši měli, když ujeli ve dvou do brejku a Pelda neprocpal zblízka kotouč přes brankáře Šatného. Domácí měli největší šance až v závěru při přesilovce, kdy zkoušeli prostřelit zhuštěný předbrankový prostor. V závaru pak nedokázal Polák posunout z obtížné pozice za pravou tyčkou puk do poloodkryté sítě.

Východočeši otevřeli skóre a šli do vedení

Druhé dějství přineslo zrychlení hry, góly a také nebezpečné zákroky. Hned na začátku měli hosté štěstí, že se Polák, jenž se přihnal k odraženému puku před bránou, netrefil do odkryté části sítě. Pak převzali postupně taktovku hosté poté, kdy Boleslav v 27. minutě zpackala svůj útok a obránce na útočné modré udělal chybu, jež vedla k brejku Davida Brožka, který oblafl Šatného a otevřel skóre – 0:1.

Kontrovat zkoušel Szturc ranou z ostrého úhlu k tyči. Pak po hrubém faulu kolenem odešel do sprch hradecký Matěj Beneš. Dvě a půl minuty poté odešel do kabiny i Jakub Hrouda za podobný faul, jenž se odehrál před hradeckou střídačkou stejně jako ten první. Zatímco Boleslav svou část přesilovky nevyužila, Hradec ano. Ten totiž zesiloval tlak, až nakonec závar před Šatným přetavil v 38. minutě v druhou branku hostí Michal Beneš. Do konce třetiny si stav 0:2 hosté pohlídali.

Pět branek a řada vyloučení, Hradec závěrečnému tlaku odolal

Bruslaři však nic nevzdávali a na svého soupeře po návratu z kabin vlétli, čímž odstartovali nejbláznivější třetinu zápasu. Prvních pár útoků sice nevyšlo, ale rána Gabriela Szturce z 44. minuty už ano. Boleslav nepolevila a za 43 vteřin se radovala podruhé z gólu, který ještě nevstřelil Oskar Haas při svém sólu přes celé kluziště, ale jeho spoluhráč Vojtěch Polák o pár sekund později vymetl levý horní růžek Tichého branky – 2:2.

Radost to ale byla předčasná, neboť se ve 47. minutě v nenápadné akci David Brožek prosmýkl přes modrou a odpálil zdánlivě pro gólmana snadný puk, ten ale nakonec zapadl do branky. Další rána pro Bruslaře přišla o další minutu později, když si domácí nešťastně srazili sami puk do vlastní brány. Trefa byla připsána Lukáši Součkovi – 2:4. Od této chvíle Východočeši ovládali utkání a vypadalo to, že si dokráčí ve zbytku zápasu za třemi body bez potíží. Sami si však situaci zkomplikovali zbytečnými vyloučeními a Boleslav zkusila dvě minuty před koncem power-play šesti proti třem. Jakmile se první hříšník po minutě vrátil na led, vykřesal 48 sekund před koncem naději Sebastian Jasečko. Na opětovné srovnání stavu už ale bylo příliš pozdě a Hradec těsné vítězství 4:3 uhájil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 -1 0
Matěj Beneš 0 0 0 0 25
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 1 1 2 2
David Brožek 2 0 2 2 0
Matyáš Budina 0 1 1 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 2
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 2 2 2 0
Petr Moravec 0 0 0 -1 2
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 -1 2
Marek Pelda 0 0 0 -1 2
Matěj Pinkas 0 1 1 -1 2
Lukáš Souček 1 0 1 3 0
Šimon Táborský 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 46 3 43 93,48 0 0

Ohlasy k utkání