Zápasy mládeže
pá 13.9.2019 | Natálie Fišerová, Klára Petrásková

Druhá třetina rozhodla – dorost utekl Jihlavě a pohlídal si výhru

Zápasové menu

Druhý zápas, druhé vítězství. Dorostenci vstoupili do sezóny pravou nohou, po Mladé Boleslavi si poradili také s Jihlavou. Zpočátku to sice kvůli množství nepřesností nevypadalo na atraktivní duel, to ale změnila šestigólová nadílka v dalších čtyřiceti minutách. Lvi se dostali do pohodlného čtyřbrankového náskoku, který sice Dukla umazala, ale nestáhla. Mountfield tak po výhře 4:2 slavil další tři body!

Spousta nepřesností, ale žádné branky

Začátek úvodní třetiny byl vyrovnaný, ovšem moc šancí diváci neviděli, ani jeden z týmů se do zápasu nemohl dostat. V 5. minutě měli domácí šanci v přesilové hře, ta se jim ovšem využít nepodařila. V polovině první části měl jednu z největších příležitostí Matyáš Budina, který se ocitl sám před brankářem Filipem Maláčem, ten ovšem jeho střelu vytěsnil levým ramenem.

Svou přesilovou hru nezvládli zužitkovat ani Královéhradečtí, kteří si sice šance vytvořili, ale proměnit je nedokázali. Celá první perioda byla velice nervózní a plná nepřesností na obou stranách, její konec už ale vypadal lépe a oba mančafty hrály vyrovnaný hokej. Ten ale k otevření skóre nevedl.

Gólová smršť hradeckých hokejistů

Do druhé periody vstoupili Lvi o mnoho lépe. Začali aktivně a hned v úvodu měli šanci v početní výhodě. Tu sice využít nedokázali, ale svůj tlak si přenesli i do další části hry, což potvrzuje gól ve 23. minutě, kdy Matěj Pinkas krásnou křižnou přihrávkou našel Matěje Novotného, a ten zakončil do prázdné brány – 1:0.

A další gól přidal Mountfield záhy. Lukáš Pajer obkroužil branku a zakončit se mu sice nepodařilo, svůj přehled ale ukázal Michal Beneš, který si puk našel v předbrankovém prostoru a doklepl ho za záda jihlavského gólmana – 2:0. Hradec svého tlaku nadále využíval, ve 37. minutě vyvezl kotouč zpoza brány Adam Jirků a přesnou střelou pod horní tyčku zvyšoval už na 3:0. Na konci druhé periody měli Královéhradečtí další přesilovou hru, kterou také dokázali využít. Ve 38. minutě po střele Lukáše Pajera od modré čáry dorazil kotouč do klece Matyáš Budina – 4:0.

Snížení Dukly na dvoubrankový rozdíl

Už od začátku třetí třetiny se Jihlavští hnali za snižujícím gólem. Ten první přišel ve 45. minutě, když Daniel Pavelec najel od levého mantinelu před Maria Žalčíka, který jeho střelu zastavil, ovšem už neviděl, kam se puk odrazil. Touš si sebral Jan Nevšímal a dorazil ho do prázdné brány, čímž snížil skóre na 4:1.

Ve svém tlaku hosté pokračovali, když v 50. minutě využili svoji přesilovou hru. A to po krásné kombinaci, kdy Jan Nevšímal přihrál na kapitána Matyáše Sapíka, jenž zakončil do odkryté brány – 4:2. Jihlavští tak snížili na rozdíl pouhých dvou branek a na konci poslední periody se ještě snažili se zápasem něco udělat, nepomohla jim ale ani hra bez brankáře. I přes snahu Dukly tak Hradečtí náskok udrželi a tři body zůstaly v Hradci.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Michal Beneš 1 0 1 1 0
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 0 1 1 1 2
Matyáš Budina 1 0 1 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 1 0
Adam Jirků 1 0 1 0 2
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Matěj Novotný 1 0 1 2 0
Lukáš Pajer 0 2 2 0 0
Marek Pelda 0 1 1 -1 0
Matěj Pinkas 0 1 1 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 1 0
Šimon Táborský 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 29 2 27 93,10 0 0

Ohlasy k utkání